Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

My EBSCOhost Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "My EBSCOhost Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com."— Sunum transkripti:

1 My EBSCOhost Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com

2 Kullanıcıların EBSCOhost arama sonuçlarının kullanımlarını, bulundukları oturumun ötesine taşımalarına olanak sağlayan bedelsiz bir kişisel (My EBSCOhost) klasörünün nasıl oluşturulabileceğini ve özelleştirilebileceğini gösteren My EBSCOhost kullanıcı kılavuzuna hoşgeldiniz. Kişisel klasör hesaplarının oluşturulması kolay ve her EBSCOhost kullanıcısının erişimine açıktır.

3 Arama sonuçlarına ek olarak, My EBSCOhost kullanıcıları Görselleri(Images), Videoları, Aramaların Kalıcı (Persistent) Linklerini, Kaydedilen Aramaları, Arama Uyarılarını, Dergi Uyarılarını ve EBSCO’nun ücretsiz Page Composer programını kullanarak oluşturdukları Web Sayfalarını depolayabilirler. Kullanıcılar kişisel klasörlerindeki arama sonuçları, görseller ya da videolar üzerinde yazdırma(print), gönderme, kaydetme(save) ya da aktarma(export) işlemlerini gerçekleştirebilirler.

4 Ayrıca, My EBSCOhost ile kullanıcılar My EBSCOhost klasörü içinde kendi özel klasörlerini oluşturabilirler. Bu özellik size, araştırmalarınız sırasında kaydettiğiniz makaleleri değişik klasörlere yerleştirerek düzenleme olanağı sunar. Sadece Yeni (New) linkine tıkladıktan sonra klasörünüze isim verip Kaydet (Save) linkine tıklamanız yeterlidir.

5 Size özel klasörünüz, Bana Özel (My Custom) alanına eklenir
Size özel klasörünüz, Bana Özel (My Custom) alanına eklenir. Klasörüm (My Folder) alanından makaleleri seçip Kopyala (Copy To) ya da Taşı (Move To) linklerine tıklayıp size özel klasörünüzü seçtiğinizde makaleleri oraya kopyalamış ya da taşımış olursunuz.

6 My EBSCOhost klasörü oluşturmak için Oturum Aç (Sign In) linkine tıklayınız. Yeni Hesap Oluştur (Create a New Account) linkine tıkladığınızda karşılaştığınız alanları doldurup Onayla (Submit) butonuna tıkladığınızda hesabınız açılacaktır. Bilgileriniz kabul edildiğinde, otomatik olarak kişisel klasör kullanıcısı girişiniz yapılacaktır.

7 Kişisel hesabınıza giriş yaptıktan sonra, Basit ya da Gelişmiş aramalarınızın Sonuç Listesinde yer alan kayıtları, ilgililik çubuğunun solunda yer alan Klasöre Ekle (Add to Folder) linkine tıklayarak kaydedebilirsiniz. Kaydedilen bu kayıtlar, ileri bir tarihte daha yakından incelenebilmelerinin yanı sıra yazdırılabilir(print), ile gönderilebilir ya da bilgisayarınıza kaydedilebilir(save).

8 Hatırlat/Kaydet/Paylaş (Alert/Save/Share) linkine tıkladıktan sonra Klasöre Arama Ekle (Add Search to Folder) ibaresinin yanındaki terimin linkine tıklayarak aramanızın kalıcı linkini klasörünüze ekleyebilirsiniz. Daha sonra, bu aramayı ile gönderebilir, kaydedebilir (save) ya da aramayı tekrar gerçekleştirmek üzere (veri tabanına eklenen yeni sonuçları görmek için) aramanın üzerine tıklayabilirsiniz.

9 Arama alanının altında yer alan Arama Geçmişine (Search History) tıklayarak, aramaları daha sonra kullanılmak üzere kaydedebilirsiniz (save). Ayrıca, arama geçmişinizi Arama Geçmişini Yazdır (Print Search History) linkine tıklayarak yazdırabilirsiniz.

10 Bu veri tabanında aradığınız dergilerin çoğu için Yayın Detayları (Publication Details) sayfasından, siz silene kadar kişisel My EBSCOhost klasörünüzde tutulacak olan bir Dergi Uyarısı (Journal Alert) oluşturabilirsiniz. Dergi Uyarıları, veri tabanına belirtilen derginin yeni bir sayısı eklendiği zaman ile otomatik bilgilendirme sağlayarak veri tabanını aynı dergi için sürekli kontrol etme ihtiyacını ortadan kaldırır.

11 EBSCOhost, Page Composer adlı bir ücretsiz web sayfası oluşturma programı içerir. Bu program size Sonuç Listesi (Result List) öğeleri, bir arama kutusu, görseller ve yaratıcı sayfa grafikleri oluşturma imkanı sunar ve örnek olarak öğrencilere ödev vermek için kullanılabilir(başka bir web sayfasına eklendiği zaman). Page Composer programı, My EBSCOhost klasörünün içinde yer almaktadır ve bu araç ile oluşturulan web sayfaları My EBSCOhost içinde depolanmaktadır.

12 Bunlara ek olarak My EBSCOhost, müşterileri bilgilendirmek için EBSCOhost oturum kullanım zamanlarınızı takip edebilmenize olanak sağlayan Bilgilendirme (Charge Back) özelliğini taşır. Kullanım raporu bilgisi yazdırılabilir (print) ya da belirlediğiniz adreslere ile gönderilebilir.

13 Bütün online Yardım sistemini görmek için Yardım (Help) linkine tıklayınız.

14


"My EBSCOhost Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları