Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI"— Sunum transkripti:

1 İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU 2009-2010 DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Yürütücü Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi Dönem Başkanı: Prof. Dr. Attila Sezgin

2 Tarihçe İzmir’de eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden üniversitelerin rektörlerinin bir araya gelerek oluşturduğu “İzmir Üniversiteleri Platformu” Aralık 2008 tarihinde hayata geçirilmiştir.

3 Kuruluş Amacı İzmir Üniversiteleri Platformu; İzmir üniversitelerinin hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak ve İzmir’i bir “Üniversite Kenti” olarak konumlandırmak için projeler üretmek amacıyla; Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi tarafından çeşitli faaliyetler yürütmektedir.

4 Sosyal Sorumluluk Dersi
Bölge halkı ile üniversiteler arasındaki etkileşimi artırmak ve iyi ilişkiler geliştirmek amacıyla sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesi ve bazı üniversiteler tarafından yürütülmekte olan “Uygulamalı Sosyal Sorumluluk Dersi”nin tüm üniversitelerin müfredatlarına eklenmesi…

5 Ortak Yaz Okulları Düzenlenmesi
İzmir ve Ege Bölgesi’nde bulunan üniversitelerin öğrenci ve öğretim elemanlarının akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda gelişimlerine katkıda bulunmak için İzmir Üniversiteleri Platformu desteği ile ulusal ve uluslararası ortak yaz okulları düzenlenmesi…

6 Vakıf Kurulması İzmir Üniversiteleri Platformu’nun kurumsal bir yapıya kavuşturulması için İzmir Üniversiteleri Vakfı’nın kurulması ve faaliyetlerinin bu şekilde sürdürülmesi… Bu yapıda, üniversitelerin şu anki rektörlerinin yanı sıra eski rektörlerin, dünya çapında akademik kariyer yapmış önemli kişilerin de üyeler arasına alınması planlanmaktadır.

7 Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri
Üniversitelerin kaynaklarının etkin kullanımını sağlamak ve açılması planlanan ortak yüksek lisans ve doktora programları ile yapılması planlanan ortak araştırmalara kaynak oluşturmak üzere tüm üniversitelerin araç-gereç ve personel bilgilerini kapsayan bir ortak araştırma-geliştirme envanteri oluşturulması konusunda çalışmalar başlatılmıştır.

8 Agora Kupası Her üniversitenin öne çıkan alanlarında sportif, kültürel etkinlikler yapılması, yarışmalar düzenlenmesi konusunda karar alınmış ve bu karardan yola çıkılarak; akademik yılı içerisinde, İzmir üniversiteleri arasında “Agora Kupası” (Basketbol ve Voleybol Maçları ile Dans Gösterileri) etkinliği gerçekleştirilmiştir.

9 Afiş Yarışması İzmir Üniversiteleri Platformu çerçevesinde; madde kullanımına karşı, koruyucu / önleyici tedbirlere yönelik bilinçlendirici faaliyetler yapılması kararı paralelinde; “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konulu bir afiş yarışması düzenlenmiştir.

10 Kütüphanelerin Ortak Kullanımı
İzmir Üniversiteleri Platformu’na bağlı üniversitelerin kütüphanelerinin ortak kullanımının sağlanması için bir protokol düzenlenerek ilk etapta tüm akademisyenlerin tüm üniversitelerin kütüphanelerinden faydalanması yolu açılmıştır.

11 Ortak Lisansüstü Programlar
İzmir’deki üniversiteler arasında ortak yüksek lisans ve doktora programları açılması hususunda ön çalışma yapılmış ve projenin, bu uygulamayı halen yürütmekte olan Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arasındaki protokol örneğine göre geliştirilmesi kararlaştırılmıştır.

12 Uluslararasılaşma Çalışmaları
Üniversitelerin ulusal boyuttan çıkarılarak uluslararası alanda da yetkinliklerinin artırılması ve uluslararası arenada İzmir’in cazip bir üniversite kenti olarak konumlandırılması gibi amaçlarla İzmir Üniversiteleri Platformu bünyesinde Uluslararası Öğrenim Kurulu oluşturulmuştur ve bu kurul tarafından “Study in Izmir” sloganı doğrultusunda çalışmalar yürütülmektedir.

13 İZKA Projeleri İzmir Üniversiteleri Platformu bünyesindeki tüm üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin, İZKA proje teklif çağrılarına, diğer üniversiteler ile ortaklaşa başvurabilecekleri konusunda görüş birliğine varılmıştır. Buna göre aşağıdaki konu başlıkları tüm üniversitelere duyurulmuştur; a) Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik b) Çeşitlendirilmiş Turizm c) Teknoloji ve İnovasyon

14 İZKA Projeleri için DPT’na Yazı
Üniversitelerin İZKA projelerindeki %25’lik eş finansmanı sağlamada yaşadıkları kaynak sıkıntıları nedeniyle, proje sahibi kurumların sağlayacağı ayni katkıların bu %25’lik eş finansman katkısına sayılabilmesi ve bu konuda daha esnek davranılması gerektiği hususu, tüm rektörlerin imzası ile Devlet Planlama Teşkilatı’na iletilmiştir.

15 İl Milli Eğitim ile İşbirliği
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan dezavantajlı okullar arasından her üniversitenin en az bir kardeş okul seçmesi ve bu okullara özellikle eğitim desteği vermesi konusunda karar alınmıştır.

16 İl Milli Eğitim ile İşbirliği
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yaşanan şiddeti önlemek ve çatışmaları çözmek amacıyla ortaya çıkan ve bazı bölgelerde başarıyla uygulanmakta olan akran arabuluculuğu konusunda bir proje oluşturularak bu projenin İzmir’de uygulanması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne destek olunabileceği kararı alınmıştır.


"İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları