Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan."— Sunum transkripti:

1 TARIM ALANI

2 Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan oluşmaktadır. Birinci seramızda kesme çiçek ve tohumla üretim yapılmaktadır.

3 2. Seramızda peyzajda kullanılan dış mekan bitkileri ile mevsimlik çiçekler üretilmektedir. Ayrıca bu seramızda kış aylarında çevreyi kirletmeyen doğaya dost güneş enerjisi ve elektrik enerjisi kullanılarak ısıtma da yapılmaktadır.

4 Okulumuz serasında öğrencilerimizin üretim ve özel sektör tecrübesi kazanması amacıyla 2016 Nisan ayında Ege Bitkileri Tarım Çiçekçilik Ltd. şirketi ile üretim anlaşması yapmıştır. Okulumuz işletmenin istediği bitkileri fason olarak üretmiştir. Elde edilen gelirlerden üretimde katkısı olan öğrencilerimize pay verilmiştir.

5 Öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadığı gibi özel sektör ile çalışma deneyimi elde etmiştir. Ayrıca protokol imzalanan bu işletmede 12. sınıf öğrencilerimiz staj çalışmalarına başlamıştır.

6 Okulumuz işletmelerle tanışmak ve okulumuzu tanıtmak amacıyla her yıl yapılan Tarım Fuarına katılmaktadır. Ayrıca Proje kapsamında yapılan çalışmalar TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında öğrencilerimiz tarafından sergilenmiştir.

7 PROTOKOL ADI: Bitki Dikim Ve Bakım İşlemleri PROTOKOL YAPAN KURUM ADI: Fatma Aliye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü PROTOKOLÜN UYGULANDIĞI İL-İLÇE: Mersin(içel)- Mezitli PROTOKOL YAPILAN KURUM ADI: Ege Bitkileri Tarım Çiçekçilik Ltd. Şti

8 PROTOKOL AMACI: Sektördeki gelişme ve yenilikleri yakından takip edebilmek BAŞLANGIÇ TARİHİ: 20-04-2016 BİTİŞ TARİHİ : 25-08-2016

9 PROTOKOL İLE İLGİLİ FAALİYETLER A) Tüpte teslim alınan bitkilerin dikimi gerçekleştirilerek saksılanması B) İlaç ve gübrelemelerin yapılması C)Peryodik olarak sulama ve bakımların yapılması

10 Protokol kapsamında bakımı yapılan her bir bitki (Parça-Ürün) 1 TL. + KDV üzerinden anlaşılarak imzalanmıştır. Ücretin %20 peşin, geri kalan kısmı ise dört ay boyunca %20 ödenmesi şeklinde imzalanmıştır.

11 Protokolün toplam süresi 4 ay olup, tarafların yapılan anlaşma sonucu iş ve işlemlerden memnun kalınması durumunda yenileneceği kararlaştırılmıştır. Yapılan ödemeler Okulumuz bünyesinde kurulan Döner Sermaye İşletmesine gelir olarak kaydedilmektedir. Elde edilen gelirden Tarım Alanında eğitimlerine devam eden öğrencilerimize pay verilmektedir.

12 Sonuç olarak 1- Okulumuz döner sermaye işletmesine gelir elde etmektedir. 2- Okulumuz serasında Tarım Alanı öğrencileri hem uygulamalı meslek derslerini işlemekte, hem de özel sektör temsilcileri ile görüş alış verişinde bulunmaktadırlar. 3- Tarım Alanı öğrencilerimiz protokol kapsamında yaptıkları faaliyetler sonucu Okulumuz Döner Sermaye İşletmesinde pay almaktadırlar.

13 . TEŞEKKÜRLER. Cevat ÇAKAR Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü


"TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları