Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları"— Sunum transkripti:

1 Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları
EBSCOadmin ile Kullanım Raporlarının Takvimlendirilmesi support.ebsco.com

2 Raporları takvimlendirmek, her seferinde giriş yapma ihtiyacı olmadan, EBSCOadmin’in istatistik bilgilerini her ay otomatik olarak göndermesine olanak vererek size zaman kazandırır.

3 EBSCOadmin’e giriş yaparak başlayınız.

4 Raporlama seçeneklerini görmek için raporlar ve istatistikler (Reports & Statistics) sekmesine tıklayınız.

5 Rapor takvimlendirme seçeneklerine erişmek için standart kullanım raporları (Standard Usage Reports) bağlantısına tıklayınız. Flipster ve e-kitap abonelik kullanım raporları gibi farklı raporlar için de takvimlendirme yapılabilmekle beraber, standart raporlar modülü bu ürünler için uygun değildir. Takvimlendirdiğiniz tüm raporlara takvimlendirilmiş raporlar (Scheduled Reports) bağlantısından erişilebilir.

6 Açılır menüden veri tabanı (Database) ya da arayüz (Interface) kullanımı, bağlantı aktivite (Link Activity), giriş (Login) türü ya da başlık (Title) kullanımı raporları arasından seçim yapınız.

7 Rapor parametrelerinizi seçiniz ve dışa aktarma iletim (Delivery) yöntemini e-posta olarak işaretleyiniz.

8 Raporların gönderilmesini istediğiniz e-posta adresini giriniz ve e-posta ile gönderilecek rapor için bir konu (ya da isim) ekleyiniz. Hemen gönderilmesi için tek seferlik bir rapor seçiniz ya da her ay tekrar gönderilecek şekilde ayarlayınız. Not: 3, 6 ya da 12 ay raporlama periyodlarını kullandığınızda, aylık raporunuza, belirlediğiniz periyoda ait tüm istatistikler dahil edilir. Örneğin, eğer 3 aylık bir raporlama periyodu seçtiğinizde, aylık raporunuzda önceki 3 aylık kullanımı yansıtacaktır.

9 Raporun sona ereceği (Expiration) ay ve yıl için seçim yapınız
Raporun sona ereceği (Expiration) ay ve yıl için seçim yapınız. Excel ya da tab delimited olarak bir rapor formatı (Report Format) seçiniz ve takvimlendirme işlemini tamamlamak için raporu e-posta ile gönder ( Report) butonuna tıklayınız.

10 Takvimlendirilmiş raporlar (Scheduled Reports) sekmesini kullanarak daha önce takvimlendirdiğiniz raporlarınızı yönetebilirsiniz. Eğer artık rapor gönderilmesini istemiyorsanız, ilgili rapora ait çöp kutusu simgesine (trash can icon) tıklayınız ve takvimlendirilmiş raporu siliniz. Rapor detaylarını düzenlemek için bağlantılı rapor ismine tıklayınız. Not: EBSCOadmin’den takvimlendirilmiş bir raporu değiştirebilecek ya da silebilecek kişi, sadece o raporu oluşturan yöneticidir.

11 Takvimi güncelle (Modify Schedule) penceresinden, sona erme (Expiration) tarihini değiştirebileceğiniz gibi, rapor formatını (Report Format), e-posta adresini ve e-posta konu (Subject) satırını da düzenleyebilirsiniz. Değişikleri kaydetmek için düzenle (Modify) butonuna tıklayınız.

12 Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım (Help) bağlantısına tıklayınız.

13 EBSCO Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/
Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye: support.ebsco.com


"Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları