Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Research Starters ile Araştırmaya Başlarken

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Research Starters ile Araştırmaya Başlarken"— Sunum transkripti:

1 Research Starters ile Araştırmaya Başlarken
Kullanıcı Kılavuzu Research Starters ile Araştırmaya Başlarken support.ebsco.com

2 Research Starters, EBSCO Discovery Service (EDS) kullanıcılarına tarih, coğrafya, bilim gibi popüler konularda alıntılanabilir, güvenilir bilgiyi hızlı bir şekilde sunar. Konular üzerine genel ansiklopedik bilgi sağlayarak araştırmaya başlarken ilk danışılacak kaynak olan Research Starters, ilgili makelelere ve görsellere bağlantı sağlayarak araştırma tecrübesini geliştirir. İçerik, Salem Press, Encyclopædia Britannica ve daha birçok kaliteli kaynaktan derlenmiştir. EBSCO’nun okullar ve halk kütüphaneleri için tasarlanmış Explora™ arayüzünde bu özellik “Topic Overview” olarak adlandırılmaktadır.

3 İçeriğin tamamını görüntülemek için diğer bağlantısına tıklayınız.
Eğer aradığınız terim için Research Starter ansiklopedik veri tabanında bir kayıt var ise, sonuç listesinin üst kısmında görüntülenecektir. Research Starters özelliğinin sonuçlarınızı hiçbir şekilde etki etmediğini ayrıca belirtmek isteriz. İçeriğin tamamını görüntülemek için diğer bağlantısına tıklayınız.

4 Research Starters başlıklarının içerik ekranından tam metinleri okuyabileceğiniz gibi, metni-konuşmaya çevir özelliğini kullanarak metinleri dinleyebilirsiniz. Ek olarak, araçlar menüsündeki simgelere tıklayarak yazdırma, e-posta ile gönderme, kaydetme ve alıntılama gibi özellikleri kullanabilirsiniz.

5 Research Starters kutusunun alt kısmında, konuların birçoğu için “Diğer Konular” bağlantısı yer almaktadır. Bu bağlantılar, aramanızla ilgili diğer Research Starters başlıklarına doğrudan yönlendirme yapar. Örneğin kalp krizi araması için kalp krizi için doğal tedaviler bağlantısı getirilecektir.

6 Aramanız ile bağlantılı olarak, Research Starters kaydının içerisinde ‘‘Related Information’’ yani ilgili bilgiler bölümü yer alabilir. Hem ilgili bilgiler bölümündeki hem de metin içerisindeki bağlantılıları kullanarak yeni bir Research Starters başlığına geçiş yapılabilmektedir.

7 Son olarak, bazı Research Starters başlıkları sesli içeriğe ya da videolara bağlantılar barındırır. Örneğin, mavi balinanın çıkardığı sesleri dinleyebilirsiniz ya da bir kral kelebeğinin yaşam döngüsünü anlatan bir video izleyebilirsiniz. Video kutusunun sağ alt köşesindeki çapraz oklara tıklayarak tam ekran moduna geçiş yapabilirsiniz. Temel arama ekranına dönmek istediğinizde, üst araç çubuğundaki yeni arama bağlantısına tıklayınız.

8 Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye:


"Research Starters ile Araştırmaya Başlarken" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları