Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hafta 10. 2 Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hafta 10. 2 Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır."— Sunum transkripti:

1 Hafta 10

2 2 Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.

3 3 Rapor Hazırlamak 1. Adım 2. Adım 3. Adım Öğrenci_özlük tablosuna rapor hazırlayalım.

4 4 * Sayfa üst bilgisine araç çubuklarından etiket bilgilerini yazalım. * Tablo Alanlarından istenilen alanları ayrıntılara yerleştirelim Rapor Hazırlamak

5 5 Rapor Baskı Önizleme Görünümü

6 6 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma

7 7

8 8

9 9 Varsa gruplandırma düzeylerini ekleyin

10 10 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Varsa gruplandırma düzeylerini ekleyin, (MüşteriNo)

11 11 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Belirlenen alana göre sıralama yapabilirsiniz

12 12 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Raporun yerleşim düzeyini ve yazdırılacak kağıt boyutunu belirleyebilirsiniz

13 13 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Rapor için bir stil seçebilirsiniz

14 14 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Raporun adını değiştirebilir ön izlemeyi görebilirsiniz

15 15 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Raporun adını değiştirebilir ve ön izlemeyi görebilirsiniz

16 16 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Raporun ön izlemesi

17 17 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Otomatik Rapor: Sütunlu

18 18 Otomatik Rapor: Sütunlu Tamamı tıkladığınızda raporunuz baskı ön izleme görünümünde görüntülenecektir.

19 19 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Raporun tasarımını değiştirmek için raporu seçip tasarım görünümüne geçiniz

20 20 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Örneğin alanların yazı tipini değiştirmek için araç çubuğundaki Nesneleri Seç düğmesini tıklayarak değiştirmek istediğiniz alanları seçin. Daha sonra herhangi bir nesneyi sağ tıklayarak Özellikleri seçin.

21 21 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Raporunuza isterseniz Ekle menüsünden Tarih-Saat ekleyebilirsiniz

22 22 Sihirbaz yardımıyla Rapor Oluşturma Raporunuza isterseniz Ekle menüsünden Tarih-Saat ekleyebilirsiniz

23 23 Otomatik Biçim Oluşturma Tasarım görünümünde form veya raporu açtıktan sonra Biçim menüsünden

24 24 Otomatik Biçim Oluşturma Otomatik biçim seçeneklerinden birini seçin, Seçenekler sekmesini tıklayarak Değiştirmek istediğiniz seçimleri yapınız.

25 25 Otomatik Biçim Oluşturma Özelleştir düğmesini tıklayarak yeni bir otomatik biçim seçeneklere ekleyebilirsiniz

26 26 Alt Rapor Oluşturma Alt rapor, başka bir rapora ekleyebileceğiniz rapor türüdür. Bunlardan biri Ana Rapor olmalıdır. Var olan bir rapora alt rapor eklemek için ana rapor olarak belirlediğiniz raporu tasarım görünümünde açın. Araç kutusundaki, denetim sihirbazını seçin ve alt form simgesine tıklayın.

27 27 Alt Rapor Oluşturma Alt rapor, başka bir rapora ekleyebileceğiniz rapor türüdür. Bunlardan biri Ana Rapor olmalıdır. Var olan bir rapora alt rapor eklemek için ana rapor olarak belirlediğiniz raporu tasarım görünümünde açın. Araç kutusundaki, denetim sihirbazını seçin ve alt form simgesine tıklayın.

28 28 Alt Rapor Oluşturma Rapor içerisinde alt raporu yerleştirmek istediğiniz eri tıkladıktan sonra sihirbazın yönergelerini izleyin

29 29 Alt Rapor Oluşturma Var olan bir raporu bir diğerine eklemek için ana raporu tasarım görümünde açın. Daha sonra veri tabanı penceresine geçiş yapmak için F11 tuşuna basın. Veri tabanı penceresinden bir veri sayfasını veya raporu ana rapor üzerinde görülmesini istediğiniz yere sürükleyin.

30 30 Alt Rapor Oluşturma Microsoft Access rapora bir alt rapor denetimi ekler. Alt raporu yeniden boyutlandırmak için alt rapor denetimini tıklayarak boyutunu ayarlayın.

31 31 Alt Rapor Oluşturma Microsoft Access rapora bir alt rapor denetimi ekler. Alt raporu yeniden boyutlandırmak için alt rapor denetimini tıklayarak boyutunu ayarlayın.

32 32 Raporu Yazdırma Yazdırmak istediğiniz raporu tasarım görünümünde açın. Daha sonra Dosya menüsünden Yazdır’ı tıklayın.


"Hafta 10. 2 Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları