Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı"— Sunum transkripti:

1 Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı Dr. Recep ALTIN 21 Eylül 2016

2 Sunu Planı Görevlerimiz Bütçe TÜRKMETES Kanun Tasarısı II. Eğitim Kongresi

3 Görevlerimiz Eğitim ve öğretimde politika ve stratejileri geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak, kararlaştırılan politika ve stratejileri ilgili daire başkanlıkları ile işbirliğinde uygulamak, Mesleki ve teknik eğitimin yerel, ulusal ve uluslararası ihtiyaçlara uygunluğunu sağlayacak tedbirler almak, Mesleki ve teknik eğitimi yaygınlaştıracak ve erişimi artıracak planlama ve geliştirme çalışmalarında bulunmak, Eğitimde imkân ve fırsat eşitliğini artıracak planlama ve geliştirme çalışmalarında bulunmak, Mesleki ve teknik eğitime yönelik ihtiyaç ve beklentileri karşılamak üzere araştırma, planlama ve geliştirme çalışmalarında bulunmak, Mesleki ve teknik eğitim ile istihdam ilişkisini güçlendirecek politika ve stratejileri geliştirmek, planlama ve geliştirme çalışmalarını koordine etmek, 3308 sayılı Kanunun 32’nci maddesi kapsamındaki özel gelirleri yönetmek,

4 Görevlerimiz Genel Müdürlüğe bağlı okul ve kurumlarda görevli personel giderleri ile diğer cari giderlere ilişkin iş ve işlemleri yürütmek, Mahkeme kararları gereğince yapılacak ödemeler ile ilgili iş ve işlemleri yapmak, Yeni politika ve uygulamalarla ilgili yasal düzenlemeleri hazırlamak, Genel Müdürlük görev alanına giren konularla ilgili mevzuat çalışmalarını yürütmek ve diğer resmi ve özel kurum ve kuruluşların mevzuat düzenlemelerine ilişkin ilgili başkanlıklar ile koordineli olarak görüş bildirmek, Ulusal ve uluslararası eğitim kuruluşları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek, Genel Müdürlüğün görev alanına giren soru önergelerini cevaplamak, k)Kalkınma planları, hükümet programları, stratejik planlar ve eylem planları ile diğer üst politika belgelerinde görev alanına giren konulara ilişkin çalışmaları ilgili birimlerle koordineli olarak yerine getirmek, Genel müdür tarafından verilen benzeri görevleri yapmaktır. 

5 Bütçe

6 Bütçe Ödeneklerinin Dağılımı (2016)
Ekonomik Kod Harcama Türü Mevcut Ödenek Oran (%) 01 Personel Maaşları 72,68 82,21 02 SGK Ödemeleri 9,53 03.2 Tüketim Harcamaları (Elektrik, Su, Yakıt vb.) 2,23 5,14 03.3 Yolluklar-Hizmetiçi Eğitim 0,09 03.4 Görev Giderleri 89.600 0,00 03.5 Hizmet Alımları (Hizmetli, Tlf., İnternet vb.) 0,47 03.7 Taşınır Onarımları 0,02 05.4 Burslar 0,46 Pansiyon Harcamaları 1,85 06.2 Proje ve TÜSİDE Harcamaları 0,04 05.3 MYK Aidatı 12,65 06.5 Eğitim Binası Yapım Harcamaları  TOPLAM 100 Başlangıç ödeneği toplamı ,TL iken yıl içinde ekleme ve düşmelerden kaynaklı olarak ödenek miktarı ,- TL. olmuştur. 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında elde edilen gelirler (fonlar) dahil edilmiştir.

7 TÜRK-METES Politika Ekseni Öncelikler Tedbirler
MTE STRATEJİ BELGESİ ve EYLEM PLANI ERİŞİM 1- Mesleki ve Teknik Eğitime Erişim İmkanları Geliştirilecektir. 4 Tedbir KAPASİTE 1- Mesleki ve Teknik Öğretim Programları Geliştirilecek ve Yeterlilik Sistemi Güçlendirilecektir. 5 Tedbir 2- Mesleki ve Teknik Eğitimde Mesleki Rehberlik ve Kariyer Gelişimi Güçlendirilecektir. 1 Tedbir 3- Mesleki ve Teknik Eğitimde Etkin ve Verimli Bir Yönetim Sistemi Oluşturulacaktır. 4- Mesleki ve Teknik Eğitimde Etkin ve Sürdürülebilir Bir Finansman Yönetimi Sağlanarak Okul ve Kurumların Eğitim Ortamları Geliştirilecektir. 3 Tedbir 5- Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Kurulacaktır. 2 Tedbir İSTİHDAM 1- Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarının Öğrenci ve Mezunlarının İş Piyasasına Geçişleri Desteklenecektir. 2- Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurum Öğrenci ve Mezunlarının Ulusal ve Uluslararası Hareketliliği Etkinleştirilecektir.

8 Kanun Tasarısı Mesleki eğitimin iyileştirilmesi ile ilgili TBMM’ye sunulan kanun tasarısı doğrultusunda; işletmelerde mesleki eğitim yapan öğrencilere verilecek ücretin işletme büyüklüğüne göre 2/3 ile 1/3’lük kısmının devlet desteği olarak ödenmesi, staj yapan öğrencilerin, işletmelerdeki mesleki eğitim yapan öğrencilerle aynı haklara sahip olması (ücret, sınav, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ), öğrencilerin mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında uygulamalı eğitim yaptıkları 10, 11 ve 12. sınıfta iş kazası ve meslek hastalığı sigortaları kapsamında sigortalanmaları, çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınması ve böylece istihdamın önemli unsurlarından birisi olan usta-çırak ilişkisinin yeniden kurulması, sağlanacaktır.

9 II. Eğitim Kongresi Mesleki ve teknik eğitimin güncel sorunları ve geleceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak, belirlenen konulardaki bilimsel çalışmaları paylaşmak, bu sayede de mesleki ve teknik eğitimi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için ortak bir bilinç oluşturmak amacıyla Ekim 2016 tarihlerinde, Antalya ilinde, 750 kişinin (Kamu kurumları, üniversiteler, odalar, birlikler, vakıflar, dernekler, esnaf ve sanatkarlar, sendikalar, kalkınma ajansları, organize sanayi bölgeleri, işletme ve firma temsilcileri, bakanlığımızın merkez ve il yöneticileri, okul yöneticileri, öğrenci-öğretmen ve veliler) katılımı ile “Eğitimden Üretime Sektörle İş Birliğine” temalı II. Eğitim Kongresinin yapılması planlanmıştır

10 Teşekkür Ederim. Arz Ederim


"Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları