Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Support.ebsco.com Kişisel Klasörler Kullanıcı Kılavuzu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Support.ebsco.com Kişisel Klasörler Kullanıcı Kılavuzu."— Sunum transkripti:

1 support.ebsco.com Kişisel Klasörler Kullanıcı Kılavuzu

2 Kullanıcıların EBSCOhost arama sonuçlarının kullanımlarını bulundukları oturumun ötesine taşımalarına olanak sağlayan ücretsiz bir kişisel (My EBSCOhost) klasörünün nasıl oluşturulabileceğini ve özelleştirilebileceğini gösteren kişisel klasörler kullanıcı kılavuzuna hoşgeldiniz. Kişisel klasör hesaplarının oluşturulması kolaydır ve her EBSCOhost kullanıcısının erişimine açıktır..

3 My EBSCOhost klasörü oluşturmak için Oturum Aç (Sign In) linkine tıklayınız. Yeni Hesap Oluştur (Create a New Account) linkine tıkladığınızda karşılaştığınız alanları doldurup Onayla (Submit) butonuna tıkladığınızda hesabınız açılacaktır. Bilgileriniz kabul edildiğinde, otomatik olarak kişisel klasör kullanıcısı girişiniz yapılacaktır.

4 Arama sonuçlarına ek olarak, My EBSCOhost kullanıcıları Görselleri(Images), Videoları, Aramaların Kalıcı (Persistent) Linklerini, Kaydedilen Aramaları, Arama Uyarılarını ve Dergi Uyarılarını saklayabilirler. Kullanıcılar kişisel klasörlerindeki arama sonuçları, görseller ya da videolar üzerinde yazdırma(print), e-mail gönderme, kaydetme(save) ya da aktarma(export) işlemlerini gerçekleştirebilirler.

5 Ayrıca, My EBSCOhost ile kullanıcılar My EBSCOhost klasörü içinde kendi özel klasörlerini oluşturabilirler. Bu özellik size, araştırmalarınız sırasında kaydettiğiniz makaleleri değişik klasörlere yerleştirerek düzenleme olanağı sunar. Sadece Yeni (New) linkine tıkladıktan sonra klasörünüze isim verip Kaydet (Save) linkine tıklamanız yeterlidir.

6 Size özel klasörünüz, Bana Özel (My Custom) alanına eklenir. Klasörüm (My Folder) alanından makaleleri seçip Kopyala (Copy To) ya da Taşı (Move To) linklerine tıklayıp size özel klasörünüzü seçtiğinizde makaleleri oraya kopyalamış ya da taşımış olursunuz.

7 Kişisel hesabınıza giriş yaptıktan sonra sonuç listesinde yer alan her bir kaydı, folder(klasör) linkine tıklayarak kaydedebilirsiniz. Kaydedilen bu kayıtlar, ileri bir tarihte daha yakından incelenebilmelerinin yanı sıra yazdırılabilir(print), e-mail ile gönderilebilir ya da bilgisayarınıza kaydedilebilir(save).

8 Paylaş (Share) linkine tıkladıktan sonra Klasöre Arama Ekle (Add Search to Folder) ibaresinin yanındaki terimin linkine tıklayarak aramanızın kalıcı linkini klasörünüze ekleyebilirsiniz. Daha sonra, bu aramayı e-mail ile gönderebilir, kaydedebilir (save) ya da aramayı tekrar gerçekleştirmek üzere (veri tabanına eklenen yeni sonuçları görmek için) aramanın üzerine tıklayabilirsiniz.

9 Arama alanının altında yer alan Arama Geçmişine (Search History) tıklayarak, aramaları daha sonra kullanılmak üzere kaydedebilirsiniz. Ayrıca, arama geçmişinizi Arama Geçmişini Yazdır (Print Search History) linkine tıklayarak yazdırabilirsiniz.

10 Veri tabanında aradığınız dergilerin çoğu için Yayın Detayları (Publication Details) sayfasından, siz silene kadar kişisel My EBSCOhost klasörünüzde tutulacak olan bir Dergi Uyarısı (Journal Alert) oluşturabilirsiniz. Dergi Uyarıları, belirli bir derginin yeni bir sayısı veri tabanına eklendiği zaman e-mail ile otomatik bilgilendirme sağlayarak veri tabanını aynı dergi için sürekli kontrol etme ihtiyacını ortadan kaldırır.

11 My EBSCOhost also includes a useful Charge Back feature, allowing you to track EBSCOhost session usage times for charging back clients. The usage report information can be printed or emailed to destinations that you specify.

12 Bütün online Yardım sistemini görmek için istediğiniz zaman Yardım (Help) linkine tıklayınız.

13


"Support.ebsco.com Kişisel Klasörler Kullanıcı Kılavuzu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları