Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBSCOhost ile E-Kitap Okuma

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBSCOhost ile E-Kitap Okuma"— Sunum transkripti:

1 EBSCOhost ile E-Kitap Okuma
Kullanıcı Kılavuzu EBSCOhost ile E-Kitap Okuma support.ebsco.com

2 EBSCO’nun e-kitap okuma kullanıcı kılavuzuna hoşgeldiniz
EBSCO’nun e-kitap okuma kullanıcı kılavuzuna hoşgeldiniz. Bu kılavuzda, EBSCO e-kitaplarının online görüntüleyici üzerinden nasıl kullanılacağını inceleyeceğiz.

3 Sonuç listesinde birkaç farklı seçenek sunulmaktadır
Sonuç listesinde birkaç farklı seçenek sunulmaktadır. E-kitapların tam metinlerini PDF ya da EPUB formatlarında okuyabilirsiniz. Sonuç listesinden, bir e-kitabın içindekiler bölümünü ya da arama teriminiz ile en ilgili sayfaları görebilirsiniz. E-kitapları çevrimdışı olarak okumak üzere indirmek de mümkündür.

4 Sonuç listesinden PDF ya da EPUB tam metin bağlantısına tıkladığınızda, kitap, e-kitap görüntüleyicide açılacaktır. Soldaki sütunun üst kısmında çeşitli araçlar bulunmaktadır. E-kitabınızın içindekiler bölümüne içerikler alanından erişebilirsiniz.

5 E-kitabın tam metni içerisinde arama yapmak için şunun içinde ara seçeneğine tıklayınız.

6 E-kitabı bilgisayarınıza indirmek için indir butonuna tıklayınız.
E-kitabın herhangi bir sayfasına kişisel My EBSCOhost klasörünüze kaydedebileceğiniz bir not eklemek için notlarım sekmesine tıklayınız. E-kitap metninin üst kısmındaki araçlar menüsünde yer alan sözlük ile kelimelerin anlamlarına bakabilirsiniz. E-kitabı bilgisayarınıza indirmek için indir butonuna tıklayınız.

7 Çıktı almak için sayfaları yazdır seçeneğine tıklayınız
Çıktı almak için sayfaları yazdır seçeneğine tıklayınız. Seçiminizi yapınız ve PDF’yi yazdır butonuna tıklayınız. Tarayıcınızın yazdırma fonksiyonu ile seçtiğiniz sayfaları yazıcıya gönderebilirsiniz. Yayıncıdan yayıncıya değişmekle beraber, telif hakları gereğince, oturum başına 100 sayfaya kadar yazdırma hakkı tanınmaktadır.

8 Görüntüleyicinin alt kısmındaki araçları kullanarak, yakınlaştırma, uzaklaştırma ve ekrana sığdırma gibi seçenekler ile e-kitabın nasıl görüntüleneceğine karar verebilirsiniz. Ayrıca, ekranın alt kısmındaki okları ve sayfa boşluğunu kullanarak doğrudan diğer sayfalara geçiş yapabilirsiniz.

9 EPUB formatındaki bir e-kitabı okurken eBook, görüntüleyicin alt kısmındaki şu araçlardan faydalanabilirsiniz: Ekrana sığdırma, yakınlaştırma, uzaklaştırma ve oklar ile sayfa değiştirme.

10 Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım linkine tıklayınız.

11 EBSCO Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/
Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye: support.ebsco.com


"EBSCOhost ile E-Kitap Okuma" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları