Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)"— Sunum transkripti:

1 EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
Kullanıcı Kılavuzu EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)

2 Bu kılavuzda, EBSCOhost üzeriden nasıl e-kitap ödünç alınabileceğini inceleyeceğiz. Bunu yapabilmek için kütüphanenizin e-kitap indirme özelliğini aktif hale getirmiş olması ve kişisel bir ücretsiz My EBSCOhost klasörü hesabına sahip olmanız gerekmektedir.

3 Öncelikle bir My EBSCOhost klasör hesabı oluşturarak başlayalım
Öncelikle bir My EBSCOhost klasör hesabı oluşturarak başlayalım. Üst araç çubuğundaki oturum aç bağlantısına tıkladıktan sonra yeni hesap oluştur bağlantısına tıklayınız ve bilgilerinizi giriniz. Hesabınızı oluşturduktan sonra, otomatik olarak giriş yapmış olacaksınız. Artık e-kitap aramaya başlayabilirsiniz.

4 Business ethics için temel arama yaparak başlayacağız
Business ethics için temel arama yaparak başlayacağız. Terimlerinizi giriniz ve ara butonuna tıklayınız.

5 Sonuç listesinden indir (çevrimdışı) bağlantısına tıklayınız ve e-kitabı bilgisayarınıza indirmeye başlayınız.

6 Açılır menüden e-kitabı ödünç alma süresini ve PDF mi yoksa EPUB olarak mı ödünç almak istediğinizi seçiniz. Sonrasında al ve indir butonuna tıklayınız. E-kitap klasörünüzün alınanlar bölümüne eklenecektir. Lütfen indirilen e-kitapları okuyabilmek için Adobe Digital Editions’ın bilgisayarınızda kurulmuş olduğundan emin olunuz. Ücretsiz bir yazılım olan Digital Editions, Adobe’nin web sitesinden indirilebilmektedir.

7 Açılan kutudan birlikte aç ya da dosyayı kaydet seçeneğini işaretleyiniz. Eğer birlikte aç seçeneğini işaretlerseniz e-kitap Adobe® Digital Editions ile açılacaktır. Eğer dosyayı kaydet’i seçerseniz, e-kitap bilgisayarınıza kaydedilir ve istediğiniz zaman Adobe Digital Editions ile açabilirsiniz.

8 İndirilen bir e-kitap açıldığında Adobe® Digital Editions ile görüntülenir.

9 Digital Editions üzerinden e-kitaplar, Barnes & Noble Nook ya da Sony Reader gibi uyumlu cihazlara aktarılabilirler. Cihazınızı bilgisayarınızın USB girişine bağlayınız ve Digital Editions’ın sol üst kısmındaki kütüphane görünümü simgesine tıklayınız. E-kitaplarınız ve e-kitap cihazınız görüntülenecektir. Aktarmak üzere bir e-kitap seçiniz, soldaki cihaz simgesine taşıyınız ve bırakınız. E-kitap cihazınıza aktarılacaktır. E-kitabı okumaya başlamak için cihazınızı bilgisayarınızdan ayırınız.

10 Eğer indirmek istediğiniz e-kitap başka bir kullanıcı tarafından ödünç alınmış ise ve eğer kütüphaneniz ayırtma özelliğini sunuyorsa, e-kitapları ayırtıp sıranız geldiğinde indirebilirsiniz. Sağlanan alana e-posta adresinizi giriniz ve ayırt butonuna tıklayınız.

11 E-kitap, my EBSCOhost kişisel klasörünüzün ayırtılanlar alanına eklenecektir. E-kitap boşa çıktığında size bir e-posta aracılığıyla bilgi gelecektir ve klasörünüzün alınanlar alanında gözükmeye başlayacaktır.

12 Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım linkine tıklayınız.

13 EBSCO Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/
Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye: support.ebsco.com


"EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları