RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ. MODÜL 7 Sunular ve Etkili Sunum Hazırlama Kütüphan-e Türkiye Eğitim Çalışma Grubu, Göknur Kaplan Akıllı.
Advertisements

Donanım Birimleri.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
İNTERNETİN TEMELLERİ İnternet Kavramı İnternet Tarayıcı İnternet Adresi.
Microsoft Office Word 2007 Ders Notları
Yazdırılmak istenen model Solidworks, Autocad, Catia vb. Cad programlarında ölçülerine uygun olarak tasarlanır. 1 1.
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
EQUIZSHOW.
HAZIRLAYANLAR ZELİHA OKÇU ÖZGÜL ERGÜL  Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Cambridge Journals Online 1584 yılında, University of Cambridge bünyesinde kurulmuş çok köklü bir yayınevidir. Cambridge Journals Online (CJO) paketi,
POWERPOİNT SEVİM ŞEVVAL ERDOĞMUŞ 6/C 118. POWERPO İ NT NASIL KULLANILIR? Microsoft PowerPoint, sunu hazrlama,slayt yapma ve düzenleme yazılımıdır. Bir.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri
BİLGİSAYARINIZA E-İMZA ÜRETİMİ İÇİN
APP INVENTOR Emre ANLAR.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları (Microsoft Word Programı)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
NERO NEDİR NASIL KURULUR ?
CAD (Computer Aided Design) İngilizce kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçesi Bilgisayar Destekli Tasarım `dır piyasada çeşitleri çoktur. CAD.
LOGGER PRO ile GRAFİK ÇİZMEK
SES ve Vıdeo Ekleme.
XPEECH S Serisi CDR Kayıtları
Microsoft PowerPoint (1)
1)RESİM DÜZENLEMEK TEMEL KAVRAMLAR: Piksel, Nokta ve Nokta Aralığı, Çözünürlük, Rezolasyon, LPI, DPI HAZIRLAYAN: Ayşe Cansel KARAMAN.
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
SUNUM PROGRAMLARI (Bölüm 2)
OUTLOOK 2010 (E-POSTA YÖNETİM PROGRAMI)
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
WINDOWS 10.
DENETİM MASASI-2 Aygıtlar ve Yazıcılar
İŞLETİM SİSTEMİNDE TEMEL KAVRAMLAR
KELİME İŞLEMCİLER (Bölüm 1)
E-BÜTÇE TENKİS OLUŞTURMA
TEMEL DOSYA İŞLEMLERİ Dosya Nedir? Dosya Uzantılarını Açmak/Kapatmak
DENETİM MASASI Denetim Masası Denetim Masası Görünüm Seçenekleri
Klavye Kullanımı.
My EBSCOhost Kişisel Klasörünün Kullanımı
Bilgisayar I dersi 2 Ekim 2017.
GÖRSEL PROGRAMLAMA DİLİ:
BİLGİ GÜVENLİĞİ Şifreleme
GÖRSEL İŞLEME PROGRAMLARI
HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Çiğdem ÇOBAN
Temel Bilgisayar Bilgileri
C) BELGE DENETİMİ.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
Microsoft SharePoint'inizi özelleştirme Çevrimiçi web sitesi
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Defter Beyan Sistemi Başvurusu
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
EBSCOadmin Genel Bakış
Sunucu Bilgisayara Eğitim Yazılımı Yüklemek İçin;
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
TURNITIN programında tez tarama
EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BİLGİSAYAR (4) Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
ÇEKMECE KULLANIMI Çekmeceye Aday Ekleme Adayı Çekmecede Görüntüleme
Grafik Animasyon Aslı Ergün.
Etkinlik ayrıntılarınızı buraya yazın
Sunum transkripti:

RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ Resmin Uzantısını Değiştirme Resim Düzenleme İnternette Yer Alan Resmi Kaydetmek Resmin Çıktısını Almak RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ

RESMİN UZANTISINI DEĞİŞTİRME

Resmin Uzantısını Değiştirme Resimler birçok uzantıya sahip olabilir. En sık kullanılan dosya uzantısı.jpg olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin bir internet sayfasına resim yüklemek istediğinizde dosya uzantısı ile ilgili sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu durumda .bmp uzantılı bir resim dosyasını .jpg uzantılı hale getirmek zorunda kalabilirsiniz.

Resmin Uzantısını Değiştirme Bu durumda ilgili resmi Paint programında açın. (Resim üzerinde sağ tuş – BirlikteAç – Paint). Paint menüsünde Farklı Kaydet seçeneğini kullanabilirsiniz.

Resmin Uzantısını Değiştirme Farklı Kaydet düğmesi üzerinde fare ile geldiğinizde dönüştürebileceğiniz dosya türleri ekranda görüntülenecektir.

Resmin Uzantısını Değiştirme Dilerseniz Farklı Kaydet düğmesini tıkladığınızda açılan Farklı Kaydet iletişim penceresinde Dosya adı altında yer alan Kayıt türü açılır menüsünden de resmi .jpg .png .tiff .gif resim biçimlerine dönüştürüp kaydedebilirsiniz.

Resmin Uzantısını Değiştirme

RESİM DÜZENLEME

Resim Düzenleme Düzenlenmesi istenilen resim üzerinde farenin sağ tuş menüsünde yer alan Birlikte aç düğmesi tıklanır. Ardından Microsoft Office 2010 programı seçilir. Resim programda açıldıktan sonra üst kısımda yer alan Resimleri Düzenle düğmesi tıklanır.

Resim Düzenleme

Resim Düzenleme Sağ bölümde yer alan Otomatik düzelt seçeneği ile otomatik renk ayarı, Kırp bölümünden resmin istenmeyen bölümlerinin kırpılması, döndür bölümünden resmi döndürme, kırmızı göz kaldır bölümünden resimdeki kırmızı gözleri kaldırma işlemi yapılır. Değişiklikler Dosya menüsünde yer alan Kaydet düğmesi tıklanarak kaydedilir.

Resim Düzenleme

Ekranda Yer Alan Görüntünün Paint Programına Aktarılması ve İstenen Kısmın Kesilmesi Ekranda yer alan görüntü PrintScreen tuşu ile hafızaya alınır. Ardından Başlat – Tüm Programlar – Donatılar – Paint programı açılır. CTRL-V ile hafızadaki görüntü Paint çalışma alanına yapıştırılır. Resmin istenilen kısmını seçmek için üst bölümde araç çubuğunda yer alan Seç Aracı tıklanır. Resimden alınmak istenen bölümün sol üst köşesinden sağ alt köşesine kadar farenin sol tuşu basılı tutularak sürüklenir.

Ekranda Yer Alan Görüntünün Paint Programına Aktarılması ve İstenen Kısmın Kesilmesi Seçme işleminde hata yapılmışsa boş bir alan tıklanıp seçim işlemi tekrarlanır. Ardından üst menüden Kırp düğmesi tıklanarak ekranda yalnızca seçili alanın kalması sağlanır. Son olarak Paint menüsünde yer alan kaydet düğmesi ile resim kaydedilir. Bu işlemi yapabilmenin daha kolay yolu Başlat – Tüm Programlar – Donatılar menüsünde yer alan Ekran Alıntısı aracını kullanmaktır.

İNTERNETTE YER ALAN RESMİ KAYDETMEK

İnternette Yer Alan Resmi Kaydetmek İnternette gezinirken herhangi bir web sayfasında yer alan resmi kaydetmek için resim üzerinde farenin sağ tuş menüsünde yer alan resmi farklı kaydet seçeneğini kullanabilirsiniz. Bazı web sayfaları resimler üzerinde fare ile işlem yapılmasını engellemek için kodlar kullanmış olabilir.

İnternette Yer Alan Resmi Kaydetmek Bu durumda resim üzerinde sağ tuş menüsünü kullanamazsanız bir önceki konuda anlatılan Print Screen yöntemini veya Ekran alıntısı aracını kullanabilirsiniz.

RESMİN ÇIKTISINI ALMAK

Resmin Çıktısını Almak Bilgisayarınızda kayıtlı herhangi bir resmin çıktısı almak için resim üzerinde farenin sağ tuş menüsünde yer alan Yazdır düğmesini kullanabilirsiniz.

Resmin Çıktısını Almak Yazdır düğmesini tıkladığınızda aşağıdaki pencere ile karşılaşırsınız. Resim Yazdır penceresinde üst kısımda yer alan yazıcı, kâğıt boyutu ve kalite açılır menülerini kullanarak gerekli ayarlamaları ve seçimleri yapabilirsiniz.

Resmin Çıktısını Almak

Resmin Çıktısını Almak Sağ bölümde ise hazır resim boyutları ile bir kâğıda birden fazla resim sığdırma seçenekleri yer alır. Pencerenin alt kısmından ise kopya sayısını belirleyebilirsiniz.

Resmin Çıktısını Almak