Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016."— Sunum transkripti:

1 Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016

2 Eğiticilerin Eğitimi Projesi (EĞİTEP)

3 Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Ticaret Odası işbirliğinde Eskişehir İlindeki mesleki ve teknik okul ve kurumlarında görevli meslek dersleri öğretmenlerinin alanları ile ilgili konularda ESO ve ETO’ya kayıtlı kurum/kuruluşlardaki eğitici personel tarafından eğitilmesidir.

4 1.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 2.1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 3.3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 4.Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği, 5.Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

5 3 Mart 2015 tarihinde yapılan eğitim işbirliği protokolüne göre, projenin tarafları:  Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü (ESMEM),  Eskişehir Sanayi Odası (ESO),  Eskişehir Ticaret Odası (ETO)’dır. Eğiticilerin Eğitimi Projesi’ne katılan ESO ve ETO’ya üye kurum/kuruluşlar ile ana protokole bağlı kalınarak alt protokoller imzalanmaktadır.

6 İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Yükümlülükleri 1.ESO ve ETO’ya üye eğitim programı düzenleyecek kurum ve kuruluşlar ile birlikte eğitim programlarının(kurs, seminer vb.) hazırlanmasına katkı sağlamak ve onaylamak, 2.Eğitim programlarına katılacak meslek dersi öğretmenlerini belirlemek, izinlerini ve katılım belgelerini vermek.

7 ESO ve ETO’nun Yükümlülükleri 1.Üye kurum ve kuruluşlara protokol ve eğitim programları hakkında bilgi vermek, 2. ESMEM işbirliğinde yapılacak eğitim programlarının yürütülmesine destek sağlamak, 3. Eskişehir ilindeki meslek dersi öğretmenlerinin alanlarıyla ilgili her türlü etkinliğe (konferans, sempozyum, fuar, sergi, teknik gezi vb.) katılmalarına fırsat vermek.

8 Eğitim programı düzenleyecek kurum/ kuruluşun yükümlülükleri 1.Eğitim programını ESMEM işbirliğinde hazırlamak ve ESMEM ‘den onay almak, 2. Eğitim programlarının gerçekleştirilmesi için yer, eğitici personel ve araç gereci hazır hale getirmek, 3. Katılımcılara imkânlar ölçüsünde öğle yemeği ve eğitim programı ile ilgili materyalleri (CD, not, doküman vb.) vermek, 4. Eğitim programını uygulamak, katılımcıların kayıtlarını tutmak, değerlendirmek, program ile ilgili rapor hazırlamak.

9 Projenin süresi 3 yıldır.

10 Projenin taraflara maliyeti yoktur.

11 Proje kapsamında Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ESO ve ETO arasında imzalanan ana Eğitim İşbirliği Protokolünden sonra ESO ve ETO’ya üye 9 işletme ile alt protokol imzalanmıştır.

12 2015 yılının Nisan ayında başlayan eğitim programlarına Eskişehir İlinde görev yapan 920 meslek dersi öğretmeninden 280’i katılmıştır.

13 Proje kapsamında eğitim programı düzenleyen işletmeler, eğitim konuları ve katılımcı sayıları aşağıda verilmiştir. FORD Otomotiv Sanayi A.Ş. İnönü Fab.Motorlu Araçlar Teknolojisi – 30 kişi KYK Yapı Kimyasalları A.Şİnşaat Teknolojisi – 10 kişi TÜLOMSAŞKaynak Teknolojileri, Tahribatsız Muayene Teknolojileri, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği - 124 kişi SARAR Giyim Tekstil Enerji San. Ve Tic. A.ŞGiyim Üretim Teknolojileri - 20 kişi TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.Bilgisayarlı Makine İmalatı, Kaynak Teknolojileri - 30 kişi Mamatoğlu Yemek A.Ş Yiyecek İçecek Hizmetleri - 24 kişi Rixos Otel Yiyecek İçecek Hizmetleri - 24 kişi Arçelik Eskişehir Buzdolabı ve Kompresör İşl.Elektrik Elektronik Teknolojisi - 15 kişi Alp Havacılık Sanayi ve Ticaret AŞ.Bilgisayarlı Makine İmalatı - 8 kişi

14 ESMEM, ESO ve ETO Eğitim İşbirliği Protokolü İmza Töreni

15

16 FORD Otomotiv Sanayi A.Ş. İnönü Fabrikası Sertifika Töreni

17

18 KYK Yapı Kimyasalları A.Ş. Sertifika Töreni

19

20 SARAR Giyim Tekstil Enerji San. ve Tic. A.Ş Sertifika Töreni

21 SARAR Giyim Tekstil Enerji San. Ve Tic. A.Ş Sertifika Töreni

22 TÜLOMSAŞ Sertifika Töreni

23

24

25 TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. Sertifika Töreni

26

27 Arçelik Eskişehir Buzdolabı ve Kompresör İşl. Sertifika Töreni

28

29

30


"Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları