“BESLENME DOSTU OKULLAR” PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI SU GÜVENLİĞİ ŞUBESİ
Advertisements

Halil POLAT “OKULDA DİYABET PROGRAMI” MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ II
HAYVAN HASTALIK VE ZARARLILARI İLE MÜCADELE PROGRAMI ve
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
T.G.K. BUĞDAY UNU TEBLİĞİ VE T.G.K. EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ
TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI
Öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili işlemlerde, 08/12/2004 tarihli ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim.
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ
KASIM 2013 UMEDER 2. SRC ÇALIŞTAYI.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yrd.Doç.Dr.Mustafa AKSOY
2013 YILI BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Ali ŞAHİN Veteriner Teknikeri-Tarım Danışmanı.
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
STAJ VEYA YAZ UYGULAMASI
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
2010 Yılı Boyabat Organize Sanayi Bölgesi Faaliyet Raporu.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Temel Bilişim Eğitiminde Enformatik Bölümlerinin Rolü
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
Strateji Geliştirme Başkanlığı
BESLENME DOSTU OKULLAR
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
“TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM PROGRAMI İL EYLEM PLANI”
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Koyun - Keçi Kayıt Sistemi
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Mersİn İl Mİllİ EğİTİm Müdürülüğü EĞİTİMDE KALİTE yönetİm sİstemİ değerlendİrİcİ eğİtİmİ   MERSİN.
OKUL SÜTÜ PROGRAMI OKUL SÜTÜ ; Özel okullar dahil, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde (11/02/ /06/2013.
97/5 SAYILI ÇEVRE MALİYETLERİ DESTEĞİ. İhracat Genel Müdürlüğü | KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Çevre Desteği Amacı: Çevre, kalite, gıda.
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
AYKUT YİĞİT ORTA OKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ
BESLENME DOSTU OKUL OLMAK İÇİN
“BESLENME DOSTU OKUL” PROJESİ
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI
BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
4- EKMEK VE TAHILLAR En çok karbonhidrat içeren besin grubu tahıllardır. Enerjinin büyük bir kısmını karbonhidratlardan dolayısıyla ekmek ve tahıllardan.
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
MODELÖĞRENCİÖĞRETMENTOPLAM VESTEL E-TAB E-TAB
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
2016 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
D3‘Hapur hupur’ projesi
YEMEK HİZMETLERİ.
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Hizmetlerinin Yürütülmesinde Dikkat Edilecek Konular HakKındaki Tarih ve sayılı yazıda yer alan açıklAmaların.
Sunum transkripti:

“BESLENME DOSTU OKULLAR” PROJESİ

“Beslenme Dostu Okul Programı” ile; Okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, Bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi, Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında 21. 01 Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okul Programı ülkemizde başlatılmıştır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR? İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalı ile okullara “Başvuru Formu” ve “Beslenme Dostu Okullar Denetim Formu” ile duyurulur. Denetim Formunda belirtilen kriterlere uygun okul ortamı sağlayan okul müdürlükleri, başvuru formuyla Milli Eğitim Müdürlüğü kanalı ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne başvuruda bulunur.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü (2 kişi) İl Millî Eğitim Müdürlüğü (2 kişi) DENETİMLER DENETİM EKİBİ İl Halk Sağlığı Müdürlüğü (2 kişi) İl Millî Eğitim Müdürlüğü (2 kişi) “DENETİM FORMU” DENETİM RAPORU

“BESLENME DOSTU OKUL” KRİTERLERİ

Öğrencilerin boy/kilo ölçümlerinin rutin aralıklarla (yılda 2 kez) yapılıp ve risk grubunda olan öğrencilerin velileri ile görüşmeler/bilgilendirme faaliyetleri yapılarak sağlık kuruluşlarına yönlendirilip yönlendirilmediğine, Okulun “Beyaz Bayrak “ sertifikası bulunup bulunmamasına, Okul içinde uygun alanlarda sağlıklı içme suyu olanakları bulunup bulunmamasına, Su deposu var olup olmadığı ve temizliğinin rutin aralıklara yapılıp yapılmadığına, Yetersiz ve dengesiz beslenmeye neden olabilecek gıda maddelerinin (kızartmalar, gazlı içecekler, kolalı içecekler vb.) satışı yapılıp yapılmadığına,

Süt, ayran, yoğurt vb. içecekler ve taze sıkılmış meyve ve sebze suyu satışının yapılıp yapılmadığına, Tane ile meyve ve sebze satışı yapılıp yapılmadığına, Kantin hizmetleri 17 Nisan 2007 tarihli ve 1008 sayılı (2007/33 genelge no’lu) genelgede belirtildiği üzere Okul Müdürünün kendisi veya görevlendireceği bir Müdür Yardımcısı başkanlığında kurulacak bir komisyon tarafından ayda en az bir kez genelge ekinde bulunan “Okul Kantini Denetim Formu” kullanılarak denetlenip denetlenmediği, Yemekhane hizmeti satın alınan firmanın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından verilen kayıt/ onay belgesine sahip olup olmadığı,

Yemekhane hizmetleri yönetim tarafından rutin aralıklarla denetlenip ve gerekli hallerde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden destek alınıp alınmamasına, Menülerin Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı menü modelleri örnek alınarak hazırlanıp hazırlanmadığına, Öğrencilerin evden getirdikleri beslenme çantalarının içeriklerinin Sağlık Bakanlığının yayımlamış olduğu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara dağıtmış olduğu haftalık beslenme programına göre hazırlatılmakta ve öğretmenler tarafından beslenme çantalarının içeriklerinin her gün kontrol edilip edilmediği,  kriterlerine göre değerlendirilir.

“BESLENME DOSTU OKUL” DENETİMLERİ SONRASI

İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1.BAŞVURU FORMU 2.DENETİM RAPORU İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK BAKANLIĞI HALK SAĞLIĞI KURUMU “SERTİFİKA” Sertifika Süresi: 3 Yıl İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULLAR İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANAN OKULLAR; Her eğitim-öğretim yılında en az 1 kez denetlenir. Söz konusu şartların devamlılığını sağlayamazsa sertifikaları geri alınarak iptal edilir. 3 yıllık süresi dolan okullar yeniden denetlenir, uygun bulunanlara yeni sertifika düzenlenir.

BESLENME DOSTU OKULLAR MEVCUT DURUM EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURAN OKULLAR BESLENME DOSTU OKULLAR 2010-2011 51 2 2011-2012 129 17 2012-2013 62 22 2013-2014 59 12

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM