Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma"— Sunum transkripti:

1 EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma

2 EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
Eba da kendine ait içerikleri kullanabildiğiniz gibi öğretmenler kendi dokümanlarını Eba’ ya yükleyerek gerektiğinde öğrencilere ödev olarak gönderebilir ve kendi okulundaki öğretmenlerle paylaşabilir.

3 1. EBA’ ya giriş yaptıktan sonra EBA Ders’ e tıklayalım.

4 2. EBA Ders modülünde karşınıza gelen ilk ekran soldaki menüden sınavlar başlığına tıklayalım.

5 EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
3. Yaprak testlerim bölümüne girelim. Bu bölümde varsa daha önce yüklemiş olduğunuz testler liste halinde karşınıza çıkacaktır. Yeni bir test ekleme işlemini sol üst kösede “Yaprak Test Ekle” butonundan işlemleri başlatabiliriz.

6 EBA’ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
4. Butona bastıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir sayfa karşınıza gelecektir. Bu bölümde ekleyeceğiniz testle alakalı bilgileri dolduralım. Testin adını yazın. * Testin ilişkili olduğu sınıfı seçin. * Testin ilişkili olduğu dersi seçin. * Ardından dosya ekle butonu ile bilgisayar ortamından testinizi seçip ekleyebilirsiniz. Not: “Sadece JPG, PNG ve PDF formatındaki dokümanları ekleyebilirsiniz. Ekleyeceğiniz doküman en fazla 100 MB olabilir.”

7 EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
Test belgesini ekledikten sonra cevap anahtarı oluşturun bölümünde eklediğiniz testin kaç cevap şıkkından oluştuğunu seçeneğini belirleyip, ardından sağ alttaki “Cevap Anahtarı” butonuna tıklayarak karşınıza gelen ekrandan testteki soruların cevaplarını girelim.

8 6. Cevapları girdikten sonra cevapları kaydet butonu ile çıkalım
6. Cevapları girdikten sonra cevapları kaydet butonu ile çıkalım. Artık testimiz “Yaprak Testlerim” bölümündeki listeye eklenmiş bulunmaktadır.

9 Göndere bastıktan sonra ilk gelen ekrandan göndermek istediğimiz sınıf/şubeleri seçip devam et dediğimizde ikinci ekranda çalışmanın bitiş ve başlangıç tarih ve saati yani öğrencinin çalışmaya hangi tarihler arasında ulaşabileceğinizi belirledikten sonra son ekranda Ders seçip ve Açıklama ekleyeceğiniz bölümleri doldurduktan sonra gönder butonu ile öğrencilere göndermiş oluyorsunuz. Not: Aynı testi aynı anda birden fazla sınıfa ödev olarak gönderebiliriz.

10 Öğrencilere göndermiş olduğunuz ödevi hangi öğrenci yaptı ne kadarını yaptı, testte ne kadar başarılı olduğunun takibini yapabilirsiniz. Bunu EBA derste Dersler başlığı altında “Çalışma Takibi” başlığından yapabilirsiniz.

11 EBA ile ilgili öğrenmek istediğiniz veya unuttuğunuz bilgileri tazelemek için okulunuzdaki BTR öğretmenine danışabilirsiniz. …… Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni


"EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları