Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış"— Sunum transkripti:

1 Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış
Kullanıcı Kılavuzu Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış support.ebsco.com

2 Holdings Management, keşif aracı aboneliğiniz olması durumunda aktif hale gelen, koleksiyonlarınızın tanımlandığı ve bu sayede keşif aracı üzerinden koleksiyonlarınızı taramanıza olanak veren bir yönetici aracıdır. Bu kılavuzda, Holdings Management sekmesinden neler yapılabileceğini inceleyeceğiz.

3 Koleksiyonunuzu yönetmeye hazır olduğunuzda, genel bakış ve yanındaki diğer sekmelere ek olarak hızlı işlemler bölümünde yer alan özel kaynak oluştur ya da koleksiyonunuzu yükleyin bağlantılarını kullanınız. 

4 Veri havuzunda yer alan bir başlığı aramak için arama kutusunu kullanınız. Terimlerinizi girmeye başladığınızda otomatik tamamlama özelliği devreye girecektir ve uygun başlıkları listeleyecektir.  Hangi sağlayıcılar tarafından sunulduğunu ya da hangi paketler içerisinde yer aldığını görmek istediğiniz başlığı seçiniz.

5 Geçerli koleksiyon sütunundaki açılır menüler ile koleksiyonunuz için başlık ekleme ve çıkarma işlemleri yapabilirsiniz. Eğer bir başlık hali hazırda koleksiyonunuzda bulunuyorsa, yeşil ile seçilen olarak işaretlenecektir.

6 Eğer bir başlık henüz seçilmediyse, o başlığı temin ettiğiniz sağlayıcının bulunduğu satırı kullanarak sadece o başlığı ya da başlığın bulunduğu paketin tamamını ekleyebilirsiniz.

7 Paketler sekmesini kullanarak veri tabanı adından arama yapınız
Paketler sekmesini kullanarak veri tabanı adından arama yapınız. Eklemek, çıkarmak ya da düzenleme yapmak istediğiniz veri tabanı adını giriniz ve ara butonuna tıklayınız. Hali hazırda seçilmiş veri tabanları dışında kalanları listelemek için göster açılır menüsünden seçilmeyen seçeneğine tıklayınız.

8 Tekrar hatırlatmak gerekirse, geçerli koleksiyon sütunundaki açılır menüleri kullanarak bir veri tabanındaki tüm başlıkları tek seferde ekleyebilirsiniz ya da çıkarabilirsiniz. Eğer bir veri tabanı içerisindeki başlıklar arasından seçim yapmak isterseniz veri tabanı adına tıklayınız ve istediğiniz başlıkları seçiniz.

9 Eğer koleksiyonunuzdaki bir başlığı ya da veri tabanını veri havuzunda bulamıyorsanız, özel bir paket oluştur bağlantısını kullanarak standart dışı içerik ekleyebilirsiniz.

10 Özel bir paket oluşturmak için gerekli alanları doldurunuz ve kaydet butonuna tıklayınız. Not: Basılı koleksiyon gibi özel bir kaynak oluştururken, o kaynağın özel bir pakete atanması gerekmektedir.

11 İndir özelliği ile koleksiyonunuzdaki başlıkları düzenlenebilir bir formatta kolayca indirebilirsiniz ve bilgi ekleme ya da çıkarma işlemleri yapabilirsiniz. Değişiklikleri tamamladıktan sonra, geri yükleme işlemi yapmanız da mümkündür.

12 Eğer tek seferde birden çok başlık eklemek ya da mevcut başlıklar için düzenleme yapmak isterseniz, yükle özelliği size yardımcı olacaktır. Yine aynı yöntem ile erişim yılları ve gecikme bilgileri de kolayca güncellenebilir.

13 Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye:


"Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları