Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Defter Beyan Sistemi Başvurusu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Defter Beyan Sistemi Başvurusu"— Sunum transkripti:

1 Defter Beyan Sistemi Başvurusu
Basit Usül Mükellefleri İçin

2 İşletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler
Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin Defter Beyan Sistemi Başvurusu Defter Beyan Sistemi 486 Sayılı VUK Genel Tebliği ile hayatımıza girmiştir. Söz konusu tebliğ ile; Serbest meslek erbabı İşletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler Basit usule tabi olan mükelleflerin Kayıtlarını bu sistemde tutacakları belirtilmiştir.

3 Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin
Defter Beyan Sistemi Başvurusu Tebliğde serbest meslek erbabı ile basit usüle tabi mükelleflerin 2018 diğer mükelleflerin ise 2019 döneminde sistemi kullanmaya başlayacakları belirtilmiştir.

4 Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin
Defter Beyan Sistemi Başvurusu Serbest meslek erbabı 2018 yılı başından itibaren sistemi kullanmaya başlamış ancak 499 Nolu Tebliğ ile basit usüle tabi mükelleflerin; Sisteme Başvuru Süreleri ’e Kayıt Girme Süreleri ’e Uzatılmıştır.

5 Basit usüle tabi mükellefler sisteme Kendileri Esnaf odaları
Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin Defter Beyan Sistemi Başvurusu Basit usüle tabi mükellefler sisteme Kendileri Esnaf odaları Sözleşme yaptıkları meslek mensupları aracılığıyla Kayıt olabileceklerdir. Bu çalışmada Mali Müşavir Meslek Mensuplarının Kayıt süreci ele alınacaktır.

6 Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin
Defter Beyan Sistemi Başvurusu Meslek Mensuplarının mükellefleri adına sisteme kayıt başvurusu yapabilmeleri için öncelikle mükellefleri ile aralarında bir aracılık ve sorumluluk sözleşmesi bulunması gerekmektedir.

7 Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin
Defter Beyan Sistemi Başvurusu Yapılacak aracılık ve sorumluluk sözleşmesinin İnternet vergi dairesine girilmesi sonrasında defterbeyan.gov.tr Adresine giriş yapılır.

8 Açılan ekranda başvuru yap butonuna tıklanır.
Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin Defter Beyan Sistemi Başvurusu Açılan ekranda başvuru yap butonuna tıklanır.

9 Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin
Defter Beyan Sistemi Başvurusu Meslek mensubuna ait kullanıcı kodu ve şifre ile başvuru sistemine giriş yapılır.

10 Açılan ekranda ‘Mükellefim İçin Başvuru Yapacağım’ butonuna tıklanır.
Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin Defter Beyan Sistemi Başvurusu Açılan ekranda ‘Mükellefim İçin Başvuru Yapacağım’ butonuna tıklanır.

11 Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin
Defter Beyan Sistemi Başvurusu Başvuruda bulunulacak mükellefin T.C. Kimlik Numarası girildikten sonra ‘Mükellef Bilgilerini Getir’ butonuna tıklanır

12 Şayet hatalı ise mükellefin iletişim bilgileri güncellenir.
Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin Defter Beyan Sistemi Başvurusu Mükellefin vergi sicil bilgileri ve sisteme kayıtlı sözleşme bilgilerinin göründüğü bir ekran gelir. Şayet hatalı ise mükellefin iletişim bilgileri güncellenir.

13 Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin Defter Beyan Sistemi Başvurusu
Bir önceki slayttaki sayfa aşağıya doğru sürüklendiğinde sistem kullanım koşullarına ilişkin bir bilglilendirme yazısı görünür. Sayfa en alta sürüklendiğinde ‘Defter Beyan Sistemi kullanım koşullarını kabul ediyorum’ kutucuğu işaretlenir ve ‘Önizleme’ butonu tıklanır.

14 Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin
Defter Beyan Sistemi Başvurusu Defter Beyan Sistemi Başvurusu çıktı alma ve başvuru tamamlama ekranı gelir. ‘Yazdır’ butonuna tıklanarak başvuru çıktısı alındıktan sonra ‘Başvur’ butonuna tıklanır.

15 Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin
Defter Beyan Sistemi Başvurusu Başvurunun tamamlandığını gösteren ekran gelir. Şayet bu ekran görünmemişse ‘Başvurularım’ menüsünden başvurunun kontrol edilmesi önerilir.

16 GSMMMO Meslekiçi Eğitim ve Mevzuat Komisyonu’
Basit Usüle Tabi Mükellefler İçin Defter Beyan Sistemi Başvurusu GSMMMO Meslekiçi Eğitim ve Mevzuat Komisyonu’


"Defter Beyan Sistemi Başvurusu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları