Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi."— Sunum transkripti:

1 SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED

2 HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından 50-55 gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi gecesi doğmuştur.

3 Hz. Muhammed’ in (sav) doğduğu evin yerinde bugün bir kütüphane bulunmaktadır. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU ILE ILGILI RESIM

4 HZ. MUHAMMED’IN AILESI

5 ÇOCUKLUK VE GENÇLIK YıLLARı Hz. Hatice İle evlendi Ticaretle uğraştı Ebu Talib ‘in Yanında kaldı Dedesi vefat etti Dedesinin Yanında kaldı Annesinin Yanına döndü Süt Anneye verildi Doğdu Hz. Muhammed Annesi vefat etti

6

7

8 HZ. MUHAMMED’IN EŞI VE ÇOCUKLARI  25 yaşında Hz. Hatice ile evlenmiştir.  Çocuklarının ismi; Kasım, Abdullah, Rukiye, Ümmü Gülsüm, Zeynep, Fatıma’dır.

9 İLK VAHIY  Hz. Muhammed’e ilk vahiy Cebrail tarafından 610 yılının Ramazan ayında Hira Mağarasında gelmiştir. CEBRAİL HİRA MAĞRASI RAMAZAN610

10  OKU’  YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU!  O İNSANI KAN PIHTISINDAN YARATTI.  OKU! RABBİN KEREM SAHİBİDİR.  O KALEMLE YAZMAYI ÖĞRETEN,  O İNSANA BİLMEDİĞİNİ ÖĞRETENDİR ALAK SURESİNİN İLK BEŞ AYETİ İNMİŞTİR.

11 YAKIN ÇEVREYE ÇAĞRI  Peygamberimize ilk gelen ayetlerden  Sonra ikinci olarak Yüce Allah’ın “Ey örtüsüne bürünüp yatan Peygamber! Kalk ve insanları uyar. Sadece Rabb’ini büyük tanı. Elbiseni tertemiz tut. Kötü şeyleri terk et” ayeti ve 'Önce en yakın akrabanı uyar.' (Şuara, 214) ayetinin inmesi Üzerine Hz Peygamber yakın akraba ve dostlarını ilk defa İslam’a çağırmaya başladı. Bu çağrının neticesinde ilk Müslümanlar şunlardır:  1-Hz Hatice,  2-Hz Zeyd,  3-Hz Ali,  4-Hz Ebubekir  Bu gizli davet tam 3 yıl sürdü. Bu sürede Müslümanlar  Erkam’ın evinde toplandılar.

12  Müşriklerin baskı ve işkenceleri dayanılmaz hale gelince adaletli bir kralı olan Habeşistan’a hicret etmeleri için Hz Peygamber bazı Müslümanlara izin verdi. Bu göç Miladi 615-616 yıllarında gerçekleşmiştir İLK HİCRET

13  İşte bu anlatmaların neticesinde Sevgili Peygamberimiz ile Medineli bir grup genç Miladi 620 ve 621 yıllarında Akabe de görüşme ve sözleşmeler yaptı. Tarihte bu olaya Akabe Biatları denir. Bu biatların sonunda Mekkeli Müslümanlar gruplar halinde Medine’ye göç ettiler. En sonunda da Hz Peygamber 622 yılında yanına Hz Ebubekir’i alarak Medine’ye hicret etti. HİCRET (622)

14 HİCRETİN SONUÇLARI 1-Hicret sayesinde Müslümanlar, Mekkeli Müşriklerin zülüm ve işkencelerinden kurtulmuşlardır. 2-İslam dininin daha hızlı ve kolay yayılmasını sağladı. 3-Hz Peygamber için Mekke dönemi bitti, Medine dönemi başladı. 4-Hz Ömer döneminde Hicri takviminin başlangıcı kabul edildi.

15  1-Müslümanlar burada topluca ibadet ediyorlardı. 2-İnsanlar arasındaki problemler burada halledilirdi. 3-Yabancı ülke temsilcileri ile burada görüşülürdü. 4- Yardımlaşma derneği olarak zekat ve sadakalar burada toplanıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılırdı. 5- Eğitim-öğretim faaliyetleri burada görülürdü (Ashabı Suffa) 6- Askeri karargah olarak kullanırdı. 7-Hz Peygamberin evi de burada idi.

16 HZ. MUHAMMED’İN ÖLÜMÜ Hz. Muhammed 27 Mayıs 632 Çarşamba günü hastalandı. Hastalığı 13 gün sürdü. 8 Haziran 632 yılında vefat etti.

17

18

19 HAZıRLAYANLAR ; Hatice NAZLI Şule KORKMAZ BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.


"SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları