Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBSCO eBooks Uygulaması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBSCO eBooks Uygulaması"— Sunum transkripti:

1 EBSCO eBooks Uygulaması
Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Uygulaması support.ebsco.com

2 EBSCO eBooks uygulaması, koleksiyonunuzdaki e-kitapları mobil cihazlara indirme olanağı sağlar. Böylece, her zaman ve her yerde telefonlarınızdan ve tabletlerinizden e-kitap okumanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bu kılavuzda, uygulamaya dair detayları ele alacağız.

3 Uygulamanın İndirilmesi
App Store ya da Google Play üzerinden EBSCO eBooks adlı uygulamayı indiriniz ve açınız. Uygulamayı ilk sefer için kurumunuzun internet ağından açınız. Bundan sonraki girişlerinizde istediğiniz internet ağından giriş yapabilirsiniz.

4 Giriş Sayfası İlk giriş yaptığınızda karşınıza gelecek sayfa kişisel kütüphane sayfanız olacaktır. E-kitaplara erişim sağlamak için ‘‘Find Boooks’’ ekranına geçiş yapınız.

5 Ülke ve Kütüphane Seçimi
Lütfen ülke ve kütüphane seçiniz. Her seçiminiz sonrasında otomatik yönlendirme yapılacaktır. Seçimleriniz sırasında lütfen kurumunuzun internet ağına bağlı olduğunuzdan emin olunuz.

6 Cihazın Yetkilendirilmesi
Kütüphane seçiminden sonra otomatik olarak cihaz yetkilendirme ekranına yönlendirme yapılacaktır. ‘‘Authorize’’ bağlantısına tıklayınız ve cihazınızı yetkilendiriniz. Cihazınızı bir kere yetkilendirdikten sonra, diğer girişlerinizde bu ekran belirmeyecektir.

7 Tercihler ve Dil Seçimi
Tercihler bölümünden arayüz kullanımına dair farklı seçimler yapabilirsiniz ve arayüz dilini değiştirebilirsiniz. Seçimlerinizi yaptıktan sonra ‘‘Update’’ butonuna tıkladığınızdan emin olunuz.

8 E-kitap Arama ve Tarama
Arama terimlerinizi giriniz ya da kategoriler arasından seçiminizi yapınız ve sonuç listesini görüntüleyiniz.

9 E-kitap İndirme Ödünç almak istediğiniz e-kitabın altındaki ‘İndir (Çevrimdışı)’ butonuna tıklayınız. Bu işlemi yapabilmek için EBSCO’da kişisel bir hesabınızın olması gerekmektedir. Eğer hali hazırda hesabınız var ise kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz ve oturum aç butonuna tıklayınız. Eğer henüz oluşturmadıysanız, yeni bir hesap oluştur bağlantısına tıklayınız, bilgilerinizi giriniz. Böylece ücretsiz olarak oluşturduğunuz kişisel hesabınızı kullanmaya başlayabileceksiniz.

10 E-kitap İndirme Artık e-kitabı ödünç alabilirsiniz. Şimdi, tekrar ‘İndir (Çevrimdışı)’ butonuna tıkladığınızda, e-kitabı kaç günlüğüne ödünç almak istediğiniz sorulacaktır. Ödünç süresi kütüphaneniz tarafından belirlenmektedir. Seçiminizi yapıp al ve indir butonuna tıkladığınızda e-kitap indirilmeye başlayacaktır ve seçtiğiniz süre boyunca mobil uygulama üzerinden kullanılabilecektir.

11 E-kitap Okuma Ödünç aldığınız e-kitabı hemen okumaya başlayabilirsiniz. ‘‘Read Now’’ linkine tıklayınız.

12 Özellikler - Okuma E-kitaplar için kullanılabilecek fonksiyonlar:
Okuma ve sayfalar arasında gezinme İçindekiler tablosunu görüntüleme ve bölümlere geçiş E-kitap içerisinde arama E-kitaba not ekleme ve notları görüntüleme E-kitap bilgileri ve iade etme ‘‘Now Reading’’ sekmesi ile e-kitabınızı okumaya başlayınız ve sayfalar arasında gezininiz.

13 Özellikler - İçindekiler
‘‘Contents’’ sekmesini kullanarak, içindekiler tablosunu görüntüleyiniz ve istediğiniz bir bölüme geçiş yapınız.

14 Özellikler – Kitap İçerisinde Arama
Büyüteç işaretine tıklayınız ve arama terimlerinizi giriniz. Böylece, terimlerinizin e-kitap içerisinde geçip geçmediğini kontrol edebilirsiniz ve terimleri içeren sayfaları görüntüleyebilirsiniz.

15 Özellikler – Not Ekleme
Bulunduğunuz sayfaya not ekleyiniz, eklediğiniz notları ‘‘Bookmarks’’ sekmesi altında listeleyiniz ve sonrasında istediğiniz zaman notu eklediğiniz sayfayı açınız.

16 Özellikler – Bilgi, İade, Silme ve Düzenleme
‘‘Info’’ sekmesini kullanarak e-kitaba ait detayları görüntüleyiniz. ‘‘Return Item’’ ile e-kitabı iade ediniz, ‘‘Delete’’ ile e-kitabı uygulamanızın kütüphanesinden siliniz ve ‘‘Edit Item Info’’ ile e-kitaba dair bilgileri düzenleyiniz.

17 Tüm E-Kitaplarınız ‘‘Bookshelf’’ linkine tıklayınız ve indirdiğiniz tüm e-kitapları iade zamanı bilgileriyle birlikte görüntüleyiniz. Ödünç süreleri sona eren e-kitaplar otomatik olarak iade edilecektir. İade edilen e-kitapları istediğiniz zaman tekrar ödünç alabilirsiniz.

18 Daha fazla bilgi için http://support. ebsco
Daha fazla bilgi için adresinden EBSCO eBooks destek merkezini ziyaret ediniz.

19 EBSCO Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/
Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye: support.ebsco.com


"EBSCO eBooks Uygulaması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları