Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı"— Sunum transkripti:

1 EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı support.ebsco.com

2 EBSCO Discovery Service (EDS), kütüphane koleksiyonunuzun tamamına tek giriş noktasından erişim olanağı sağlar. Bu kılavuzda, anahtar kelime araması yapacağız ve EDS’nin eşsiz özelliklerini inceleyeceğiz. EDS arayüzü her kuruma özel tasarlanabildiği için, bazı özellikler kurumdan kuruma farklılık gösterebilir.

3 Aramanızı yapmadan önce arama seçenekleri bağlantısına tıkladığınızda ortaya çıkacak olan arama modlarını, daraltıcıları ve genişleticileri kullanarak daha isabetli aramalar yapabilirsiniz.

4 Sonuçları sadece kütüphane kataloğunda yer alan kayıtlar ile sınırlandırmak için yalnızca katalog daraltıcısını işaretleyiniz. Kütüphane koleksiyonunda bulunur daraltıcısı ise sonuçları sadece online olarak tam metin erişim sağlanabilen (veri tabanlarında yer alan e-dergiler, e-kitaplar ya da diğer tam metin kaynaklar) ya da fiziksel olarak kütüphanenizde bulunan içeriğe indirger.

5 Daraltıcıları seçtikten sonra arama terimlerinizi girmeye başladığınızda otomatik tamamlama belirecektir ve hem popüler arama terimlerini hem de kütüphane koleksiyonunuzda bulunan yayınları listeleyecektir. Seçiminizi yapınız ve ara butonuna tıklayınız.

6 İçeriğin tamamını görüntülemek için diğer bağlantısına tıklayınız.
Eğer aradığınız terim için Research Starter ansiklopedik veri tabanında bir kayıt var ise, sonuç listesinin üst kısmında görüntülenecektir. Araştırma tecrübesini geliştirmek için tasarlanan Research Starters, ilgili makalelere, görsellere ve ses kayıtlarına bağlantı sağlar. İçerik, Salem Press, Encyclopedia Britannica ve daha birçok farklı kaliteli ve güvenilir kaynaktan derlenmiştir. Research Starters özelliğinin sonuçlarınızı hiçbir şekilde etki etmediğini belirtmek isteriz. İçeriğin tamamını görüntülemek için diğer bağlantısına tıklayınız.

7 Sonuç listesi üzerinden de aramanızı sınırlandırmak isterseniz ekranın solundaki sütunda bulunan şuna sınırla bölümünü ve daraltıcıları (kaynak türleri, konu, coğrafya ve diğerleri) kullanabilirsiniz. Her daraltıcının altında tüm seçenekleri görmenize olanak veren daha fazla göster bağlantılarına tıklayabilirsiniz.

8 Sonuçlarınızı sınırlandırmak için kullandığınız her daraltıcı, sol sütunun üst kısmındaki mevcut arama kutusuna eklenir. Mevcut arama içerisindeki bağlantılı konu terimlerine tıklamak, sadece o terim için arama yapılmasını sağlar. Mevcut arama içerisindeki X simgesi, ilgili daraltıcıyı kaldırır ve sonuçları yeniler.

9 Sonuç listesinden bir makaleyi okumak için tam metin bağlantısına tıklayınız. Makale başlığına tıklayarak ayrıntılı kaydı görüntüleyebileceğiniz gibi, başlıkların yanındaki büyüteç işaretini kullanarak kaydın kısa bilgisini önizleme olarak inceleyebilirsiniz. Kütüphanenizde fiziksel olarak bulunan katalog kayıtlarının konum, yer numarası ve durum bilgilerini de sonuç listesinden görebilirsiniz.

10 Ayrıntılı kayıt, ilgili öğeye ait bibliyografik bilgileri ve erişim bulunması durumunda tam metin bağlantısını içerir. Ekranın sağındaki araçlar sütununu kullarak yazdırma, e-posta gönderme, kaydetme, alıntılama ya da dışa aktarma özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Kütüphane kataloğunuzdaki öğelerin de ayrıntılı kayıtlarına erişebilirsiniz. Eğer bir kayıt kütüphanenizde fiziksel olarak yer alıyorsa, ekranın solundaki koleksiyon bilgisi alanından konum, yer numarası ve durum bilgilerini görebilirsiniz.

11 Sonuçlarınızı kişisel My EBSCOhost klasörünüzde toplayabilirsiniz ve saklayabilirsiniz. Veri tabanlarından ve kütüphane kataloğundan gelen kayıtlar klasörünüzün makaleler bölümüne gönderilecektir.

12 Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım linkine tıklayınız.

13 Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye:


"EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları