Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBSCOhost Konu Terimleri Sözlüğünde Tarama

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBSCOhost Konu Terimleri Sözlüğünde Tarama"— Sunum transkripti:

1 EBSCOhost Konu Terimleri Sözlüğünde Tarama
Kullanıcı Kılavuzu EBSCOhost Konu Terimleri Sözlüğünde Tarama help.ebsco.com

2 EBSCOhost veri tabanlarında arama yaparken özel arama terimleri ile nokta atışı makale araması yapmak için konu terimleri sözlüğünü kullanabilirsiniz. Bu kılavuzda, konu terimleri sözlüğünde nasıl tarama yapılabileceğini ve istenilen terimlerin, EBSCOhost üzerinden makale bulmak için arama kutusuna nasıl eklenebileceğini inceleyeceğiz.

3 Bir EBSCOhost veri tabanında arama yaparken, ekranın üst bölümündeki konu arama terimleri ya da konu terimleri sözlüğü bağlantısına tıklayınız.

4 Birden fazla veri tabanında aynı anda arama yaptığınızda açılır menüde farklı veri tabanları için ayrı ayrı konu terimleri sözlükleri listelenecektir. Bu durumda, tarama yapacağınız konu terimi sözlüğünü seçiniz. Örneğin, Academic Search Complete Subject Terms ya da Business Thesaurus seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

5 To begin, enter your terms in the Tarama alanına terimlerinizi giriniz ve tarama alanının altındaki şu butonlar arasından seçim yapınız: ile başlayan terimler, içeren terimler, ya da ilgi derecesi.

6 Terimlerinizi konu terimleri sözlüğünde geçtiği şekilleriyle görmek için tara butonuna tıklayınız. İlgili konu terimleri listelenecektir.

7 Bir terimin kapsadığı alanı, daha geniş terimleri, daha dar terimleri ya da ilgili terimleri görmek için o konu terimine tıklayabilirsiniz. Bir veri tabanında konu araması yapmak için, yanlarındaki kutuları işaretleyerek bir ya da birkaç terim seçiniz ve ekle butonuna tıklayınız.

8 Terimler arama kutusuna eklenecektir
Terimler arama kutusuna eklenecektir. Sonrasında başka bir konu terimi daha arayacağız ve mantıksal operatör açılır menüsünü kullanarak aramamıza ekleyeceğiz.

9 Tarama alanına yeni terimler giriniz ve tara butonuna tıklayınız.

10 Arama kutusunu eklenecek terim ya da terimleri seçiniz ve açılır menüden bir mantıksal operatör seçiniz. Terimi arama kutusuna eklemek için ekle butonuna tıklayınız. Bu örnekte, ‘global warming’ ve ‘climate change’ terimlerinin birlikte geçtiği sonuçları getirmek için arama kutusundaki konu terimleri VE mantıksal operatörü ile bağlanmıştır.

11 Ara butonuna tıklayarak aramanızı yapınız ve seçtiğiniz konu terimleri ile ilgili bir sonuç listesi görüntüleyiniz.

12 Sonuç listesinin solundaki daraltıcıları kullanarak, sonuçlarınızı tam metinlere, kaynak türlerine ve daha birçok seçeneğe göre daraltabilirsiniz.

13 Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım linkine tıklayınız.

14 Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye:


"EBSCOhost Konu Terimleri Sözlüğünde Tarama" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları