Adana Teknoloji Transferi A.Ş. ve Adana ÜSAM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Advertisements

Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
Coğrafya Performans Ödevi
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
USTANASORPROJESİ. GEREKÇE 10. Kalkınma Planı’nda;  İşgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam.
9. Hafta KAMU HİZMETİ. HEDEFLER Kamu hizmeti kavramını tanımlayacak Kamu hizmeti türlerini öğrenecek Kamu hizmetine hakim olan ilkeleri öğrenecek Kamu.
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.
Türkiye’de Endüstriyel Atık Yönetimi ve Yapılan Çalışmalar 7
TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı
ANADOLU SPOR KULÜBÜ (2013).
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
GİRİŞİMCİLİK, SOSYAL GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘j’
Uluslararası Pazarlama Araştırması
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
PROF. DR. ORHAN TORKUL ARŞ. GÖR. M. RAŞİT CESUR
Doç.Dr.Gülbiye Yenimahalleli Yaşar
YONT ’TEN GÜNÜMÜZE TÜRKİYE İKTİSAT YAPISI
İhracat Genel Müdürlüğü
TATA motors limited Tata şirketler grubu 1868 yılında jamsetji tata tarafından mumbai'de kurulmuştur.1992 yılında yönetim kurulu başkanlığına ratan tata.
1-Proje Yönetİmİne Gİrİş
Prof Dr. Hakan Kahyaoğlu
İŞLETME FİNANSI.
Türkiye’de ve Dünyada İş Sağlığı ve Güvenliği
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
PAYDAŞ ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI Edward FREEMAN
Cube Organization Presents.
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
İK MAKALESİ.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
KÜRESEL GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON YÖNETİMİ
Örgütlerde STRATEJİK PLANLAMA
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
KALKINMA EKONOMİSİ DERS KONULARI
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
SAKARYA ŞEHİR STRATEJİSİ
Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi Genel Kurulu
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomide ve bankacılıkta reform;
Sanal ve Şebeke Örgütleri
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Adana Teknoloji Transferi A.Ş. ve Adana ÜSAM
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
Sayılarla Türkiye’de Atık Yönetimi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK bölümü
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

Adana Teknoloji Transferi A.Ş. ve Adana ÜSAM Bekir SÜTÇÜ Yönetim Kurulu Başkanı Adana Organize Sanayi Bölgesi

OSB YK HEDEFLERİ Öncelikle bölgeye değer katmak 1.600 hektarlık alana sahip OSB doldu Sanayiciye tahsis edilebilecek kalan arsa sadece 150 dönüm 2000 hektarlık büyüme alanın ilk etapta 920 hektarı için Bakanlığa başvuru yapıldı ve kabul edildi OSB ilk etapta % 55 büyüyecek Tüm Kamu Kurum Ve Kuruluşlarıyla İyi Bir Diyalog Özellikle Üniversiteyle İşbirliği

SEKTÖREL DAĞILIM Bölgede Modern Teknoloji Ve Küresel Rekabet Koşullarına Uygun Üretim Yapan İşletme 332 İnşaatı Devam Eden 30 Proje Aşamasında Olan 83 Tekstil 22,2 Metal 15,7 Gıda Sanayi 10,8 Plastik 10,3 Yapı Elemanları 8,8 Kimya Sanayi 6,1 Ağaç Sanayi 4,9 Makina 3,6 Petrol Ürünleri 3,1 Ambalaj 3,1 Elektrik 2,7 Kağıt Sanayi 2,5 Döküm 2,0 Tohumculuk 1,8 Boya Sanayi 1,6 Cam Sanayi 0,7

ÜRETTİĞİMİZ TEKNOLOJİNİN BİRİM FİYATI Beton 0,01 $/kg Çimento 0,05 $/kg Demir-Çelik 0,50 $/kg Aluminyum 1,50 $/kg Otomobil 10 – 100 $/kg Yolcu Uçağı 100 – 1.000 $/kg Fiberoptik Kablo 3.000 $/kg Savaş Uçağı 10.000 $/kg Uydu 100.000 $/kg Silikon Çip (Yonga) 4.000.000 $/kg TEKNOLOJİK DÜZEYİMİZİN YÜKSELTİLMESİ LAZIM

Teknolojiyi Yükseltmek Bilgi İle Olur SERMAYE SADECE Para, Maddiyat DEĞİL!... Bugün En Önemli Sermaye BİLGİ…. Bilgiyi Üretmek Görevi Üniversitenin Bilgiyi Teknolojiye Dönüştürmek İşi Sanayinin BİRLİKTE ÇALIŞMAK LAZIM YENİ TEKNOLOJİ ÜRETMENİN BAŞKA YOLU YOK!!!

Adana ÜSAM Olarak Adana Teknoloji Transferi A. Ş Adana ÜSAM Olarak Adana Teknoloji Transferi A.Ş. Kurmamızın Nedeni Budur… ADANA TEKNOLOJİ TRANSFERİ A. Ş. Adana Organize Sanayi Bölgesi %40 KSG Makine İmalat San. Ve Tic. Ltd. Şti. %20 Mazlum Mangtay Boru Sondajcılık San. Ve Tic. A.Ş. %20 TESLA Otomotiv San. Ve Tic. Ltd. Şti. %20 ELİTA Gıda Tarım San. Ve Tic. Ltd. Şti %20

ADANA TEKNOLOJİ TRANSFERİ A.Ş. Kar Amacı Güden Bir Yapı Değildir. Kar Payı Dağıtmayacaktır. Herhangi Bir Kişi veya Grubun Hakimiyetine Asla Bırakılmayacaktır. Adana ÜSAM Genel Çatısının Bir Parçası Olarak Kuruldu… HEPİMİZİNDİR!...

NİYE KURDUK? Sanayicinin Adana ÜSAM’a İhtiyacı Var!... Adana ÜSAM’ın Ticari Kimliğe İhtiyacı Var… Dernek ve İktisadi İşletme Kimliği Yetmedi!!!

Sanayinin Adana ÜSAM’a Niye İhtiyacı Var??? Sanayici Açısından Üniversiteye Erişmekte Sorunlar Var. Üniversitenin de Doğrudan Sanayiye Erişmesi Zor. Öğretim Elemanları Sadece Akademik Değil, Projeye Yönelik Çalışmalar da Yapmalı… BİRLİKTE ÇALIŞMAYI BAŞARABİLSEK… İki taraf da kazançlı çıkacaktır.

Adana ÜSAM İhtiyacı Karşılayabiliyor mu? Adana ÜSAM 2000 Yılından Bu Yana Gayret Ediyor. Bir Şeyler Başarıldı mı? Evet. Yeterli mi? Hayır. Daha Gidilecek Çok Ama ÇOK YOLUMUZ VAR…

Üniversiteden Beklentilerimiz Öğretim elemanlarının sanayinin sorunlarına cevap verecek kadar uygulama tecrübesi yok… Bunu Doğal Karşılıyoruz, Yadırgamıyoruz! Çünkü Öğretim Elemanlarının Genellikle uygulama merkezleri yok… Sanayi ile ortak çalışma imkanları yok…

ÜNİVERSİTEDEN İŞBİRLİĞİ İSTİYORUZ Teknokentin Önemli Bir Arayüz Olduğunu Biliyor ve Daha Etkin Kullanılmasını İstiyoruz. Teknokent Bünyesinde Yer Alamayacak Sanayicilerin Sorunlarına Üniversiteyle Birlikte Çare Olmak İstiyoruz. Akademik Çalışmaların Sanayi İle Ortak Projeler Kapsamında Yürütülerek Sanayiye Kazandırılmasını İstiyoruz.

ADANA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU ADINA TEŞEKKÜR EDERİM…