Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Erişim Tarihi Düzenleme

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Erişim Tarihi Düzenleme"— Sunum transkripti:

1 Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Erişim Tarihi Düzenleme http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 http://admin.atoz.ebsco.comhttp://admin.atoz.ebsco.com adresinden AtoZ yönetici modülüne giriş yapınız. Kullanıcı adı ve şifrenizi EBSCO temsilcilerinden temin edebilirsiniz.

3 Ekranın üst kısmında yer alan araç çubuğundaki ‘‘Collection Editor’’ linkine tıklayınız. ‘‘Collection Editor’’ ile koleksiyonunuza daha önce eklemiş olduğunuz kaynaklar üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

4 Açılan ekranın sol üst kısmına erişim yıllarını düzenlemek istediğiniz başlığı, ISSN’i ya da ISBN’i yazınız ve ‘‘Search’’ butonuna tıklayınız. Aynı başlığa farklı yayıncılar üzerinden erişim sağlıyor olabilirsiniz. Sağlayıcıları da göz önünde bulundurarak düzenleme yapacağınız başlığa tıklayınız.

5 Gördüğünüz gibi başlığın yayın hayatına başladığı yıl 1960. Örnekteki kurumun erişim yılları ise 1999’dan günümüze. Başlangıç tarihini 1999 girip ‘‘Save’’ butonuna tıkladığımızda erişim yıllarını 1999’dan günümüze olarak değiştirmiş oluyoruz. Bitiş yılı günümüze ise yıl girmeye gerek bulunmamaktadır.

6 Benzer şekilde, herhangi bir paketin (veri tabanının) erişim yıllarını da değiştirebilirsiniz. Böylece yapmış olduğunuz değişiklikler, seçmiş olduğunuz veri tabanında yer alan tüm başlıklar için geçerli olacaktır. Bu kez sol üstteki paket seçeneğini işaretledikten sonra veri tabanı adını giriniz ve ilgili veri tabanına tıklayınız.

7 Açılan ekrana başlangıç ve bitiş tarihlerini girdikten sonra ‘‘Save’’ butonuna tıklayınız. Bu işlem sonrasında ilgili veri tabanında yer alan tüm başlıkların erişim tarihleri aynı olacaktır.

8


"Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Erişim Tarihi Düzenleme" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları