Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hz. Muhammed.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hz. Muhammed."— Sunum transkripti:

1 Hz. Muhammed

2 Hz. Muhammed (S.a.v.), 20 Nisan 571 yılında Mekke’de doğdu.
Annesinin adı Amine, Babasının adı Abdullah. Babası Abdullah, O daha doğmadan önce ölmüş. Süt annesi Halime O’na 4 yaşına gelinceye kadar bakmış. 6 yaşına geldiğinde ise annesi Amine de ölmüş. 6 yaşından sonra kendisine dedesi Abdulmuttalip bakmaya başlamış. 8 yaşına geldiğinde dedesi de vefat edince Peygamber Efendimize amcası Ebu Talip bakmıştır. Peygamberimizin Hz. Hatice ile 25 yaşında evlendi, Hz. Hatice ise 40 yaşındaydı.Hz Hatice ile olan evliliklerinden altı çocukları oldu, (Abdullah, Zeynep, Rukiye, Ümmü Gülsüm, Kasım, Fatıma). Çocuklarından Hz.Fatıma hariç bütün çocukları Peygamberimizden önce vefat etmişler. Hz. Muhammed (S.a.v.) 40 yaşında (610 yılında) Peygamber oldu. Hz. Muhammed (S.a.v.) bir grup müslümanı Habeşistan’a gönderdi, bu olay müslümanların ilk hicreti oldu, (615 yılında).

3 Hz. Ebubekir ile uzun ve tehlikeli bir yolculuktan sonra Medine’ye hicret ettiler, (622 yılında).
Peygamberimiz 55 yaşında iken, Hz. Ebubekir’in kızı Hz Âişe ile evlendi. Hz. Muhammed (S.a.v.)  vefatından önce humma hastalığına tutuldu, bu hastalık 13 gün sürdü. Hz. Muhammed (S.a.v.)  hicretin on birinci yılında (Miladi 632) Medine’de  vefat etti. Vefat ettiğinde kameri seneye göre 63, şemsi seneye göre 61 yaşında idi

4

5

6

7

8

9 PEYGAMBERİMİZİN SAVAŞLARI : 1 – BEDİR SAVAŞI : (MART 624 – Hicretin 2
PEYGAMBERİMİZİN SAVAŞLARI : 1 – BEDİR SAVAŞI : (MART 624 – Hicretin 2.yılı ) Müslümanlar :305 kişi Mekkeliler : 1000 kişi Savaşın Sebebi Mekkelilerin;ellerinden kaçırdıkları Müslümanlardan intikam almak,ve onları yok etmek istemeleri. Savaşın Sonucu : 1-Müslümanlar bu savaşı kazandı. 2-Mekkeli müşriklerin bazı elebaşıları öldürüldü. 3-Mekkelilerden 70 kadar kişi öldü,70 kadarı da esir alındı. 4-Müslümanlardan da 14 kişi şehit oldu.. Esirlere ne yapıldı? 1-Maddi durumları iyi olanlar para karşılığı serbest bırakıldı. 2-Bunlardan okuma-yazma bilenler;10 Müslüman’a okuma yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakıldı. 3- Fakir esirler ise karşılıksız olarak serbest bırakıldılar Bedir Savaşının Önemi : 1-Bedir Savaşı İslam’ın ve Müslümanların artık kendilerini kabul ettirdiği bir savaş olmuştur. 2-Bu savaşla Medine İslam Devletinin temeli atılmıştır.

10 UHUD SAVAŞI (MART 625 -Hicretin 3. yılı
UHUD SAVAŞI (MART 625 -Hicretin 3.yılı.) Müslümanlar: 700 kişi Mekkeliler :3000 kişi Savaşın Sebebi : Bu savaş Mekkelilerin Bedir Savaşının yenilgilerinin intikamını almak istemeleridir. Savaşın Sonucu: Bu savaşta da Müslümanlar galip gelmek üzere iken,peygamberimizin ısrarla hiç ayrılmamalarını istediği okçuların savaşı kazandık zannederek yerlerini terk etmeleri sebebiyle,Müslümanlar büyük zararlar verdiler. 1-Peygamberimizin amcası Hz.Hamza bu savaşta şehit oldu. 2-Müslümanlardan 70 kişi şehit oldu. 3-Peygamberimiz hafifçe yaralandı. Uhud Savaşının Önemi: Bu savaşın sonunda Müslümanlara komutanın ve Peygamberin sözlerini her zaman dinlemenin gerektiği anlaşılmıştır

11 HENDEK SAVAŞI(MART 627 ) Müslümanlar :3. 000 kişi Mekkeliler : 10
HENDEK SAVAŞI(MART 627 ) Müslümanlar :3.000 kişi Mekkeliler : kişi SAVAŞIN SEBEBİ : Mekkelilerin,Müslümanları tamamen ortadan kaldırmak için Medine’yi kuşatmaları. SAVAŞIN SONUCU :Müslümanlar Şehrin ovaya bakan kısmını,hendekler(çukurlar)ka zarak,savunma yaptılar.Mekkeliler 20 gün boyunca kuşatmayı sürdürdüler. Erzaklarının da tükenmesi ve son gecede çıkan bir fırtına ile bütün malzemelerinin dağılması ile kuşatmaya son verip geriye dönmüşlerdir.

12 HUDEYBİYE BARIŞI VE MEKKE’NİN FETHİ Hendek Savaşından bir yıl sonra hicretin 6.yılından Mekkelilerle Müslümanlar arasında bir anlaşma yapıldı.Hudeybiye denilen yerde yapılan bu anlaşmanın şartları görünüşte Müslümanların aleyhine gibi görünmüştü,fakat anlaşmanın maddeleri zamanla Müslümanların işine yaramıştır.

13 VEDA HACCI VE VEDA HUTBESİ Hz Peygamberin Hicretin 10
VEDA HACCI VE VEDA HUTBESİ Hz Peygamberin Hicretin 10.yılında Veda niteliğindeki yaptığı son Hacca ‘VEDA HACCI ‘ denir. Bu hacda yaptığı son hutbeye(konuşmaya) da ‘VEDA HUTBESİ’ denir. Veda Hutbesinde İslamın genel prensiplerini,kendisini dinleyen kişi ye birkez daha hatırlattı. Veda Hutbesini daha önce yayınladığımız şu haberimizden okuyabilir ya da dinleyebilirsiniz.

14 VEDA HUTBESİNDE YER ALAN KONULARIN BAZILARI ŞUNLARDIR: 1 – Allah’tan başka ilah yoktur.Ben de Onun kulu ve peygamberiyim. 2 – Birbirinizin malları ve kanları birbirinize haramdır. 3 – Emanetlere ihanet etmeyin. 4 _Faiz yemeyin. 5 – Kimseye zulmetmeyin. 6 – Dininizi korumak için küçük günahlardan da kaçınız.. 7 – Kadınların haklarını çiğnemeyin. 8– Size iki emanet bırakıyorum.Ona sımsıkı sarılırsanız yolunuzu şaşırmazsınız :Bunlar Kuran-ı Kerim ve Benim Sünnetimdir. 9 – Birbirlerinizin mallarını haksız yere yemeyin. VEFATI


"Hz. Muhammed." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları