Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı."— Sunum transkripti:

1 EK DERS UYGULAMA REHBERİ

2 GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için http://ekders.odu.edu.tr adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı adı ve parola ile sisteme giriş yapılır.

3 GIRIŞ EKRANı

4 AÇıLıŞ EKRANı Açılış ekranı başarılı bir giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekran olarak adlandırılmaktadır. Sisteme ilk kez giriş yapmış ö ğ retim elemanının bilgilerini tanımlaması ve kendini sisteme tanıtması gerekmektedir. Sol menüde bulunan Ek Ders Bildirim Ö ğ retim Üyesi Bilgi Tanımlama Menüsüne tıklayarak bilgilerini tanımlama işlemini başlatabilir.

5 AÇıLıŞ EKRANı

6 ÖĞRETIM ÜYESI BILGI TANıMLAMA Burada ö ğ retim elemanının idari görevi bulunmaktaysa idari görev seçimini yapması gerekmektedir. İ dari görevi bulunmuyor ise yok seçene ğ ini seçmelidir. Sistemde otomatik olarak bulundu ğ u akademik ünvanına göre ders yükü otomatik olarak gelecektir.

7 ÖĞRETIM ÜYESI BILGI TANıMLAMA

8 EK DERS BILDIRIM GIRIŞI Açılış ekranında sol menüde bulunan ek ders bildirim girişi seçilir. Açılan ekranda bildirim listesi sekmesindeki tam bir hafta seçilerek göster butonu seçilir.

9 AÇıLıŞ EKRANı

10 EK DERS BILDIRIM GIRIŞI 2 1

11 Tam bir hafta seçimini yapıp göster butonuna tıkladıktan sonra Ders Bildirim Girişi sekmesine yönlendirilir. Not: Eksik hafta kesinlikle seçilmemelidir.

12 EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

13 Burada bulunan Ekle/Düzenle butonu seçilir. Açılan pencerede ö ğ retim üyesinin vermekte oldu ğ u tüm dersler görüntülenecektir. Seçmiş oldu ğ u tam bir haftanın ders programını dersin günü, dersin saatleri, dersin türü, dersin yükü bilgileri seçilerek tanımlar. Bu tanımlamayı yaparken her güne ait ders bilgileri girilerek kaydet butonu seçilir. Tüm haftanın ders programı yapıldıktan sonra bu pencere x işaretine basılarak kapatılır. EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

14 1 2 34 5 6 7

15 Haftanın ders programı hazırlandıktan sonra Şablon Olarak Kaydet Butonu tıklanır. Sonraki aylar için sa ğ üst bölümde bulunan şablondan getir butonuna tıklanarak daha önceki ayda şablon ça ğ ırılır ve ilgili aya getirilip tekrar şablon olarak kaydet butonuna tıklanır. Her yeni ay için mutlaka bu işlem yapılmalıdır. EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

16

17 Hafta Kopyala butonu tıklanarak gelen ekranda tüm haftalar işaretlenip kopyala butonuna tıklanır. Burada amaç hafta hafta ders programı hazırlamak yerine hazırlamış oldu ğ umuz haftanın ders programını tüm aya yayarak hızlı bir şekilde tüm ayın ücretlendirme formunu oluşturmaktır. EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

18

19 Hafta kopyalama işlemi bittikten sonra Ders Bildirim girişi kısmında ö ğ retim elemanı des yükü kontrol edilir EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

20 Ders yükü KONTROL ED İ LMEL İ D İ R:

21 Bildirim Listesi sekmesine geri dönülür. Bu sekmede bulunan Formu Göster butonuna tıklanarak form incelenir.

22 1 2 3

23 EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

24 Form incelendikten sonra hata tespit edilirse form düzenlenebilir. Herhangi bir sorun yok ise mutemete gönder butonu seçilerek mutemede gönderilir.

25 EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

26 Mutemete gönder tıklandıktan sonra Tüm haftalar taslak veya iade durumunda olmalıdır. Aksi takdirde mutemete gönderemezsiniz. ‘’Tüm haftalar taslak veya iade durumunda olmalıdır’’ hatası ile karşılaşırsınız. Bildirim Listesi Sekmesinde gözüken Durum sütunu boş olan hafta seçilip göster butonuna tıklanır Açılan pencerede istisna butonu tıklanarak istisna açıklaması yazılır ve kaydet butonuna tıklanır. Ders bildirim listesine dönülür ve form mutemede gönderilir.

27 EK DERS BILDIRIM GIRIŞI Boş oldu ğ u için hata vermektedir

28 EK DERS BILDIRIM GIRIŞI O hafta dersiniz yok ya da herhangi bir mazeretiniz var ise istisna kısmı kullanılarak taslak haline dönüştürülebilir

29 EK DERS BILDIRIM GIRIŞI Tüm haftalar taslak şeklindedir.

30 Sorun olması halinde birim mutemedinize başvurunuz TEŞEKKÜRLER


"EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları