Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri"— Sunum transkripti:

1 EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri
Kullanıcı Kılavuzu EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri support.ebsco.com

2 EBSCOhost Collection Manager‘ın (ECM) arama profilleri özelliği, arama kriterleri tanımlamanıza ve seçimlerinizle eşleşen e-kitapları ve sesli kitapları içeren e-postaları haftalık olarak almanıza olanak verir. Bu sayede, koleksiyon geliştirme ihtiyaçlarınıza uygun yeni başlıklara dair sizi güncel tutar. Bu kılavuzda, arama profilleri oluşturma, profillerinizi düzenleme ve profil eşleşmelerinizi görme seçeneklerini inceleyeceğiz.

3 Başlamak için üst araç çubuğundaki arama profilleri (Search Profiles) açılır menüsünden yeni (New) bağlantısına tıklayınız.

4 Arama profiliniz için bir isim giriniz ve devam et (Continue) butonuna tıklayınız.

5 Profillere Konuların Atanması

6 Listeden bir kategoriye tıklayarak, profilinize eklemek üzere bir konu ya da konular seçiniz. Ekranın ortasındaki seç (Select) butonuna tıklayınız. Kategorilere çift tıklayarak alt kategoriler belirleyebilirsiniz ve seçimlerinizi yapabilirsiniz. Konu seçmeyi bitirdiğinizde ekranın alt kısmındaki kaydet ve devam et (Save & Continue) butonuna tıklayınız.

7 Profillere Yayıncıların Atanması

8 Tüm yayıncılar (All Publishers), ilgilendiğiniz tüm başlıkların getirilebilmesi için seçili gelen ve tavsiye edilen ayardır. Eğer sadece belirli yayıncılara göre daraltmak isterseniz, listeden en az bir yayıncı seçiniz ve profilinize eklemek üzere seç (Select) butonuna tıklayınız. Ek olarak, A-Z tarama listesini kullanarak yayıncı bazında tarama yapabilirsiniz. Seçilen yayıncılar sütunundaki X simgelerine tıklayarak tek tek ya da üst kısımdaki tamamını kaldır (Remove All) butonu ile tüm seçimleri kaldırabilirsiniz. Yayıncı seçimlerinizi tamamladığınızda kaydet ve devam et (Save & Continue) butonuna tıklayınız.

9 Profilinize Daraltıcıların Eklenmesi

10 Profilinizi daha da sınırlandırmak için içerik türü (Content Type), dil (Language), yayın yılı (Publication Year), liste fiyatı (List Price), ve uygunluk (Eligibility) gibi daraltıcıları kullanabilirsiniz. Uygunluk daraltıcısı, bir başlığın indirilebilir, kullanıcı yönlendirmeli sağlamaya ya da kiralamaya uygun olması seçeneklerini kapsar.

11 Eşleşme Seçeneklerinin Ayarlanması

12 Eşleşmeler bulunduğu zaman, seçilen adrese haftalık e-posta hatırlatması alacaksınız. E-posta alıcıları ( Recipients) açılır menüsünden bir alıcı seçiniz. Başka alıcı ekle (Add another recipient) bağlantısına tıklayarak ve açılır menüden bir kullanıcı seçerek daha fazla alıcı ekleyebilirsiniz.

13 Yeni başlıklar bulunduğunda, aktif profile eklenir ve 60 gün boyunca saklanır.
Arama profilini aktifleştirme tarihinden önce eklenen ve profiliniz ile eşleşen geçmiş başlıkları dahil etmek için geçmişe bak (Look Back) bölümünden evet’i (Yes) seçiniz. Hayır’ı (No) seçmek, geçmişe yönelik olarak sadece son 24 saatten başlıkları profile dahil etmek demektir. Not: Bu düzenleme sadece bir arama profili oluşturulurken yapılabilir.

14 Profilinizin Aktifleştirilmesi

15 Özet (Summary) ekranından ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz ve bilgilendirilmeye başlamak için profili aktifleştir (Activate Profile) butonuna tıklayabilirsiniz ya da arama profilinizi aktifleştirmeye hazır değilseniz devam eden olarak farklı kaydet (Save As In Progress) butonuna tıklayınız. Devam etmekte olan bir profilin tamamlanma ve aktifleştirme işlemlerini daha sonra da yapabilirsiniz.

16 Profilinizi aktifleştirdikten sonra kriterleriniz ile eşleşen başlıklar gösterilir. Sayfayı listeye/PDA’ya ekle (Add Page to List/PDA) butonuna tıklayarak tüm başlıkları bir listeye ekleyebilirsiniz ya da listeye/PDA’ya ekle seçeneği ile başlık bazında seçim yapabilirsiniz. ECM Onaylayıcı (Approver) hesaplar, başlıkları satın almak üzere, listeye ekleme şartı olmaksızın doğrudan sepete ekleyebilirler.

17 Arama profilinizden başlıkları kaldırmak için kaldır (Remove) butonuna tıklayınız. Arama profilinizden kaldırdığınız başlıklar tekrar belirmeyecektir.

18 Arama Profili Ayarlarınızın Düzenlenmesi ve
Eşleşmelerinizin Gözden Geçirilmesi

19 Devam eden ya da aktifleştirilmiş arama profilinize dair ayarlamaları düzenlemek isterseniz, üst araç çubuğundaki arama profilleri (Search Profiles) açılır menüsünden aktif profiller (Active Profiles) bağlantısına tıklayınız.

20 Düzenlemek istediğiniz arama profili için ayarları görüntüle (View Settings) butonuna ya da profiliniz ile eşleşen mevcut sonuç listesini görmek için eşleşmeleri görüntüle (View Matches) butonuna tıklayınız.

21 Değişiklik yapmak istediğiniz bölüme ait düzenle (Edit) butonuna tıklayınız, seçimlerinizi uygulayınız ve değişiklikleri kaydet (Save Changes) butonuna tıklayınız.

22 Profil eşleşmelerinizi görmek için eşleşmeleri görüntüle (View Matches) bağlantısına tıklayınız.

23 Kriterleriniz ile eşleşen başlıklardan oluşan bir sonuç listesi gösterilir. Sayfayı listeye/PDA’ya ekle (Add Page to List/PDA) butonuna tıklayarak tüm sayfayı ya da ilgili başlığa ait listeye/PDA’ya ekle (Add to List/PDA) butonuna tıklayarak sadece o başlığı listeye ekleyiniz.

24 EBSCO’dan gelen e-postalardaki arama profili bağlantılarına tıklayarak son eşleşmelerinizi görebilirsiniz.

25 Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım linkine tıklayınız. Online yardım sistemi ekranının solundaki menüden tüm alt başlıkları görebilirsiniz.

26 EBSCO Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/
Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye: support.ebsco.com


"EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları