Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)"— Sunum transkripti:

1 T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)

2 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSU YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

3 29/5/2013 tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin bazı maddeleri 05/12/2015 tarih ve sayılı Resmi Gazete ile değiştirilmiştir.

4 “Araç cinslerine göre sürücü belgesine dönüştürülmek üzere verilecek sertifika sınıfları 9 sınıftan 17 sınıfa çıkarılmıştır. a) “M” sınıfı sertifika. b) “A1” sınıfı sertifika. c) “A2” sınıfı sertifika. ç) “A” sınıfı sertifika. d) “B1” sınıfı sertifika. e) “B” sınıfı sertifika. f) “BE” sınıfı sertifika. g) “C1” sınıfı sertifika. ğ) “C1E” sınıfı sertifika. h) “C” sınıfı sertifika. ı) “CE” sınıfı sertifika. i) “D1” sınıfı sertifika. j) “D1E” sınıfı sertifika. k) “D” sınıfı sertifika. l) “DE” sınıfı sertifika. m) “F” sınıfı sertifika. n) “G” sınıfı sertifika.

5 Yeni tip sürücü belgelerinin geçerlilik süreleri
Minibüs, Otobüs, Kamyon ve Çekici Sınıfları: 5 Yıl Otomobil, Traktör, Motosiklet, İş Makineleri : 10 Yıl

6 Sürücü Belgelerini Yeniletmek isteyenler;
“Sürücü Olur” Sağlık Raporu (Tek Hekimden) 2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Son 6 ay içinde çekilmiş) Parmak İzi 15 TL (Belge Bedeli)

7 Aday Sürücülük; 01 OCAK 2016 tarihinden itibaren başlatılacak.
Sürücü belgesi alındığı tarihten itibaren 2 (iki) yıl süreyle devam eder. 2017 yılı itibariyle Ehliyet Belgelerinin teslimi Emniyet Müdürlüklerinden alınıp Nüfus Müdürlüklerine devredilecektir.

8 Aday Sürücülük İptal Olma Halleri:
İki yıl boyunca trafik ışıklarını üç kez ihlal etmesi, İki yıl boyunca belirlenen hız limitlerine üç kez uymaması, İki yıl boyunca sağa, sola ve dönel kavşaklarda yayalara, bisiklet kullanıcılarına geçiş hakkını üç kez ihlal etmesi, İki yıl boyunca okul geçitlerinde öğrenci geçişlerini üç kez ihlal etmesi, İki yıl boyunca emniyet kemerinin üç kez takılmaması, DURUMLARINDA SÜRÜCÜ BELGELERİ İPTAL EDİLECEK.

9 Aday Sürücülük İptal Olma Halleri:
İki yıl boyunca uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri bir kez almış olmaları, Bir yılda toplam 75 ceza puanı almış olmaları, Ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet vermek, İki yıl boyunca bir kez 0,20 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullanması, İki yılda toplam 75 ceza puanına ulaşmış olması, DURUMLARINDA SÜRÜCÜ BELGELERİ İPTAL EDİLECEK.

10 Uygulama Sınavında Görev Alacak Kişiler;
İl sınav sorumlusu yardımcısı, il temsilcisi, sınav yürütme komisyonu başkanı ve sınav sürecini kontrol edecek ve denetleyeceklerden görevine gelmeyen, geç gelen veya sınavda ilgili mevzuatta belirtilen görevleri yapmayan veya aykırı hareket edenlere gerekli inceleme ve soruşturma sonucuna göre il sınav sorumlusu bir yıl süreyle görev verilmemesini sağlar. Ayrıca bu kişiler hakkında idari işlem yapılır.

11 MTSK Direksiyon Eğitimi Sınav Süresi 30 dakikadan 35 dakikaya yükseltilmiştir.

12 Direksiyon Eğitim Dersi Sınav Değerlendirme Formu yenilenmiştir
Direksiyon Eğitim Dersi Sınav Değerlendirme Formu yenilenmiştir. Buna göre; Mavi, Sarı, Kırmızı Hata renkleri getirilmiştir.

13 Mavi Hata: Araç bilgisi sorgulama bölümü (5 Hata olarak değerlendirilir. Sınava son verilir.) Sarı Hata : Sürüş Becerisi ve Trafik Algısına Yönelik Davranışlar Bölümü (Bazı kısımları) (2 Hata olarak değerlendirilir. Sınava son verilir.) Kırmızı Hata : Sürüş Becerisi ve Trafik Algısına Yönelik Davranışlar Bölümü (Bazı kısımları) (1 Hata olarak değerlendirilir. Sınava son verilir.)

14 Sürücü Belgeleri İptal Olanlar Yeniden Sürücü Kursuna Gideceklerdir.

15 Belgesi iptal edilenlerin tekrar sürücü belgesi alabilmeleri için; sürücü kurslarına devam etmeleri ve yapılan sınavlarda başarılı olarak motorlu taşıt sürücüsü sertifikası almaları gerekecek.

16 Bu kişilerin sürücü kurslarında eğitime başlayabilmeleri için tabi tutulacakları psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığını gösterir belgenin sürücü kursuna ibrazı ve varsa iptal nedenlerinde yer alan geri alma süreleri kadar zamanın geçmiş olması zorunlu olacak.


"T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları