Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Grafik Animasyon Aslı Ergün.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Grafik Animasyon Aslı Ergün."— Sunum transkripti:

1 Grafik Animasyon Aslı Ergün

2 Photoshop nedir? Neler yapılır?
Bir grafik düzenleme yazılımıdır (Photo Editing Software), yani resimler üzerinde düzenlemeler yapmanıza yardımcı olan programdır. İki resmin montajlanması, var olan resim üzerinde değişiklik yapılması, bozulmuş yıpranmış resimlerin tekrar oluşturulması, yeni illustrasyonlar yapılması gibi birçok alanda kullanılırlar. Web sitelerinin hazırlanması, afiş broşür hazırlanması, logo hazırlanması …. Vb birçok işte kullanılmaktadır.

3 Photoshop Dil Ayarları
Photoshop dil desteğine ulaşmak için; Windows) C sürücüsünü açıyoruz. C:\Program Files\Adobe\AdobePhotoshop CS5\Locales\tr- TR\SupportFiles\ klasöründe .dat uzantılı dosyayı buluyoruz. Türkçe‘den İngilizce‘ye çevirmek için, dosya adını girtw dat olarak değiştirmek gerekiyor. İngilizce‘den Türkçe‘ye çevirmek içinse dosya adını girtw10428.dat olarak değiştirmek gerekiyor

4 Photoshop Arayüz

5

6 Photoshop Tarihi

7

8 Move tool Seçilen objeleri hareket ettirmek için kullanılır.

9 Seçme araçları Objeleri seçmek için birçok araç bulunmaktadır. (Seçileni iptal için CTRL-D yapılır. ) Bunlar: Dikdörtgen İşaretleme (Seçme) Aracı (Marquee) : Bir nesnenin, bir katmanın istenilen bölümlerini dikdörtgen olarak seçmenize olanak sağlar. Fare ile sol tuşa uzun basılı tuttuğunuzda diğer seçenekler açılır.(Shift + M ile de araçlar arasında gezinebilirsiniz.) Aşağıda gösterildiği gibi Oval bir seçim yapacaksanız “Oval İşaretleme Aracı” nı seçebilir, “Tek Satır İşaretleme Aracı” ve “Tek Sütun İşaretleme Aracı” ile de farklı seçimler uygulayabilirsiniz.

10 Seçme araçları Kement (Seçim) Aracı (Lasso) : Fare aracılığı ile serbest seçim yapabilmenizi sağlar. Farenin sol tuşuna basılı tutarak seçim yapacağınız alanı fareyle “bir resim çizer gibi” seçin. Bu alan bir seçim alanına dönüşecektir. Aynı şekilde bu aracın alt fonksiyonları da bulunur. Çokgen seçim aracıyla köşeleri belli fotoğraflarda daha kolay seçim yapabilmenizi, Manyetik Kemen Aracı da renge duyarlı olarak köşegenleri seçime çeviren araç olarak bilinir.

11 Seçme araçları Hızlı Seçim Aracı (Quick Selection) : Seçim işlemini boyayarak yapar. Yakın renkleri belirlenen tolerans değerine göre seçerek size renk tonu aynı olan nesneleri seçmekte kolaylıklar sağlar. Yine Shift + W ile alt fonksiyonu olan Sihirli Değnek Aracını kullanabilirsiniz. SİHİRLİ DEĞNEK ARACI seçim işlemini seçilen bölgenin etrafındaki benzer pixelleri seçerek devam eder. Yine toleransı seçenekler çubuğundan ayarlayabilirsiniz.

12 Seçme araçları Kalem aracı(Pen) : Hem seçim hem çizim için kullanılır. Serbest çizim yöntemiyle kalem aracını kullanarak resmin istediğiniz bölümünü seçebilirsiniz. Kalem aracıyla çizim ya da seçim işlemini Fare’ nin Sol Tuşu ile ekleyeceğiniz bağlantı noktaları ile yapabilirsiniz. Yani bir eğri çizimi için iki kere ilgili bölgelere sol tuş ile tıklama yapmanız yeterlidir.

13 Dekupe yapmak Dekupe bir resmi düzenli bir biçimde kenarlarından kırparak montajlamaya veya arkaplandan ayırmaya denir. Seçim araçları kullanılarak da arka plan temizlenebilir.

14 Zoom aracı Büyütme-küçültme aracı(zoom): İşlem yapabilmek için çalışma alanı ayarlar.

15 Free Transform Edit menüsü içinde görüntü büyütmek için kullanılır

16 Şekil Aracı Şekil(shape) aracı: Şekil aracı ile istenen şekil çizilir. Çizilen şekilller ayrı bir katmanda oluşturulur.

17 Image resize Görüntünü boyunu değiştirmek için kullanılır. Görünüm(View ) menüsünden Gerçek Pixel(Actual Pixel) görüntü gerçek boyunu gösterir.

18 Canvas resize

19 Boyama Aracı Fırça(brush) veya kurşun kalem(pencil) : Boyama işlemleri için kullanılır. Ön plan rengi seçilip , çizgi boyları seçilerek çizilir. Fırça yarları paneli de ayarlama da kullanılır.

20 Kırpma Aracı Kırpma Aracı (Crop): Kırpma aracı photoshop da en çok kullanılan araçlardan biridir. Resmin dış bölgesinde istediğiniz bir kısmı hızlı bir şekilde kırpmak istiyorsanız bu aracı kullanabilirsiniz. Persfektif kırpma aracı da persfektif görünümde yine kırpma işlemini gerçekleştiren bir araçtır. Kırpma aracının alt fonksiyonlarından olan Dilim aracı da resmin istediğimiz bölgelerini istediğimiz ölçülerde parçalara ayırmak için kullanılır.

21 Damlalık Aracı Damlalık Aracı (Eyedropper) : Resimde istenilen bölgedeki rengi seçmenizi sağlar. Seçilen bu renk yine bu Araç Çubuğundaki “Ön Plan Rengi” ne atanır. Herhangi bir boyama işlemi de bu “Ön Plan Rengi” ne göre yapılır. Shift + I yaparak ya da sol tuşla araç üzerinde bekleyerek alt fonksiyonlara ulaşabilirsiniz. Alt fonksiyon olan “Renk Örnekleyici Aracı” ile en fazla 4 rengi karşılaştırabilirsiniz. Cetvel aracı ile de bir cetvel kullanıyormuşsunuz gibi herhangi bir nesnenin bu çizilen çizgiyi referans alması sağlanabilir. Not Aracı da çalışmanızda herhangi bir bölgesine Not ekleyip daha sonra hatırlama amaçlı kullanabilirsiniz.

22 Silgi Aracı Silgi(Eraser) Aracı: Silgi aracı arka plan rengi ile boyama yapar.

23 Boya kovası Aracı Boya Kovası(Paint Bucket) aracı: Seçilen alanı, önplan rengi ile boya kovası ile boyayabiliriz.

24 Text Aracı Text aracı: Yazı yazmamızı sağlar. Farklı bir katman oluşturur. Alt menüde font kalınlık ve şekil ayarları yapılır. Character panelinden de ayrıntılı text ayarları yapılır.


"Grafik Animasyon Aslı Ergün." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları