Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Şubesi Okul Sütü Bilgilendirme Toplantısı, 20 Nisan 2012, İstanbul

2 OKUL SAĞLIĞI HİZMETLERİ
sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu - Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ( ) kapsamında okul sağlığı hizmetleri sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite boyutu ile ele alınmıştır. Söz konusu program tarihli Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanmıştır.

3 TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT
“Obezitenin Önlenmesine Yönelik Çalışmalar” Başlığında Okullara Yönelik Aktiviteler arasında “Okul sütü programının başlatılması” aktivitesi de yer almaktadır. TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT PROGRAMI ( )

4 OKUL SÜTÜ PROGRAMI Programın amacı 2012 yılı içerisinde yürütülecek olan Okul Sütü Programı kapsamında, özel okullar hariç, anasınıfından itibaren beşinci sınıf öğrencileri dahil olmak üzere; ilköğretim okulu öğrencilerine uzun ömürlü kutu süt dağıtılarak, çocukların dengeli beslenmesini sağlamak suretiyle gelişme oranlarını arttırmak ve arz fazlası sütün değerlendirilerek üretimde istikrarı sağlamaktır.

5 PROJENİN PAYDAŞLARI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Ulusal Süt Konseyi PROJENİN PAYDAŞLARI

6 OKUL SÜTÜ KOMİSYONU 81 İlde Vali Yardımcısı Başkanlığında
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Defterdarlık temsilcilerinden oluşturuldu. Sekretaryası: İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütecektir.

7 GÖREVLER Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı:
Programın Koordinasyonu, Okul sütünün ilgili mevzuatlara uygun üretimi, Sütün yurt içinden üretilmesi ve temini, Ambalajlanması ve etiketlenmesi, Tedarik ve İllere Dağıtımı, Teknik kriterlerin belirlenmesinden

8 Milli Eğitim Bakanlığı
İllerde sütün Okullara Dağıtımın Koordinasyonu, Öğrencilerin programla ilgili eğitimlerinin sağlanması. Dağıtımı Yapılan Süt ile ilgili İcmal-1i hazırlamak, Süte duyarlılığı olan öğrencilerin program dışına bırakılması

9 Sağlık Bakanlığı Programın gelişim oranlarına etkisinin belirlenmesi
Süt tüketim alışkanlıklarındaki değişimim belirlenmesi Süte duyarlılığı olan öğrencilerin program dışında kalmasının sağlanması.

10 Ulusal Süt Konseyi Okul Sütü Komisyonu
11-12 Nisan Tarihlerinde Ankara’da eğiticilerin eğitimi, Eğitim ve Tanıtım materyalinin temini ve dağıtımı, Okul Sütü Komisyonu Okul Sütünün Güvenli bir şekilde teslim alınmasını ve yüklenici tarafından dağıtımının sağlanmasını temin edecek

11 EĞİTİM VE TANITIM Tanıtım: Eğitim ve bilgilendirme :
Okul Sütü Programı Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımızın katılımı ile başlatılacaktır. Programın gündemdeki yerini koruması amacıyla, dönemsel olarak kitle iletişim araçları bilgilendirilmede kullanılacaktır. (film, afiş, broşür,kamu spotu vb gibi) Tanıtım için gerekli kaynak Ulusal Süt Konseyince karşılanacaktır. Eğitim ve bilgilendirme : Öğrenci, öğretmen ve velinin okul sütü programının işleyişi ve süt kullanımı ile ilgili sürekli eğitim ve bilgilendirme, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ nca müştereken yapılacaktır.

12

13

14 TEŞEKKÜRLER


"OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları