Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

POWERPOİNT SEVİM ŞEVVAL ERDOĞMUŞ 6/C 118. POWERPO İ NT NASIL KULLANILIR? Microsoft PowerPoint, sunu hazrlama,slayt yapma ve düzenleme yazılımıdır. Bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "POWERPOİNT SEVİM ŞEVVAL ERDOĞMUŞ 6/C 118. POWERPO İ NT NASIL KULLANILIR? Microsoft PowerPoint, sunu hazrlama,slayt yapma ve düzenleme yazılımıdır. Bir."— Sunum transkripti:

1 POWERPOİNT SEVİM ŞEVVAL ERDOĞMUŞ 6/C 118

2 POWERPO İ NT NASIL KULLANILIR? Microsoft PowerPoint, sunu hazrlama,slayt yapma ve düzenleme yazılımıdır. Bir rapor yaparken, teklif duyurularınızı yaparken, foto ğ raf sunumlarında, çizimler ve tablo sunumları gibi sayısız birçok işlemde kullanabilirsiniz. Powerpoint animasyon özelli ğ i, ses efektleri ile tanıtımlarınızı daha güçlü ve anlaşılır halde sunabilirsiniz. Yazılım Office paketleri içinde da ğ ıtılmaktadır.Yazılımın kullanımı oldukça basittir. Aşa ğ ıdaki resimli anlatımımızı uygulayarak sizlerde çok kolay bir şekilde slayt hazırlayabilirsiniz. Yöntemi Powerpoint 2003, Powerpoint 2007 ve Powerpoint 2010 yazılımlarında kullanabilirsiniz. Anlatımı mümkün oldu ğ unca temel özellikleri kullanarak standart bir slayt hazırlayabilece ğ iniz şekilde basit tutmaya çalıştık. Sunumlarınızı farklı animasyonlar kullanarak renklendirebilirsiniz.p

3 YAZıLıMı AÇTı Ğ ıMıZ ZAMAN AŞA Ğ ıDAKI EKRANLA KARŞıLAŞıYORUZ. BURADA EKLEMEK İ STED İĞİ N İ ZMET İ N VEYA RES İ MLER İ KEND İ N İ ZE GÖRE DÜZENLEYEREK,DE Ğİ ŞT İ REB İ L İ RS İ N İ Z.

4 EKLE MENÜSÜNDEN RES İ M SEÇENE Ğİ NE TıKLAYARAK B İ LG İ SAYARINIZDA BULUNAN HERHANG İ B İ R RESM İ SLAYTıNıZA EKLEYEB İ L İ RS İ N İ Z.

5 ÖRNEKTEDE GÖRDÜ Ğ ÜNÜZ G İ B İ RESM İ KAYDIRARAK YER DE Ğİ ŞT İ REB İ L İ RS İ N İ Z.

6 YENI SAYFALAR OLUŞTURMAK IÇIN OLUŞTURDU Ğ UNUZ SLAYT’A SA Ğ TıKLAYıP “YENI SLAYT” SEÇENE Ğ INE TıKLAYARAK ISTEDI Ğ INIZ KADAR SAYFA OLUŞTURABILIRSINIZ. SLAYT ÇO Ğ ALT MENÜSÜ ILE AYNı SAYFADAN BIRKAÇ TANE OLUŞTURABILIR, SILMEK IÇIN SLAYT SIL MENÜSÜNÜ KULLANABILIRSINIZ.

7 BAŞLıK VE METINLERINIZI GIRDIKTEN SONRA KıSAYOL SIMGELERINE TıKLAYARAK; TABLO EKLE, GRAFIK EKLE, SMARTART GRAFI Ğ I EKLE, RESIM EKLE, KÜÇÜK RESIM EKLE, MEDIA CLIP EKLE MENÜLERINI KULLANARAK EKLEMELER YAPABILIRSINIZ.

8 SLAYTLARıNıZA ARKA PLAN EKLEMEK IÇIN EKRANA SA Ğ TıKLAYıP ARKA PLANı BIÇIMLENDIR SEÇENE Ğ INE GIRIŞ YAPıN. RESIM VEYA DOKU DOLGUSUNU IŞARETLEYEREK DOSYA SEÇENE Ğ INE TıKLAYıN. BURADA ARKA PLAN OLARAK KULLANACA Ğ ıNıZ RESMI SEÇEBILIRSINIZ. AYRıCA SAYDAMLıK SEÇENE Ğ I ILE RESMIN SAYDAMLıK DE Ğ ERLERINI DE Ğ IŞTIREREK YAZıNıZı DAHA OKUNUR HALE GETIREBILIRSINIZ.

9 DENEMEK IÇIN 2 SAYFALıK BIR SUNUM OLUŞTURTURDUK. SUNUM OLARAK KAYDETMEK IÇIN FARKLı KAYDET/ POWERPOINT GÖSTERISI SEÇENE Ğ INE TıKLAYARAK SUNUMUN KAYDEDILMESINI ISTEDI Ğ INIZ ALANı SEÇIN.

10 SUNUMUNUZ HAZıRDıR. KOLAY GELSIN..

11 BEN İ D İ NLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N ÇOK TEŞEKKÜR EDER İ M!!


"POWERPOİNT SEVİM ŞEVVAL ERDOĞMUŞ 6/C 118. POWERPO İ NT NASIL KULLANILIR? Microsoft PowerPoint, sunu hazrlama,slayt yapma ve düzenleme yazılımıdır. Bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları