Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri"— Sunum transkripti:

1 Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
Sığır Eti Endüstrisi Örneği

2 Üretim ve Yönetim Prensipleri
Sığır eti endüstrisinin, uzun süreli kârlılık, yüksek düzeyde tercih edilen ve lezzetli ürünün uygun maliyetli üretiminde üç temel nokta vardır: 1- Talep gören ürünler 2- Etkili üretim (biyolojik ve ekonomik) 3- Kârlılık Sığır eti endüstrisinin üretim ve yönetim uygulamaları bu temel noktalara odaklanmalıdır.

3 Yönetim Prensipleri Etkili yönetim, başarıya ulaşmak için, karar alma sürecini kapsar. Başarı prensipleri üzerine kurulmuş, önceden kararlaştırılmış ve değerli amaçların sürekli farkında olmaktır. Amaçlar öncelikli olarak kârlılık üzerine kurulmasa bile üreticiler finansal harcamaların ve bunların geri dönüşümlerinin farkında olmalıdırlar. Basitçe anlatmak gerekirse kâr yada zarar = gelirler-giderler. Kârlılık esasına dayalı yönetimsel kararlar, gelirleri arttırıp giderleri azaltmaya yöneliktir.

4 Besi İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
Sığır eti üretim işletmelerinin etkili yönetimi mevcut kaynaklardan net kârı sürekli olarak arttırırken, bu kaynakları korumak ve geliştirmek anlamına gelir. Temel kaynaklar, arazi, iş gücü ve sermayenin yanında, yenilenebilir biyolojik bitki kaynakları ve sığırlardır. Etkili yönetim, birçok alternatiflerin dikkatli incelenmesine dayalı, dönemsel kararları içerir.

5 Yönetici-Müdür Bir sığır işletmecisinin yöneticisi birkaç işçinin dahil olduğu bir işletmenin sahibi olabilir, ya da içerisinde çok sayıda çalışanın bulunduğu karmaşık bir organizasyona ait, sorumlu bir kişi olabilir. Etkili bir yönetici, bir kişinin yönettiği ya da birçok kişi tarafından yönetilen bir işletme olsun şu maddeler ihtiyacı vardır;

6 Etkili Yöneticinin Özellikleri
Yazılı yönetim planının bir parçası olarak kısa-orta ve uzun süreli planları kararlaştırır ve uygular. Öncelikleri belirler ve kaynakları buna göre ayırır. Nelerin yapılması gerektiğini ve ne zaman yapılması gerektiğini belirler. Yönetimsel ve besi sektörü ile ilgili güncel bilgileri takip eder. Zamanı nasıl etkili kullanacağını bilir. Kişisel motivasyonu güçlüdür.

7 Etkili Yöneticinin Özellikleri
Çevresindeki insanların örnek alabileceği bir kişi olmaya çalışır. Tüm çalışmalarla etkili bir şekilde iletişime geçer ve takım çalışması modelini teşvik eder. Kendisinin ve çalışanlarının fiziksel, duygusal ve ekonomik ihtiyaçlarını göz önünde bulundurur. Çalışanları, tam kapasite ile çalışmaya motive eder. Dürüst işletme prensipleri uygular. Kârı etkileyecek yüksek düzeydeki riskleri azaltır ya da ortadan kaldırır. Kararlar üzerine, zamanında ve doğru geri dönüşümler yapılabilecek, yönetimsel bilgi sistemi temin eder. Kâr odaklı olur.


"Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları