Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması."— Sunum transkripti:

1

2 Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması almaya hak kazandığı bir eğitim kurumudur. Yüksekokulumuz; 12 bölüm, 18 program, 20 laboratuvar, 5447 m2 kapalı, 2722 m2 açık, toplam 8169 m2 fiziki kapasitesi, sosyal, kültürel, sportif etkinlikleriyle günümüz teknolojisine hakim, donanımlı, bilgiye ulaşabilen ve kullanabilen bireyler yetiştirmektedir.

3

4 TEMEL SORUN, UYGULAMA EKSİKLİĞİ

5 İŞVERENLER NİTELİKLİ UYGULAMA BECERİSİNE SAHİP YETİŞMİŞ İNSANGÜCÜ ARAMAKTADIR.
DİĞER TARAFTA İŞSİZLİK OLDUĞU SÖYLENMEKTEDİR.

6 ÖĞRENME PİRAMİDİ

7 3+1 EĞİTİM MODELİ Belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücünün yetişmesini sağlamak amacı ile üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde eğitim öğretim yılından itibaren 3+1 Eğitim modeli ile; 3 dönemi okulda ders, 1 dönemi iş yerlerinde uygulamalı olarak yapılmaktadır.

8 HEDEF, BİLGİ, BECERİ, DAVRANIŞ, UYGULAMA VE
TAKIM ÇALIŞMASI ALIŞKANLIĞI KAZANMIŞ BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR. BİLGİ BECERİ UYGULAMA DAVRANIŞ TAKIM ÇALIŞMASI

9 UYGULAMANIN HEDEFİ ORGANİZASYON YAPISININ TANINMASI
EKİP ÇALIŞMASI RUHUNUN KAZANIMI İŞ DENEYİMİ VE İŞ DİSİPLİNİNİN OLUŞTURULMASI TEKNOLOJİK GELİŞMELERİN TAKİBİ BİLGİ VE DENEYİMLERİN PEKİŞTİRLMESİ TEORİK BİLGİNİN UYGULAMA BECERİSİNE DÖNÜŞÜMÜ

10 UYGULAMA BECERİSİNİ KAZANMA YOLLARI
STAJ İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMALI DERSLER İŞYERİ UYGULAMALARI

11 BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ ÖĞRENCİLERİMİZİ SEKTÖR İLE BİRLİKTE YETİŞTİRMEK İÇİN 3+1 EĞİTİM MODELİ

12 İŞ SEKTÖRÜ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ TOPLUM

13 3+1 EĞİTİM MODELİNİN ÖĞRENCİYE YARARLARI
Teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek mesleki becerisini arttırması, Sorumluluk bilinci ve takım çalışması yeteneği kazanması, Sektör içerisinde yetiştiği için iş bulma imkanının artması, Alanı ile ilgili sektörü tanıyarak kariyer planlaması yapabilme fırsatı bulması, İş dünyasının gerçekleri ile daha erken tanışarak tecrübe kazanması, Kendini ve sektörü tanıyarak yeteneklerinin farkına varması.

14 3+1 EĞİTİM MODELİNİN ÖĞRENCİYE YARARLARI
Mesleki Becerinin Arttırılması İş Dünyasına Erken Adım Sorumluluk Bilinci Takım Çalışması Kariyer Planlaması İş Bulma İmkanı Tecrübe Kazanması Yeteneklerinin Erken Farkına Varması 3+1 EĞİTİM MODELİNİN ÖĞRENCİYE YARARLARI

15 3+1 EĞİTİM MODELİNİN ÜNİVERSİTEYE YARARLARI
İş dünyası ile üniversitenin iletişiminin artması ve kaynaşmaları, Ortak AR-GE çalışmalarının arttırılması, Öğrencilerinin kolay iş bulabilmesi sayesinde tercih edilen üniversite olması, İş dünyasının sorunlarına birlikte çözüm üreterek güncel bir eğitim kurumu olmasıdır.

16 3+1 EĞİTİM MODELİNİN ÜNİVERSİTEYE YARARLARI
İş Dünyası ile İletişim Tercih Edilebilirliğinin Artışı Ortak AR-GE Güncellik

17 3+1 EĞİTİM MODELİNİN TOPLUMA YARARLARI
Ülke kalkınmasının hızlanmasıyla işsizlik oranının azalması, Toplum ve üniversite işbirliğinin sağlanması, Tüm kesimlerin birbiri ile etkili iletişimi sağlanacağı için yenilikler hızlı biçimde gerçekleşecek ve ülkemizde katma değerli malların üretimi hızlanacaktır.

18 3+1 EĞİTİM MODELİNİN TOPLUMA YARARLARI
İşsizliğin Azalması Katma Değerli Malların Artması Toplum-Üniversite İşbirliği

19 3+1 EĞİTİM MODELİNİN İŞ DÜNYASINA YARARLARI
Sektörde işe başlangıç eğitimine gerek olmaması, Çalışanının hızlı bir uyum süreci yaşaması, Üniversite ile işbirliği yaparak gelişmelerin hızlı yaşanması, Uyumlu ve becerili öğrencilerin tespitinin kolaylaşması, İş dünyasına uygun programların açılması, Çok daha kısa sürelerde nitelikli eleman gücüne sahip olmasıdır.

20 3+1 EĞİTİM MODELİNİN İŞ DÜNYASINA YARARLARI
Kısa Sürelerde Nitelikli İnsan Gücü İş Dünyasına Uygun Programlar Çalışacak Elemanın Tespit Kolaylığı Başlangıç Eğitimine Gereksinim Azalacak Hızlı Uyum Süreci Üniversite –Sanayi İşbirliği

21

22 4 Yıllık Eğitime Geçiş Başarımız
Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ön lisans mezunlarının 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmesini sağlayan, ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. Teknik Bilimler MYO tarafından öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavına rahat çalışabilmelerini sağlamak amacıyla DGS Çalışma Salonu yapılmış ve Öğretim elemanlarının verdiği derslerle başarının artması hedeflenmiştir DGS ile 383 öğrencimiz 2018 DGS ile 364 öğrencimiz fakültelere yerleşmiştir.

23 Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bölümler ve Programlar

24 Bölüm Program 1 Bilgisayar Teknolojileri Bilgisayar Programcılığı 2 Elektronik ve Otomasyon Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Elektronik Teknolojisi Mekatronik 3 Elektrik ve Enerji Elektrik Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği (Yeni kuruldu) 4 El Sanatları Geleneksel El Sanatları 5 Mimarlık ve Şehir Planlama Harita ve Kadastro 6 İnşaat İnşaat Teknolojisi Yapı Denetimi 7 Makine ve Metal Teknolojileri Makine Kaynak Teknolojisi 8 Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Radyo ve TV Programcılığı 9 Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Tekstil 10 Mülkiyet Koruma ve Güvenlik İş Sağlığı ve Güvenliği 11 Ulaştırma Hizmetleri Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri 12 Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Optisyenlik

25 TEŞEKKÜR EDERİZ…


"Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları