Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBSCOadmin Genel Bakış

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBSCOadmin Genel Bakış"— Sunum transkripti:

1 EBSCOadmin Genel Bakış
Kullanıcı Kılavuzu EBSCOadmin Genel Bakış support.ebsco.com

2 EBSCOadmin, EBSCO servislerinizi özelleştirmenize olanak veren güçlü bir yönetici modülüdür. Bu kılavuzda, arayüzlerin kurumunuzun renkleriyle ve logolarıyla makyajlanmasından EDS’ye eklenen içeriğin yönetimine kadar birçok amaçla kullanabileceğiniz EBSCOadmin’in temel özelliklerini inceleyeceğiz. adresi üzerinden, EBSCO temsilcilerinden temin ettiğiniz kullanıcı adı ve şifre ile EBSCOadmin’e giriş yapınız.

3 EBSCOadmin ile EBSCO arayüzlerinizi makyajlamak oldukça kolaydır
EBSCOadmin ile EBSCO arayüzlerinizi makyajlamak oldukça kolaydır. Kurumunuzun/kütüphanenizin logoları ve renkleri ile özelleştirilmiş arayüzler sayesinde kullanıcılarınız, kendilerine sunduğunuz hizmetlerin daha çok farkına varacaklardır. Özelleştirmek istediğiniz arayüze bağlı olarak üst araç çubuğuna ya da arama kutusunun altına bağlantılar eklenebilmektedir. Değişiklik yapmak istediğiniz profili (arayüz ya da servis) açılır menüden seçiniz. ‘‘Branding’’ sekmesinden arayüzü özelleştirmeye başlayabilirsiniz. ‘‘Customize Colors’’ renkler için, ‘‘Customize Toolbar’’ ise üst araç çubuğu için düzenleme yapma imkanı sağlar. ‘‘Modify’’ bağlantılarına tıklayınız ve istediğiniz düzenlemeleri gerçekleştiriniz.

4 Siz de sadece birkaç adımda kurumunuza özel düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz.

5 Profilden profile değişen ve arama sonuçlarınızı ve görünüm tercihlerinizi özelleştirmek için sunulan birçok seçeneği incelemek için biraz zaman ayrımak isteyebilirsiniz. Örneğin, gelişmiş aramayı varsayılan arama ekranınız olarak ayarlayabilirsiniz ve bu sayede kullanıcılarınız tüm daraltıcıları daha araştırmaya başlamadan görebilirler.

6 EBSCOadmin’den dil değiştirme özelliğini aktif hale getirerek EDS ya da EBSCOhost kullanıcılarınızın istedikleri zaman arayüz dilini değiştirmelerine olanak sağlayabilirsiniz.

7 Bu seçenektan faydalanabilmek için ‘‘Multilingual Options’’ sekmesine tıklayınız ve ekran görüntüsündeki düzenlemeyi gerçekleştiriniz. ‘‘Submit’’ butonuna tıklayınız ve değişiklikleri kaydediniz.

8 Kurumunuza ve kullanıcılarınıza en uygun erişim yöntemine yönelik düzenlemeleri ‘‘Authentication’’ yani kimlik doğrulama sekmesinden yapabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifre ile, tanımlı IP’ler üzerinden, T.C. kimlik numaraları ya da kütüphane kimlik numaraları ile erişim, doğrulama yöntemlerinden bazılarıdır.

9 EBSCOadmin ile EDS ya da EBSCOhost profilleriniz üzerinden sunacağınız içeriği kontrol edebilirsiniz. Örneğin, sonuç listesini nasıl düzenlemek istediğinize bağlı olarak veri tabanlarını ekleyebilirsiniz ya da çıkarabilirsiniz. Özellikle sürekli yeni veri tabanı eklenen EDS için seçim yapmak isteyebilirsiniz. Ayrıca, EDS’ye eklenen bu içeriğin otomatik olarak dahil edilmesine olanak verebileceğiniz gibi yeni kaynaklardan sadece kendi seçtiklerinizi ekleyebilirsiniz.

10 EDS kullanıcıları, Holdings Management sekmesi ile koleksiyon yönetim işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu işlemlerden bazıları şunlardır: Veri tabanı ekleme/çıkarma, dergi ekleme/çıkarma, kaynakların erişim tarihlerini düzenleme, döküman türlerine göre başlık sayılarını görme ve başlık listeleri indirme. Holdings Management bölümü Türkçe olarak da kullanılabilmektedir.

11 EBSCOadmin, ‘‘Reports&Statistics’’ bölümü ile kullanımın raporlanması konusunda size yardımcı olur. Veri tabanı istatistiklerinden e-kitap istatistiklerine, COUNTER istatistiklerinden arayüz istatistiklerine kadar birçok farklı türde istatistik almak mümkündür.

12 Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye:


"EBSCOadmin Genel Bakış" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları