Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi"— Sunum transkripti:

1 Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi

2 Öncelikle Selçuk Üniversitesi ana sayfasına girilip oradaki İnteraktif menüsünden Web Sayfa İşlemleri’nin alt menüsünden “Web Bilgi Girişi” seçilmelidir.

3 Açılan sayfada kendi birimimize uygun olan seçenek belirlenmelidir
Açılan sayfada kendi birimimize uygun olan seçenek belirlenmelidir.Mesela bölüm bilgisi girilecekse Bölüm Girişi seçilmelidir.

4 Giriş yaptıktan sonra karşımıza gelen sayfada : 1-Genel Bilgi 2-İçerik 3-Menü 4-Duyuru 5-Personel 6-Akademik Kurul bilgilerinin girildiği menüler vardır.

5 Genel Bilgi Alanlarının Kullanımı
Hakkında alanına karakteri geçmeyecek şekilde akademik biriminizi anlatan metni giriniz. Birim amiri, birim amir yardımcıları ve birim sekreterini karşısında yazan alanlara unvanları ile birlikte yazınız.Örneğin:

6 Vizyon ve misyon bilgilerini sırasıyla bu alanlara giriniz.
Biriminizin telefon, faks, ve birim adresini karşılarında bulunan alanlara eksiksiz olarak giriniz.

7 Biriminizi görsel olarak tanıtacak olan bir banner resmi belirleyiniz
Biriminizi görsel olarak tanıtacak olan bir banner resmi belirleyiniz.Bu resmin düzgün bir şekilde web sayfanızda görünmesi için eni 965 ve boyu 250 olmalıdır. Sonra dosya seç butonuna tıklayınız ve banner resminizi seçtikten sonra aç seçeneğine tıklayınız. Kaydet butonuna tıkladığınızda girdiğiniz genel bilgiler kaydedilecektir. Kaydettikten sonra eğer “genel bilgi “ bölümünde düzeltmek istediğiniz bir bilgi olursa önce gereken bilgileri değiştirip sonra “düzenle” butonuna tıklayınız.

8 İçerik Kullanımı Bu bölümde web sayfanızda yayınlamak istediğiniz bilgiler vs. ile ilgili sayfalar oluşturabilirsiniz.Oluşturacağınız sayfanın adını sayfa başlığı kısmına yazınız. Sonra sayfanızın içeriğini bu editörde yazınız ve yeni sayfa oluştur butonuna tıklayarak oluşturduğunuz sayfayı kaydediniz.

9 Editörün Kullanımı -Önceden var olan bir bilgi word belgesi vs. gibi bir yerde kayıtlıysa buradaki bilgileri editöre kopyalayabilirsiniz. Butonuna tıkladıktan sonra word belgenizdeki bilgileri açılan penceredeki alana yapıştırıp tamam butonunu tıklayınız.

10 -Hazırladığınız sayfa içerisinde başka bir sayfaya link vermek için önce link vermek istediğiniz kelime ya da cümleyi seçiniz.Sonra editör içindeki link ver butonuna tıklayınız.Url kısmına link adresini yazıp tamama tıklayınız.

11 -Oluşturacağınız sayfaya resim ekleyebilirsiniz.

12

13 Seçtiğiniz resmi ekledikten sonra resim listesine gelecektir
Seçtiğiniz resmi ekledikten sonra resim listesine gelecektir.Buradan Eklediğiniz resme çift tıklayınız.

14 -Word ya da excel çalışma sayfalarında hazırladığınız gibi başvuru formları hazırlayabilir, yazınızın karakterini, boyutunu ve rengini değiştirebilirsiniz, tablolar ekleyebilirsiniz.

15 Editör’de dosya(pdf,Excel,Word) Ekleme Öncelikle Editör kısmında ilgili link işaretlenir , link butonu tıklanır , dosya sunucuya gönderilir , Protokol seçiminde « diğer » seçeneği seçilir.

16 Editör’de dosya(pdf,Excel,Word) Ekleme Protokol seçiminde «diğer» seçilir .

17 Menüler Ve Alt Menüler Oluşturma
Üst menü oluştururken öncelikle herhangi bir menüyü seçmeniz gerekiyor.Sonra üst menü oluştur butonuna tıklayınız.

18 Üst menü eklendikten sonra ilk başta menü başlık adıyla kaydedilecektir. Sonra menü başlık alanından istediğiniz menü adını verebilirsiniz. Eklenen bu menünün bir sayfa ya da adres olmasını istiyorsanız menü bağlantısı kısmından seçiminizi yapınız.Yaptığınız değişiklikler ya da eklemeler sonrasında kaydet butonuna basınız.

19 Menü bağlantısı olarak sayfa seçimini yaptıysanız sayfa kısmından içerik bölümünde oluşturduğunuz hangi sayfayı eklemek istiyorsanız seçim yapınız. Eğer menü bağlantısından adres seçimini yaptıysanız adres bölümüne linki yazınız.

20 Alt menü oluştururken hangi üst menün altında oluşturmak istiyorsanız o üst menüyü seçiniz ve alt menü oluştur butonuna tıklayınız. Sonra oluşturduğunuz alt menülere sayfa ya da link vermek istiyorsanız üst menüde yapılan işlemleri uygulayabilirsiniz.

21 Menülerin yerlerini değiştirmek istiyorsanız istediğiniz bir menüyü seçtikten sonra üste çıkar veya alta indir butonlarını kullanabilirsiniz. İstediğiniz herhangi bir menüyü silmek için silinecek menüyü seçtikten sonra sil butonuna tıklayınız.

22 Duyuru Bölümünün Kullanımı
Karşınıza gelen duyuru giriş ekranından birim sayfanızda ve üniversite ana sayfasında yayınlanacak olan duyuruları hazırlayabilirsiniz.Birim sayfanızda yayınlanacak olan duyurular kaydettikten sonra hemen sayfada gösterilirken üniversite ana sayfasında yayınlanacak olan duyurular rektörlük tarafından onaylandıktan sonra yayına geçecektir. -Duyurunuza uygun olan başlığı duyuru başlığı kısmına yazınız. -Duyuru seçtiğiniz başlama tarihinde yayınlanacak ve seçtiğiniz bitiş tarihinde de otomatik olarak yayından kalkacaktır. -Duyuru türünü duyurunuzun içeriğine göre seçiniz.

23 -Duyurunuzu birim sayfanızda ya da üniversite ana sayfasında yayınlamak istiyorsanız yayınlanma konumundan seçiminizi yapınız. Her ikisinde de yayınlamak istiyorsanız duyurunuzu yayınlanma konumunu değiştirerek tekrar giriniz.Başka birimlerin sayfasında duyurunuzun yayınlanmasını istiyorsanız duyuruyu yayınlamak istediğiniz birimle görüşüp onların duyurunuzu yayına koymalarını talep ediniz. Duyurunuzu başka bir sayfaya link olarak vermek istiyorsanız yönlenecek olan sayfanın adresini duyuru linki bölümüne yazınız.

24 Duyurunun yayınlanmasını talep eden sorumlu kişiyi özellikle üniversite ana sayfasında yayınlayacak olan duyurularda “duyurunun yayımlanmasını isteyen sorumlu kişi“ alanına yazınız. Duyurunun yayınlanma gerekçesi kısmına özellikle üniversite ana sayfasında yayınlanacak olan duyurular için kısaca belirtiniz.İçeriğinde duyurunuzun kaçıncı sırada yayınlanmasını istediğiniz ve bunun nedenini yazınız.

25 -Duyurunuza uygun olan resmi duyuru resmi bölümünden ekleyiniz
-Duyurunuza uygun olan resmi duyuru resmi bölümünden ekleyiniz.Duyuru resminin eni 250 boyu 166 olmalıdır. Duyurunuzun içeriğini duyuru editöründen hazırlayabilirsiniz.Duyuru editörün kullanımı içerik editörün kullanım şekliyle aynıdır.

26 Eklediğiniz duyuruları duyuru listesinden görebilir seçilen duyuruyu silebilir ya da düzenleyebilirsiniz. Üniversite ana sayfasında yayınlanacak olan duyurunuzun rektörlük tarafından onaylanıp onaylanmadığını buradan görebilirsiniz. Yeni bir duyuru ekledikten sonra kaydet butonuyla kaydediniz.Düzenleme yaptığınız duyurudaki değişiklikleri kaydetmek için güncelle butonuna tıklayınız.Yeni duyuru eklemek için yeni kayıt butonuna tıklayınız.

27 Personel Bölümünün Kullanımı Personel bilgilerini girerken öncelikle personellerin ait oldukları birimleri belirleyip giriş yapınız.Örneğin personel birim olarak “Öğrenci İşleri” ,”Santral“ vs birimler oluşturulmalıdır. Oluşturduğunuz bu birimleri silebilir veya düzenleyebilirsiniz.

28 Daha sonra personel bilgi girişlerini yapınız
Daha sonra personel bilgi girişlerini yapınız.Önce personelin ait olduğu personel birimini seçiniz.Sırasıyla alanları doldurunuz.Telefon numarası alanına Konya’nın telefon kodu olan 0332 yazmanıza gerek yoktur.7 haneli olarak telefon numarasını giriniz ve 3 haneli iç hat kısmını yazınız. Örneğin gibi. Tüm alanları eksiksiz olarak doldurduktan sonra yeni ekle butonuna tıklayınız. Eğer bir personelde düzenleme yapmak istiyorsanız personel listesinden personeli seçip bilgileri güncelledikten sonra düzenle butonuna tıklayınız.

29 Akademik Kurul Bölümünün Kullanımı
Sadece akademik birim girişi yapanlar bu bölümü kullanabilir. Öncelikle akademik kurulun adını oluşturunuz.Daha sonra akademik kurula ait olan üyelerin bilgi girişini yapınız.


"Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları