Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CAD (Computer Aided Design) İngilizce kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçesi Bilgisayar Destekli Tasarım `dır piyasada çeşitleri çoktur. CAD.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CAD (Computer Aided Design) İngilizce kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçesi Bilgisayar Destekli Tasarım `dır piyasada çeşitleri çoktur. CAD."— Sunum transkripti:

1

2 CAD (Computer Aided Design) İngilizce kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçesi Bilgisayar Destekli Tasarım `dır piyasada çeşitleri çoktur. CAD genel olarak proje ve teknik resim çizimlerinde kullanılır. Teknik elemanlar için çok büyük bir öneme sahiptir. (AutoCAD, Catia, SolidWorks, ZWCAD, vb..)

3 TARİHTEN BUGÜNE CAD ? CAD 1950’lilerin başlarında doğmuştur. Evrimi geniş olarak bilgisayar grafiklerinin gelişmesiyle ilgilidir. Bilgisayar grafikleriyle ilgili en önemli proje APT dilinin geliştirilmesidir. Automatically Programmed Tools (otomatik programlı araçlar) kelimelerinin kısaltılmasıdır.

4 CAD PROGRAMLARINDAN ZWCAD
ZWCAD çizim dosyaları, dünya standardı olan .dwg formatındadır. Yani, 2.5’dan 2012 sürümüne kadar tüm .dwg dosyalarını, herhangi bir dönüşüm gerekmeden ve kayıpsız açabilir, düzenleyebilir ve kaydedebilirsiniz. ZWCAD ek olarak .dxf (interchange), .dwf (web) ve .dwt (template) gibi ilgili diğer formatları da destekler.

5 ZWCAD –WİNDOWS UYUMU ZWCAD, Microsoft® Windows® bütünleşiktir. Windows-stili kullanıcı arayüzü, menüleri, araç çubuklarını, komut satırını ve iletişim kutularının Windows kullanıcılarının alıştığı şekilde yönetilmesini sağlar. Windows kullanıcılarının hemen ZWCAD ile çalışmaya başlamalarını kolaylaştırır.

6 ZWCAD, fikirlerinizi çizim olarak kavramsallaştırmanızı kolaylaştırmanızda yardımcı olan çok sayıda temel çizim aracı içerir. Bunların arasında, çok çeşitli nesneler oluşturmanız ve bu nesneleri düzenlemeniz için 2B ve 3B çizim ve düzenleme aracı bulunmaktadır.

7 Ölçümlendirme çizgilerinin diğer nesneleri kesmesi gerekebilir
Ölçümlendirme çizgilerinin diğer nesneleri kesmesi gerekebilir. Çizimin karışmaması için, ölçümlendirme kesme fonksiyonu, fiziksel olarak koparmadan ölçümlendirme çizgilerini diğer çizgilerle çakıştığı yerden keser. Yani ölçümlendirme çizgileri düzenlenebilir olarak korunur.

8 Birbirine benzer çizimler arasındaki farklılıkları bulmak için dosya karşılaştırma fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Değiştirilmiş nesne, blok ve hatta harici referanslardaki farklılıkları renk kodlamasıyla vurgular. Renk, filtre gibi karşılaştırma ayarlarını özelleştirebilirsiniz.

9 Katı profil özelliği, 3B katıların profillerini kolayca oluşturur
Katı profil özelliği, 3B katıların profillerini kolayca oluşturur. 2B ve 3B profilleri tanımlayabilirsiniz.

10 Tablo özelliği, tek bir adımda düzenli ve güzel tablolar oluşturmanızı sağlar. Tablo oluşturmak için tek tek çizgiler çizmek gerekmez. Yerinde düzenleme özelliği, tablo hücresindeki içeriği Microsoft Excel programıyla çalışıyormuş gibi düzenlemenizi sağlar. Ayrıca Microsoft Excel tabloları da kullanılabilir veya tablolar Microsoft Excel programına aktarılabilir.

11 Çizime resim iliştirmek, tasarımlarınızı daha iyi sunmanızı sağlar
Çizime resim iliştirmek, tasarımlarınızı daha iyi sunmanızı sağlar. ZWCAD, BMP, TIF, GIF, JPG, PNG, PCX ve TGA dahil olmak üzere çok sayıda resim formatını destekler. ZWCAD 2012 sürümünde, haritacılıkta kullanılan ECW formatı desteği eklenmiştir.

12 Katmanlar, çizimdeki içeriğin standartlaştırılması için kullanılır
Katmanlar, çizimdeki içeriğin standartlaştırılması için kullanılır. Layer Propeties Manager ile katman özelliklerini değiştirerek, nesnelerin nasıl görüntüleneceğini ve yayınlanacağını zahmetsizce belirleyebilirsiniz. Katmanlar, çizimlerin görünümünü sadeleştirerek yapının daha anlaşılır olmasını sağlar.

13 ZWCAD’de basitce 3 boyutlu modeller oluşturabilir ve bunlar üzerinde Birleştirme (Union), Çıkarma (Subtract), Kesiştirme (Intersect) gibi düzeltme işlemleri yapılabilir.

14 ZWCAD içerisinde, çizim esnasında kullanabileceğiniz, tüm ihtiyacınıza karşılık verecek kadar bollukta çizim komutları bulunmaktadır. Çalışmak için onları hemen kullanabilirsiniz, AutoCAD®’e benzer olarak aynı komutlarla ve aynı fonksiyonlarla.

15 Her çizim düzeltmeye ihtiyaç duyar
Her çizim düzeltmeye ihtiyaç duyar. Nesnelerinizi oluşturduktan sonra onları düzeltebilir, değiştirebilirsiniz. “Copy”, “move”, “array”, “mirror”,”offset”,”trim” v.b. gibi birçok güçlü fonksiyonlara sahiptir.

16 Oluşturduğunuz nesnelerinizi düzelttikten sonra bir dizi ölçülendirme komutları ile ölçülendirmek isteyebilirsiniz. İhtiyacınıza göre değişik ölçülendirme tipleri belirleyebilirsiniz. Bununla birlikte aktif çiziminiz üzerinde ölçülendirme ayarlarınızı yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu sayede üzerlerinde düzeltmeler yapmak isterseniz çok daha kolay olacaktır.

17

18


"CAD (Computer Aided Design) İngilizce kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçesi Bilgisayar Destekli Tasarım `dır piyasada çeşitleri çoktur. CAD." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları