Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış"— Sunum transkripti:

1 Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Kullanıcı Kılavuzu Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış support.ebsco.com

2 Kütüphane koleksiyonuzda bulunan kaynaklar için yayın bazında arama mı yapmak istiyorsunuz? Bu konuda sanat eseri niteliğindeki Full Text Finder bilgi arama servisi size yardımcı olacaktır. Full Text Finder, sağlayıcı ya da yayıncıdan bağımsız olarak listeleme yapar. Bu kılavuzda, Full Text Finder’ın kullanıcılara arama ve tarama servislerini sağlayan Publication Finder, kısmını inceleyeceğiz. Akademik arama motorunuzun üst araç çubuğunda ya da kütüphane sayfanızda yer alan ‘‘e-yayın arama’’, ‘‘dergi arama’’ ve ‘‘yayın bulucu’’ gibi bağlantılardan koleksiyonunuzda yayın bazlı arama veya tarama yapabilirsiniz.

3 Eğer kütüphaneniz tarafından aktif hale getirilmiş ise belirli bir konuya özel başlıkları görmenize olanak veren disiplinlere göre tarama özelliğini kullanabilirsiniz. Her disiplinin yanında yer alan parantez içerisindeki sayılar, ilgili disiplin için kütüphane koleksiyonunuzda kaç adet tam metin yayın bulunduğunu gösterir.

4 Anahtar kelime, yazar, konu ve ISSN araması yapmak da mümkündür.
Siz terimlerinizi girdikçe uygun başlıkları popülariteye göre listeleyen otomatik tamamlama özelliği ile başlık arama kolaylaştırılmıştır. Aradığınız başlık listede belirdiğinde, arama yaptırmak için dergi adına tıklayınız. Anahtar kelime, yazar, konu ve ISSN araması yapmak da mümkündür.

5 İlgili yayınlardan oluşan sonuçlar listelendiğinde, soldaki daraltıcıları kullanarak başlıkları konuya, kaynak türüne veya yayıncıya göre filtreleyiniz.

6 Sonuçlarınızı daralttıkça, tercih ettiğiniz daraltıcılar soldaki mevcut arama kutusuna eklenecektir. Daha sonra bu daraltıcılar arasından kaldırmak istedikleriniz olursa, yanlarındaki X simgesine tıklayabilirsiniz.

7 Eğer arama kutusunun altındaki arama sınırlayıcılarını koru kutusu işaretlenmiş ise, yeni terimlerinizi girip ara butonuna tıkladığınızda önceki daraltıcılarınız yeni aramanıza da uygulanacaktır.

8 Tam metin erişimi bağlantısı, bir başlıktaki makalere hangi veri tabanları üzerinden ve hangi yıllar arasında tam metin olarak erişebileceğiniz gösterir ve o başlığa bağlantı verir.

9 Bir dergiye ait tam metin erişim yılları, yayımlanma sıklığı gibi detayları görmek için sonuç listesinden dergi başlığına tıklayınız. O derginin kendi sayfasına geçiş yapıp, yıllara göre sayıları görmek için ise veri tabanı bağlantısına tıklayınız. Derginin sayfasından istediğiniz sayılardaki makaleleri listeleyebilirsiniz.

10 EBSCO Discovery Service (EDS)’e otomatik olarak entegre edilmiş yayın içerisinde arama kutusu, sonuç listesinin üst kısmında ya da bir yayının detaylı kaydında belirir. Bu arama kutusunu kullanarak, girdiğiniz terimi sadece ilgili yayın içerisinde arayabilirsiniz.

11 Full Text Finder, koleksiyonunuzdaki tam metin makalelere erişmenize olanak veren link çözücünüzdür Full Text Finder ile tam metin makaleyi içeren dergilerin sayfalarına yönlendirilirsiniz. Böylece, tam metinleri indirebilirsiniz ya da okuyabilirsiniz.

12 Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım linkine tıklayınız.

13 Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye:


"Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları