Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANADOLU SPOR KULÜBÜ (2013).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANADOLU SPOR KULÜBÜ (2013)."— Sunum transkripti:

1 ANADOLU SPOR KULÜBÜ (2013)

2 2013 Anadolu spor kulübü 2013 yılında Ahmet İrfan BATUR VE Sezai TORUNOĞLU öncülüğünde ilk olarak cimnastik branşına yönelik faaliyetlerine başladı. →Kulübün bşk Sn. Ahmet İRFAN BATUR →Baş antrenör SEZAİ TORUNOĞLU → Antrenör MURATCAN AKTAŞ →Antrenör AHMET COŞAR

3 Anadolu Besyo Hazırlık Kursu, Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarına Hazırlıkta; Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerine yönelik faaliyet sürdürmektedir.

4 BESYO NEDiR ? BESYO; Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır ve bunu ifade etmek için kullanılır. BESYO `lar 4 yıllık lisans eğitimi veren Üniversite bölümlerinden biridir.

5 BESYO` nun amacI nedİr ? 1. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni yetiştirmek Antrenör yetiştirmek Spor Yöneticisi yetiştirmek.

6 BESYO bölümleri nelerdir?
1. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Antrenörlük  spor Yöneticiliği Rekreasyon

7 BESYO mezunları ne iş yapar
1. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kamu ve özel okullarda öğretici, eğitici ve yönetici pozisyonlarında görev alırlar T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatlarında görev yaparlar Bünyesinde spor işletmesi ya da spor bölümü bulunan kuruluşlarda görevlendirilirler Turizm sektöründe faaliyetleri bulunan otel ve tatil köyü gibi işletmelerde yer alırlar Spor kulüplerinde çalışabilirler yada işletebilirler Spor federasyonlarında faal olabilirler Belediyelerde kadrolu ve sözleşmeli personel olabilirler. Anadolu spor kulübünde Ankara ilinde antrenör eğitimi alıp bizimle çalışabilirler. 

8 9. Kulüp statüsü dışında kalan cimnastik, aerobik,vücut geliştirme, step, doğa ve savunma sporları gibi hizmet sunan spor salonlarında eğitmen olabilirler Engellilerin sportif faaliyetlerinde eğitmen olabilirler Spor sağlık alanlarında çalışma olanakları bulmaktadırlar.

9 BESYO Sınav Süreci Nasıldır
BESYO bölümünü okumak için sadece YGS ye girmek yetmiyor. Bu bölümü olan Üniversiteler mülakatlar yapıyor öğrencilerini ona göre seçiyor. Öncelikle BESYO bölümü olan Üniversiteler YGS puan barajı belirlerler ve YGS den bu puan barajını geçenler BESYO sınavına girmek için istedikleri Üniversiteye başvurabilirler. Spor akademileri(BESYO) özel yetenek sınavı yaparak öğrenci almaktadır. Koşu, branş, esneklik, dayanaklılık, kuvvet, sürat, çabukluk ve koordinasyon.. Her üniversitenin sınav sistemi ve tarihi ayrıdır. Üniversitelerin sınav sistemleri ve tarihleri kendi web sayfalarından yayınlanır. 

10 BESYO mükalatları genellikle Haziran ayında başlar Eylül ayına kadar devam eder. BESYO antrenmanları ise genellikle Ocak ayında başlayıp Üniversitelerin BESYO mülakatları bitene kadar devam eden 7-8 aylık bir süreçtir. BESYO kursuna gitmeden Üniversitelerin mülakatlarını kazanmak neredeyse imkansızdır. Çünkü saliselerin bile çok önemli olduğu BESYO mülakatlarını geçmek için sıkı bir hazırlık döneminden geçmeniz gerekir. Bunun içinde size gerekli tesis, malzeme ve antrenman programını en iyi sağlayacak yer ANADOLU BESYO kursudur.  ANADOLU BESYO kursu sizi istediğiniz Üniversitelerin mülakatlarına göre en iyi şekilde hazırlamakla görevlidir.

11 Sınav sistemleri BAŞLICA SINAV SİSTEMLERİ ŞUNARDIR; →Mesafe koşuları →Sürat koşuları ve Kısa mesafe koşuları →Koordinasyon parkuru →Branş sınavı →Sporcu özgeçmişi değerlendirmesi

12 Anadolu besyo’nun avantajları;
→Pilot okul olarak seçtiğimiz sayılı okullardan gelen öğrencilere indirim.. %70 yani 3/1 fiyat farkıyla →Kazanamayan öğrenciler bir sonraki yıl burslu sayılacak (Ücretsiz) →Deneyimli antrenörlerle birlikte tüm branşlara yönelik çalışma. →Her öğrenciye ait dosya ve öğrencinin gelişmesine yönelik antrenman programı.. →Profesyonel tesis ve çalışma alanı..

13 → Bünyesindeki antrenörlerin kendi branşlarında oldukça eğitimli ve deneyimli olması.. →Diğer kurslar gibi gizli saklı olmadan her şeyin yasal olarak yapıldığı tek kurstur.. ( MEB destekli) 2013 ANADOLU SPOR KULÜBÜ ANADOLU BESYO FARKIYLA

14 TEŞEKKÜRLER MESLEKTAŞLAR

15


"ANADOLU SPOR KULÜBÜ (2013)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları