Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WINDOWS 10.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WINDOWS 10."— Sunum transkripti:

1 WINDOWS 10

2 Windows 10 Yenilikler Farklılıklar Genel Bakış Önemli Özellikler

3 Windows 8 den Windows 10 a Windows 7’nin ardından sunulan Windows 8 Başlat menüsü olmayışı ve karşılama ekranı ile kullanıcılar tarafından çok sevilmedi. Bu durumun çözümü için tasarlanan Windows 10 ile birlikte Başlat menüsü yeniden kullanıma sunuldu.

4 Windows 8 den Windows 10 a Eski Windows 7 başlat menüsü ile Windows 8 karşılama ekranının bir karışımı olan Başlat menüsü kullanıcılar tarafından olumlu karşılandı. Windows 8’de kullanıcıların bilgisayarı kapat düğmesini bulmaları bile oldukça zor olmuştu.

5 Windows 8 den Windows 10 a Windows 10 daha tanıdık ve her zamankinden daha iyi bir görünüm ile karşımızda. Özellikle Windows 7 ve 8 kullanıcılarına tanınan Windows 10’a ücretsiz geçiş imkânı Windows 10’un kullanım oranını hızla arttırdı.

6 Başlat Menüsü Yeniden…
Windows 10 ile birlikte yeniden karşımıza çıkan Başlat Menüsü oldukça yenilenmiş görünüyor. Windows 8’de yer alan karşılama ekranı (metro arayüzü) Windows 10’da başlat menüsüne entegre edilmiş durumda.

7 Başlat Menüsü Yeniden…

8 Başlat Menüsü Yeniden…
Dosya Gezgini ile tüm dosyalarınıza ulaşabilirsiniz. Açma-Kapama seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Ayarlar ile birçok ayarlama yapabilirsiniz. Tüm Uygulamalar ile programlarınıza hızlı erişim sağlayabilirsiniz.

9 Başlat menüsünü inceleyelim
Başlat menüsünün üst ve sağ sınır noktalarından fare ile tutup sürükleyerek boyutunu değiştirebilirsiniz. Canlı kutucuklar üzerinde yapabileceğiniz işlemlere Windows 8’de olduğu gibi sağ tuş menüsünden kolaylıkla erişebilirsiniz.

10 Başlat menüsünü inceleyelim

11 Başlat üzerinde Sağ Tuş Menüsü
Windows 8’de gördüğümüz menü Windows 10 ile birlikte de karşımıza çıkıyor. Birçok işlemi bu menü üzerinden yapabilirsiniz.

12 Bilgisayarı Kapatma-Yeniden Başlatma
Başlat menüsü sağ tuş menüsünde yer alan “Kapatın veya oturumu kapatın” bölümünü kullanarak Oturumu Kapat-Uyku-Bilgisayarı kapat- Yeniden başlat işlemlerini yapabilirsiniz.

13 Bilgisayarı Kapatma-Yeniden Başlatma
Bu işlem için Başlat menüsünde yer alan Aç/Kapa düğmesini de kullanabilirsiniz.

14 Çoklu masaüstü Windows 10 ile birlikte açılış ekranında masaüstü ile karşılaşmak bize bir hayli iyi geldi. Aynı zamanda Windows 10 kullanıcılara çoklu masaüstü desteği de sunuyor. Daha önce Linux tabanlı işletim sistemlerinde birden fazla masaüstü oluşturma imkanı artık Windows 10 ile de mümkün.

15 Çoklu masaüstü Windows+Tab tuşlarına bastığınızda Yeni Masaüstü oluşturabileceğiniz düğme ile karşılaşıyorsunuz. Bu ekrana ulaşmak için Başlat menüsünün yanında yer alan Görev Görünümü düğmesini de kullanabilirsiniz.

16 Çoklu masaüstü Sağ alt köşede yer alan Yeni Masaüstü düğmesini tıklayarak birden fazla masaüstü ekranı oluşturabilirsiniz. Ayrıca açık olan diğer masaüstlerine Windows+Tab tuşu ardından ilgili masaüstüne tıklayarak geçiş yapabilirsiniz.

17 Çoklu masaüstü Yeni oluşturduğunuz masaüstünü kapattığınızda onda çalışan uygulamalar otomatik olarak diğerine aktarılıyor bu da sizin uygulama kaybetmemeniz açısından önemli bir özellik. Benzer şekilde hangi masaüstünde olursa olsun bir uygulamayı tıkladığınızda eğer başka masaüstünde açık hali varsa onu ekrana getiriyor yani uygulama bazlı bir standart da oluşturulmuş durumda.

18 Çoklu masaüstü Not: Alt+Tab tuşları ile açık olan pencereler arasında Windows 10’da daha şık geçişler yapabiliyorsunuz.

19 Evrensel Arama Çubuğu Başlat menüsünün hemen yanında yer alan Evrensel arama çubuğu Bilgisayardaki öğelere ulaşmada oldukça kolaylık sağlar nitelikte tasarlanmış.

20 Evrensel Arama Çubuğu Bu ekrana Windows+S ile de ulaşabilirsiniz. (S: Search)

21 Microsoft Edge ile İnternet Daha Keyifli
Başlat düğmesinin yanında yer alan kısayol tuşu ile erişebileceğiniz Microsoft Edge tarayıcısı oldukça geliştirilmiş. Birçok kullanıcı Internet Explorer yerine Google Chrome gibi tarayıcılara geçmişken aslında Microsoft Edge biraz geç kaldı diyebiliriz.

22 Microsoft Edge ile İnternet Daha Keyifli

23 Microsoft Edge ile İnternet Daha Keyifli
Microsoft Edge ile birlikte Internet Explorer 11 kayboldu diyemeyiz. Hala Internet Explorer kullanmak isteyen kullanıcılar sağ üst köşede yer alan Daha Fazla menüsünde yer alan Internet Explorer ile aç seçeneğini kullanabilirler.

24 Microsoft Edge ile İnternet Daha Keyifli
Microsoft Edge’de sekmeler arasında hızlı bir gezinti sağlayabilirsiniz. Ayrıca sekmelerin üzerine fare ile geldiğinizde sekmelerin ön izlemelerinin de görüntülenmesi çok şık bir görüntü ortaya çıkarıyor.

25 Microsoft Edge ile İnternet Daha Keyifli
Microsoft Edge bir web sayfası üzerine not alabilme yeniliği ile rakiplerinin bir adım önüne geçmiş durumda. Bu işlem için ilgili web sayfası görüntülenirken sağ üst köşede yer alan Web Notu Oluştur düğmesini kullanabilirsiniz.

26 Microsoft Edge ile İnternet Daha Keyifli
Bu işlem sonrası sol üst köşede yer alan Kalem, Vurgulayıcı, Silgi, Yazılı bir Not Ekle, Kırp (soldan sağa) araçları sayesinde web sayfasının ilgili kısımlarını işaretleyebilirsiniz.

27 Microsoft Edge ile İnternet Daha Keyifli
Bu işaretleme işlemi sonrasında sağ üst köşede yer alan Web Notunu Paylaş düğmesi ile bu alanı uygulamalarınız sayesinde arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

28 Microsoft Edge ile İnternet Daha Keyifli
Web Notunu Paylaş düğmesini tıkladığınızda Paylaşım seçenekleri listelenir.

29 Microsoft Edge ile İnternet Daha Keyifli
Web notu oluşturduktan sonra sağ üst köşede yer alan Çıkış düğmesi ile web notunu iptal edebilirsiniz.

30 Yenilenmiş Görev Çubuğu
Görev çubuğunda önemli bir yenilik, üzerinde çalışılan programın simgesinin daha aydınlık görünmesi.

31 Yenilenmiş Görev Çubuğu
Ayrıca görev çubuğunun en sağında yer alan saat ve tarih üzerine tıkladığınızda yenilenen takvimi görebilirsiniz.

32 Fotoğraflar Uygulaması
Başlat menüsünde metro arayüz üzerinden ulaşabileceğiniz Fotoğraflar uygulaması sayesinde tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı tek pencerede görebiliyorsunuz. Telefonunuz ne marka model olursa olsun senkronizasyon desteği bulunuyor. Ayrıca fotoğraflar bölümünden kişileri, etkinlik tarihlerini seçip çeşitli albümleri kolayca oluşturabiliyorsunuz.

33 Fotoğraflar Uygulaması

34 Komut Satırında Kopyalama Yapıştırma İmkânı
CMD komut satırında daha önceden komutları sürekli tek tek yazmak gerekirken Windows 10 ile birlikte komutları kopyalama imkânınız bulunuyor.

35 Ekranı 4’e bölme Windows 7 ve 8’de açık olan uygulamalarınızı başlık çubuğundan ekranın sağına ve soluna sürükleyerek ekranın ikiye bölünmesini sağlayabiliyordunuz. Windows 10’da ise açık olan pencerelerinizi ekranın köşelerine sürükleyerek ekranı 4’e bölebiliyorsunuz.

36 Ekranı 4’e bölme

37 Dosya Gezgini (Windows Gezgini)
Windows Gezgini ismini Dosya Gezgini olarak yenilemiş görünüyor. Başlat menüsü üzerinden erişebileceğiniz gibi Windows+E kısayol tuşu ile de Dosya Gezginini açabilirsiniz.

38 Dosya Gezgini (Windows Gezgini)
Sol üst köşedeki Hızlı Erişim menüsüne sık kullanılan dizinler otomatik olarak ekleniyor. Yenilenen Windows Gezgini ile alt kısımda son kullanılan dosyalara erişim imkânı sağlanmış.

39 Dosya Gezgini (Windows Gezgini)
İstediğiniz klasör üzerinde farenin sağ tuş menüsünde yer alan “Hızlı Erişime Sabitle” seçeneği ile klasörü bu alana sabitleyebilirsiniz.

40 Dosya Gezgini (Windows Gezgini)
OneDrive’a yine bu pencereden erişebiliyorsunuz. OneDrive tıklandığında oturum açılması gerektiği ile ilgili pencere açılıyor.

41 Bildirim Alanı Görev çubuğunda saat ve tarihin hemen yanında yer alan Bildirim Düğmesi ile akıllı telefonlardan alışık olduğunuz bildirim alanını kullanabilirsiniz. Bu alandan tablet moduna hızlı geçiş de sağlayabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarınızın dokunmatik ekranı varsa Windows 10’un ara yüzünü tablet modunda çalıştırabilirsiniz.

42 Ayarlar Menüsü Windows 8 ile karşımıza çıkan Ayarlar menüsüne Başlat menüsünden erişebilirsiniz.

43 Direct X 12 Desteği Eğer ekran kartınız destekliyorsa Direct X 12 ile daha kusursuz bir görünüm performansı yakalayabilirsiniz.

44 Disk Analizi Evrensel Arama kısmına Depolama yazdığınızda karşınıza çıkan araç sayesinde disklerinizin analizini yapabilirsiniz.

45 Disk Analizi Bu ekrandan analizini yapmak istediğiniz diski tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir uygulama ile karşılaşırsınız.

46 Disk Analizi

47 Disk Analizi Ayrıca Windows 8.1 ile tanıdığımız birden fazla kopyalama işlemini tek ekrandan takip etme, durdurma ve sonlandırma özelliği Windows 10’da da karşımıza çıkıyor.

48 Dosya Uzantılarını Açmak – Kapatmak
Herhangi bir klasör içerisinde Görünüm menüsünde yer alan Seçenekler düğmesi tıklanır.

49 Dosya Uzantılarını Açmak – Kapatmak
Açılan pencerede Görünüm sekmesinde Bilinen Dosya Türleri için Uzantıları Gizle seçeneği iptal edilip Tamam düğmesi tıklanır.

50 Gizli Dosya, Klasör ve Sürücüleri Gösterme / Göstermeme
Herhangi bir klasör içerisinde Görünüm menüsünde yer alan Seçenekler düğmesi tıklanır. Açılan pencerede Görünüm sekmesinde Gizli Dosya, Klasör ve Sürücüleri Göster/Gösterme seçenekleri ile işlem yapılabilir. Not: Windows 7’de anlatılan “Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle” özelliği de bu sekmede yer alır.

51 Disk Birleştirme Disk birleştirme işlemine ulaşmak için Disk Birleştiricisi araması yerine Evrensel Arama kutusuna Birleştirme yazılıp aratılır. Arama sonucu tıklandığında Windows 8.1’deki Disk Birleştirme ekranı ile karşılaşacaksınız.

52 Disk Birleştirme

53 Bilgisayarı Sıfırlama
Başlat menüsünde yer alan Ayarlar düğmesini tıklayın. Açılan pencereden “Güncelleştirme ve güvenlik” düğmesini tıklayın.

54 Bilgisayarı Sıfırlama
Bu bilgisayarı sıfırla bölümünden Windows 8’de olduğu gibi bilgisayarınızı ilk günkü haline getirebilirsiniz. Dilerseniz Windows 8.1’e dön bölümünde yer alan Başlarken düğmesi ile 8.1’e geri dönebilirsiniz.

55 Bilgisayarı Sıfırlama
Bu bölümde yer alan Başlayın düğmesini tıkladığınızda yandaki ekran ile karşılaşırsınız. Dilerseniz dosyalarınızı saklayarak, dilerseniz her şeyin silinmesini sağlayarak işlem yapabilirsiniz.

56 Denetim Masası Windows 8.1’de olduğu gibi Başlat düğmesi üzerinde sağ tuş menüsünden Denetim Masası ekranına ulaşabilirsiniz. Neredeyse Windows 7 ile aynı Denetim Masası düğmeleri sizi karşılar.

57 Denetim Masası

58 Dil Ayarları (İşletim Sistemi Dilini ve Klavye Dilini Değiştirme)
Denetim Masasında yer alan Dil düğmesi tıklanır. Açılan pencereden Dil Ekle bölümünden işletim sisteminin dilini değiştirebilirsiniz.

59 Dil Ayarları Klavye değiştirmek için sağ bölümde yer alan Seçenekler düğmesi tıklanır. Giriş yöntemi altında yer alan Giriş yöntemi ekle düğmesini tıklayın.

60 Dil Ayarları Açılan pencereden eklemek istediğiniz Dil üzerinde çift tıklayın. Türkçe F klavye dilinin eklendiğini göreceksiniz. Kullanmadığınız diğer klavye dilini Kaldır düğmesi ile kaldırıp, kullanmak istediğiniz klavye diline geçiş yapabilirsiniz.

61 Güvenlik Windows Defender 8.1’de olduğu gibi yine karşımıza çıkıyor ve ücretsiz koruma sağlıyor. Arka planda tarama işlemini sürdüren Defender tehlikelerde sizi uyarıyor.

62


"WINDOWS 10." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları