Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
My EBSCOhost Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Advertisements

EBSCO Discovery Service
Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden Audiobooks
Support.ebsco.com EBSCOhost Tanıtımı Kullanım Kılavuzu.
Ulakbim Ulusal Veri Tabanları
Support.ebsco.com EBSCOhost Geliştirilmiş PDF Görüntüleyici Kullanıcı Kılavuzu.
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
Support.ebsco.com CINAHL Plus with Full Text Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu
Tarayıcınızı açıp, web sayfası adresinizi giriniz. (1) Sayfa düzenleyebilmeniz için “Giriş” bağlantısına tıklayınız. Giriş yaptıktan sonra sayfaların içeriğini.
Support.ebsco.com Arama Geçmişi Özelliğini Kullanma Kullanma Klavuzu.
Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden eBooks Arama
Hiperkitap Kullanıcı Kılavuzu. Kütüphane web sayfanızda yer alan arama kutusunu kullanarak istediğiniz bir aramayı gerçekleştiriniz. Örneğin; fizik. Fizik.
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
ULAKB İ M ULUSAL VER İ TABANLARI EBSCOhost VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ.
Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com EBSCOadmin Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Veri Tabanları Genel Özellikler.
Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma.
Support.ebsco.com EBSCOhost Android Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu.
Görsel Okur-Yazarlık *
Support.ebsco.com Kişisel Klasörler Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Tam Metin EBSCO Makaleleri.
Support.ebsco.com CINAHL Veri Tabanları Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu.
ARAYÜZ Yenilikleri – ProQuest Search Widget. The ProQuest Search Widget ProQuest Arayüzü özelliklerine; masaüstüne ve kurumunuzun WEB sitesinde istenilen.
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service (Akademik Arama Motoru) Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama.
Support.ebsco.com EBSCOhost iPhone Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Audiobooks (Sesli Kitaplar)
Support.ebsco.com Arama Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Online Kullanım.
Support.ebsco.com Dergi Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzları.
Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Erişim Tarihi Düzenleme
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
WORD WORD UYGULAMA.
EBSCOadmin Genel Bakış
Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları
Research Starters ile Araştırmaya Başlarken
EBSCOhost ile Arama Hatırlatmaları Oluşturma
Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları
EBSCOhost Android Uygulaması
Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com.
Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanım Kılavuzu
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
EBSCOhost ile Tam Metin Makaleler
EBSCO eBooks Uygulaması
Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış
EBSCOhost ile Makale Alıntılama
EBSCOhost ile Dergi Hatırlatmaları Oluşturma
Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi
EBSCOhost ile E-Kitap Okuma
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
EBSCOhost Sonuç Listesi
EBSCOhost Konu Terimleri Sözlüğünde Tarama
Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama support.ebsco.com.
My EBSCOhost Kişisel Klasörünün Kullanımı
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
EBSCO E-Kitaplarda Arama
EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)
EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Research Starters ile Araştırmaya Başlarken
Sunum transkripti:

Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com

EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost ile nasıl arama yapılacağına ek olarak sonuç listesi, makale ve görsel önizleme ve tercihleri belirleme özelliklerini inceleyeceğiz.

Temel arama basit ve kullanımı kolay bir arama tecrübesi sunar Temel arama basit ve kullanımı kolay bir arama tecrübesi sunar. Üst araç çubuğu, yayın bulma, konu terimleri ile arama, atıf-referans tarama gibi ek özellikleri de içeren seçenekler sunabilir. Bu özellikler veri tabanından veri tabanına değişmektedir. Veri tabanlarını seç bağlantısına tıklayarak arama yapılacak yeni veri tabanlarını ekleyebilirsiniz ya da değiştirebilirsiniz.

Açılan pencerede erişebildiğiniz tüm veri tabanları listelenecektir Açılan pencerede erişebildiğiniz tüm veri tabanları listelenecektir. Fareyi önizleme simgesinin üzerine getirmek suretiyle her bir kaynağa ait bilgilendirmeleri görebilirsiniz. Eklemek istediğiniz kaynağı belirlediğinizde, önce yanındaki işaret kutusuna, sonra da tamam butonuna tıklayınız.

Eğer daha hedefe yönelik bir arama yapmak isterseniz daraltıcıları görüntülemek için arama seçenekleri bağlantısına tıklayınız. Arama modları size, arama termlerinizi arama kutusuna girdiğiniz haliyle arayan boolean/ifade, arama terimlerinizin arasına otomatik olarak ‘ve’ ekleyen tüm arama terimlerimi bul, ya da terimlerinizin arasına otomatik olarak ‘ya da’ ekleyen herhangi bir arama terimimi bul, seçeneklerini sunar.

“Global warming” terimi için temel arama yaparak başlayalım “Global warming” terimi için temel arama yaparak başlayalım. Terimi arama kutusuna giriniz ve ara butonuna tıklayınız.

Sonuç listesinin sol tarafından sonuçlarınızı tam metinlere, hakemli bilimsel dergilere, kullanılabilir referanslara ya da belirli bir tarih aralığına göre daraltabilirsiniz. Tüm daraltıcıları görmek için daha fazla göster bağlantısına tıklayınız. Herhangi bir daraltıcıya tıkladığınızda sonuçlar yenilenecektir.

Kaynak türleri, konu, yayın ve daha birçok daraltıcı seçeneklerinden birini ya da birkaçını seçerek sonuçlarınızı daha da fazla süzebilirsiniz. Bir kaynak türü ya da konu terimi seçerek sonuçlarınızı güncelleyiniz. Tüm öğeleri görüntülemek ve birden fazla seçim yapmak için daha fazla göster bağlantısına tıklayınız. Seçimlerinizi yaptıktan sonra, sonuçlarınızı görmek için güncelle butonuna tıklayınız.

Sonuçlarınızı daraltıcıları, kaynak türlerini ve konuları kullanarak daralttığınızda her öğe mevcut arama kutusuna eklenir. Mevcut arama kutusundaki bağlantılandırılmış arama terimine tıklamak, sadece o terim için bir arama yaptıracaktır. Herhangi bir öğeyi silmek için X simgesini kullanınız.

Önizleme özelliği ile bir makaleye ait bilgiyi makale başlığının yanında yer alan büyüteç simgesinin üzerine fareyi getirmek suretiyle görebilirsiniz. Önizleme, kayıt ile ilgili ek bilgi sağladığı gibi (eğer bulunuyorsa) sizi tam metne de yönlendirir.

Araştırmanız boyunca saklamak istediğiniz öğeler için bir klasör bulunmaktadır. Eğer bu öğeleri kalıcı olarak saklamak ya da paylaşmak isterseniz oturum aç bağlantısına tıklayınız ve bir My EBSCOhost klasörü oluşturunuz.

Sayfa seçenekleri açılır menüsü sonuç formatını seçmenize, resim hızlı görünümü açık ya da kapalı olarak ayarlamanıza, sayfa başına gösterilecek sonuç sayısını belirlemenize ve istediğiniz sayfa düzenini tercih etmenize olanak verir.

Bir aramaya ait bağlantıyı kişisel klasörünüze kaydetmek için paylaş açılır menüsüne tıklayınız aramayı klasöre ekle seçeneğine tıklayınız. Ek olarak, yine bu menüden, görüntülenen tüm sonuçları klasöre gönderme, e-posta hatırlatması oluşturma, aramanın kalıcı bağlantısını kopyalama ya da Facebook, Twitter gibi platformlarda paylaşma işlemlerini yapabilirsiniz.

Oturum süresince yaptığınız aramaları görüntülemek için arama geçmişi bağlantısına tıklayınız. Ek olarak, yanlarındaki işaret kutularını işaretleyerek ve ile ara butonlarından birine tıklayarak aramaları birleştiriniz ve arama kutusuna ekleyiniz. Arama geçmişi listesindeki istediğiniz herhangi bir aramaya ait terimleri ya da daraltıcıları düzenlemek için düzenle bağlantısına tıklayınız.

Yazdırma, e-posta, kaydetme ve dışa aktarma seçeneklerine ek olarak sayfa düzeni ve arayüz dili gibi özelleştirme seçeneklerinizi belirlemek için tercihler bağlantısına tıklayınız. My EBSCOhost klasörünüzde oturum açtıktan sonra bu işlemi yapmanız halinde, daha sonraki girişlerinizde de uygulanmak üzere tercihleriniz kaydedilecektir.

Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım linkine tıklayınız.

Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/ EBSCO Türkiye Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/interfaces/International_Resources/turkish YouTube EBSCO Türkiye: https://www.youtube.com/channel/UCI1masQI6zVefHGZP1xBt8g