Bugün neler öğreneceğiz?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hz. Muhammed'in Doğumu, Çocukluk ve Gençlik Yılları
Advertisements

Hz. Muhammed’in Evliliği ve Çocukları
Hazreti Muhammed’i Tanıyalım
Hz. Muhammed'in Aile Büyüklerini Tanıyalım
PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI
Bilgidagi.com.
Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 4. sınıf Konu: Hz
HZ. MUHAMMED’İ TANIYALIM
PEYGAMBER EFENDİMİZİ TANIYALIM
KUTLU DOĞUM HAFTASI bilgidagi.com.
İlköğretim DKAB Dersi 5. Sınıf 3. Ünite Sunusu
KUTLU DOĞUM HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI HOŞGELDİNİZ.
Hz. Muhammed(sav)’in Hayatı
Kabe : Allah’a ibadet etmek amacıyla yapılmış ilk ibadethanedir. Mekke Şehri’ndedir. Hz. : “ Hazret ” sözcüğünün kısaltmasıdır. Bir adın önüne getirildiğinde.
Yunus Emre:  Yunus Emre (d Sarayköy, Mihalıçcık, Eskişehir - ö. 1321), Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü mutasavvıf ve filozof, Anadolu'da yaşamış.
1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Çevre
2. Çocukların Anne Babaya Karşı Sorumlulukları
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
3. ÜNİTE: HZ. MUHAMMEDİ TANIYALIM
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
BİLGİ YARIŞMASI A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu.
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ

T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ. KADİR GECESİ, İNSANLARA HİDAYET REHBERİ OLAN YÜCE KİTABIMIZ KUR’AN-I KERİM’İN, ALEMLERE RAHMET OLAN PEYGAMBER EFENDİMİZE İNDİRİLMEYE.
AYDIN UÇKAN İLKÖĞRETİM OKULU DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ PROJE ÖDEVİ HAZIRLAYAN: ELİF NUR KAHRAMAN 7/A1939.

NİYAZİ MEMUR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 10. SINIFLAR ARASI SİYER YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ.
SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi.
Hz.Muhammed’in Hayatı Hazırlayan:Tankut AYAS. Hz.Muhammed’in Hayatı Hz.Muhammed 20 Nisan 571 yılında Mekke’de do ğ du. Babası Abdullah, annesi Âmine,
PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V)' in HAYATI.
ÖĞRENME ALANI HZ. MUHAMMED.
AYDIN UÇKAN İLKÖĞRETİM OKULU DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ PROJE ÖDEVİ
Doğumu Gençliği ve Evliliği
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 5.SINIFLAR SINAVA HAZIRLIK SORULARI
Müslümanlara Yönelik Boykot ve Baskılar
Hz. Muhammed.
Bugün neler öğreneceğiz?
Peygamberimizin Çocukluğu ve Gençliği
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
ÜNİTEMİZDEN NELER ÖĞRENDİK
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Peygamberimizin Doğumu
PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V)’İN
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
HZ. MUHAMMED’İN HAYATI HAZIRLAYAN: Zehra PATIRAMAN.
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bir İnsan, Tüm İnsanlık Tarihini Ne Kadar Değiştirebilir?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Hz.Muhammed, (12 Rebi’ul-evvel 571)
Bugün neler öğreneceğiz?
3. ÜNİTE: HZ. MUHAMMEDİ TANIYALIM 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Çevreyi Tanıyalım 2. Hz. Muhammed’in Aile Büyüklerini Tanıyalım 3. Hz. Muhammed’in Doğumu,
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
Hz. Muhammed’in Hayatı.
1. ÜNİTE: PEYGAMBERİMİZİN GENÇLİK YILLARI
 571 YILINDA MEKKEDE DÜNYAYA GELDİ. ANNESİ AMİNE, BABASI ABDULLAHTIR. DEDESİ ABDULMÜTTALİP SÜTANNESİ İSE HALİMEDİR.
1. Peygamberimizin Çocukluk ve Gençlik Yılları
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
1.ÜNİTE PEYGAMBERİMİZİN MEKKE YILLARI
Sunum transkripti:

Bugün neler öğreneceğiz? Ders : Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Sınıf : 4 Öğrenme Alanı : HZ.MUHAMMED Ünite 3 : HZ.MUHAMMED’İ TANIYALIM Süre : 40 + 40 = 80 dakika Konular : 1-Hz.Muhammed’in aile büyüklerini tanıyalım 2- Kevser suresini ezberleme çalışması Kazanımlar : Hz.Muhammed’in aile büyüklerini tanır.

Peygamberimizi anlatan bir kitap okudunuz mu? BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Peygamberimizi anlatan bir kitap okudunuz mu? Hz.Muhammed’in aile büyüklerinin kimler olduğunu biliyor musunuz?

tarafından yapılmıştır. Peygamberimiz’in soyu, Hz.İbrahim’in oğlu Hz.İsmail’in soyundan gelir. Kâbe, Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail (as) tarafından yapılmıştır.

Hz.Muhammed Hz.Muhammed’in Aile Büyükleri …………… - ………… …….. - …….. …………… - ………… (Büyük babası) (Babaannesi) …….. - …….. (Büyük babası) (Anneannesi) …………. (Babası) ……… (Annesi) Amcaları …………… Hz.Muhammed Sütannesi ……………. Sütkardeşi ……………..

Hz.Muhammed Hz.Muhammed’in Aile Büyükleri Abdülmuttalip - Fatıma (Büyük babası) (Babaannesi) Vehb - Berre (Büyük babası) (Anneannesi) Abdullah (Babası) Âmine (Annesi) Amcaları Ebu Talip Hz.Hamza Hz.Abbas Hz.Muhammed Sütannesi Halime Sütkardeşi Şeyma

Peygamberimiz Mekke’nin ileri gelen kabilelerinden biri olan Kureyş kabilesine mensuptu. Mekke şehrinin yöneticisi olan dedesi Abdülmuttalip, Allah’a inanan bir insandı. İyi kalpli, güzel ahlâklı, cesur, zengin ve yardımseverdi. İnsanlara iyi davranır, onlara haksızlık yapılmasına karşı çıkardı. Güçsüzleri, yetimleri, kimsesizleri korurdu. Mekke’ye gelen konukları (misafirleri) ağırlar ve onların ihtiyaçlarını karşılardı. Bu nedenle insanlardan saygı ve sevgi görürdü.

Abdülmuttalip’in on erkek çocuğu vardı Abdülmuttalip’in on erkek çocuğu vardı. Peygamberimizin babası Abdullah, Abdülmuttalip’in sekizinci çocuğuydu. Peygamberimizin babası Abdullah; ağırbaşlı, cesur ve güzel ahlâklı bir insandı. Putlara tapmaz, Arapların kötü âdetlerine uymazdı. Zühreoğulları kabilesinden Vehb’in kızı Âmine ile evlendi. Peygamberimizin babası Abdullah, ticaretle uğraşırdı. Âmine ile evlendikten dokuz ay kadar sonra arkadaşları ile Şam’a mal götürmüştü. Bu seyahatten dönüşünde, Medine’de hastalandı. 571 yılında Peygamberimizin doğumundan iki ay kadar önce vefat etti.

Peygamberimizin annesi Âmine zeki, iffetli, güzel ahlâklı ve iyiliksever bir insandı. Yaşlı ve yoksullarla ilgilenir, onlara yardımcı olurdu. Âmine Hz.Muhammed’i çok severdi. Peygamberimiz altı yaşındayken, oğlunu ve hizmetçileri Ümmü Eymen’i yanına alarak Medine’de bulunan akrabalarını ve eşi Abdullah’ın mezarını ziyarete gitti. Medine’den dönerken, Medine yakınlarında Ebvâ denilen yerde hastalandı ve vefat etti. Ümmü Eymen, Peygamberimizi Mekke’ye getirdi ve dedesi Abdülmuttalip’e teslim etti.

Hz.Muhammed’in hayatında önemli yeri olan kişilerden biri de amcası Ebu Talip’tir. Ebu Talip, Mekke’nin ileri gelenlerindendi. İnsanlara iyi davranır, yoksullara yardım eder, güçsüzleri korumaya çalışırdı. Mekke’ye gelen yabancıları evinde konuk (misafir) eder, ihtiyaçlarının karşılanmasında onlara yardımcı olurdu. Halk, Ebu Talip’e saygı gösterir, onun sözlerine değer verirdi. Ebu Talip, yeğeni Hz.Muhammed’i çok severdi, bir yere gidecek olsa onu beraberinde götürürdü. Ebu Talip’in eşi Fatıma da Peygamberimize öz çocuğu gibi bakardı. Ebu Talip, Hz.Muhammed’in peygamberlik döneminde de ona yardımcı ve destek olmuş, Peygamberimizi putperestlerden korumuştur.

HZ. MUHAMMED’İN KİMLİK BELGESİ Hz.Muhammed’in kimlik belgesini, bilgileri yazarak doldurunuz. HZ. MUHAMMED’İN KİMLİK BELGESİ ADI : DOĞUM YERİ : DOĞUM TARİHİ : VEFAT (ÖLÜM) YERİ : VEFAT (ÖLÜM) TARİHİ : AİLE BİLGİLERİ BABA ADI : ANNE ADI : DEDE ADI : AMCA ADI : SÜTANNE ADI : SÜTKARDEŞ ADI :

DEĞERLENDİRME 1-Bu derste daha önce bilmediğiniz neleri öğrendiniz?

SONRAKİ DERSE HAZIRLIK 1-Hz.Muhammed’in ticaret hayatını araştırınız. EV ÖDEVİMİZİ YAZALIM