Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi"— Sunum transkripti:

1 Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Şebnem DOĞAN Ankara Üniversitesi TTO Yöneticisi Teknokent Gn. Md. Yrd.

2 SUNUM İÇERİĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ TTO Hakkımızda Organizasyon Şeması
Hizmetlerimiz 2. TARLA ile Mevcut İşbirlikleri 3. Hedeflerimiz – Beklentilerimiz ……

3 Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Hakkımızda Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Ankara Üniversitesi’nde geliştirilen akademik çalışmaların ve yeni teknolojilerin ekonomik değer yaratması için uygun bir ekosistem oluşturulması amacıyla 2014 yılında kurulmuştur yılından itibaren TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı kapsamında fonlanmıştır.

4 Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Hakkımızda AU TTO, Ar-Ge kültürünü yaygınlaştırmak için; AU akademisyenlerinin ve Teknokent firmalarının gerekli fon desteğine ulaşmasını sağlar üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirerek, yeni ürünlerin tescil edilmesini ve ticarileştirilmesini amaçlamaktadır. şirketleşme ve girişimcilik adına farklı iş modelleri geliştirilmesi konusunda destek verir. özel sektör ve/veya kamu kuruluşlarıyla bağlantı sağlar; bu kuruluşlarla proje geliştirilmesine ve teklif hazırlanmasına yardımcı olur; çalışmalardan doğan fikri sınai mülkiyet haklarının yönetimine ve lisanslanmasına destek olur.

5 Ankara Üniversitesi TTO
THS 1 THS 2 THS 3 THS 4 THS 5 THS 6 THS 7 THS 8 THS 9 Üniversite-Sanayi İşbirliği (Teknoloji Geliştirme & Teknoloji Transfer) Üniversite (Temel Araştırma) Sanayi (Ticarileşme) Araştırma Projeleri Destekleri Ticarileştirme ve Yatırım Destekleri Fen Bilimleri & Mühendislik Veteriner & Ziraat Enstitüler Sosyal Bilimler Tıp & Ezcacılık & Dişçilik FSMH Yönetimi Patent & Marka Tescil Lisanslama NDA Eğitim Danışmanlık Ortaklık Lisanslama Test ve Doğrulama İşbirliği Projeleri Destekleri Girişimcilik İş Geliştirme Ticarileştirme Ön-Kuluçka Merkezi Kuluçka Merkezi Hızlandırıcı Programları Açık İnovasyon İle İşbirliği Projelerini Teşvik Ediyoruz Modül 5 Girişimcilik Desteği Modül 3 Üniversite – Sanayi İşbirliği Desteği Modül 4 FSMH Desteği Modül 1 Farkındalık, Bilgilendirme ve Eğitim Destekleri Modül 2 Proje Destekleri

6 TTO ORGANİZASYON ŞEMASI
Teknokent Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı - Prof.Dr. Ercan BAYAZITLI Ankara TTO Yöneticisi –Yürütücüsü Şebnem DOĞAN Ankara TTO Modül Danışmanları Modül 1 - Tanıtım, Etkinlik Modül 2 – Destek Progr. Hiz. Buğra KOŞAL Hazal KOŞAL Özge Nur KANAT Modül 3 – Üniversite Sanayi İşb. Buğra KOŞAL Hazal KOŞAL Özge Nur KANAT Modül 4 – FSMH Destek Hiz. Özlem YAZIR Modül 5 – Şirketleşme-Girişimcilik Eren ÖZMEN Fatih TUNCA Destek Birimleri Muhasebe Md. İdari İşler Md.

7 Stratejik Hedeflerimiz
‘Ankara Üniversitesi Stratejik Planı’nda da yer aldığı üzere; Araştırma proje kaynaklarının sürekli artırılması ve çeşitlendirilmesi Araştırma ve lisansüstü eğitimde ülke öncelikleri de gözetilerek disiplinler arası çalışmaların geliştirilmesi Ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirerek ülkenin sosyal, çevresel ve ekonomik gelişiminin desteklenmesi Araştırma sonuçlarının uygulamaya aktarılmasının/ürüne dönüştürülmesinin özendirilmesi/teşvik edilmesi temel hedeflerimizdir.

8 Faaliyetlerimiz - Hizmetlerimiz

9 Uygun araştırmacı odak gruplarının belirlenmesi
1 Uygun programların belirlenmesi 2 Uygun çağrı başlıklarının belirlenmesi 3 HTE araştırmacılarının TTO ekibi ile birlikte yürüttüğü,potansiyel ulusal/uluslararası proje başvuruları ve proje çıktılarının ticarileştirme süreçlerinde izlenen iş akışı yandaki şekilde özetlenebilir; Uluslararası çağrı programları kapsamında ortak arama süreçlerinin yönetilmesi 5 Proje başvuru sürecinde TTO ekibinden teknik-idari destek alınması 6 Program-araştırmacı eşlemesinin yapılması 4 Proje çıktılarının patent/FSMH başvuru süreçlerinin TTO ile yönetilmesi 7 Proje çıktılarının ticarileşme faaliyetlerinin TTO ile yürütülmesi 8 Aday ulusal merkez bünyesinden kurulan spin-off şirketler için girişimcilik faaliyetlerinin TTO ile yürütülmesi 9

10 PAYDAŞLAR KAMU SSM Enerji Bakanlığı TAEK
ÜNİVERSİTE- ARAŞTIRMA ENSTİTÜLERİ CERN HZB-BESSY DESY HZDR-ELBE Euro XFEL Cockcroft Institute ESS ODTÜ - Bilkent - Üniversitesi - Koç Üniversitesi SANAYİ Savunma Sanayi Firmaları(Aselsan) İleri Teknoloji Firmaları(3D,Radar Teknolojileri vb.)

11 PAYDAŞLAR

12

13 HEDEFLER ARAŞTIRMA GELİŞTİRME TASARIM TTO Kalite Yönetimi EĞİTİM TEST
İş Geliştirme Proje Yönetimi Teknoloji İnovasyon Yönetimi Eğitim ve Danışmanlık Kamu Üniversite – Sanayi İşbirliği Fikri Mülkiyet Hakları EĞİTİM TEST

14 Teşekkür ederiz…


"Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları