Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bugün neler öğreneceğiz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bugün neler öğreneceğiz?"— Sunum transkripti:

1 Bugün neler öğreneceğiz?
Ders : Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Sınıf : 4 Öğrenme Alanı : İNANÇ Ünite : DİN VE AHLÂK HAKKINDA NELER BİLİYORUZ? Süre : = 80 dakika Konular : 1- Selâmlaşıyoruz. 2-Kelime-i Tevhid ve Kelime-i Şahadet Kazanımlar : 1-Dini ifadelerin günlük konuşmalarımızda nerede ve nasıl kullanıldığını fark eder. 2-Kelime-i Tevhid ve Kelime-i Şahadetin anlamını açıklar.

2 BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
DERSE HAZIRLIK SORULARI “Önce selâm, sonra kelâm” sözünden ne anlıyorsunuz? Günlük yaşamda insanlarla selâmlaşırken hangi ifadeleri kullanıyorsunuz? Listeleyiniz. 1-………………………………………………. 2-………………………………………………. 3-……………………………………………….. 4-………………………………………………..

3 Selâmlaşma genellikle “Selâmünaleyküm (selâm size olsun) sözüyle yapılır. Bu söz, dini bir ifade kabul edilir. Peygamberimiz bu sözü kullanarak selâm vermiştir. “Selâmünaleyküm” demek, Allah sana esenlik ve iyilik versin.” diye dilekte bulunmaktır. “Selâmünaleyküm” sözüyle verilen selâmı, “Aleykümselâm” diyerek alırız.

4 Sizce aşağıdaki selâmlama şekilleri Türk Milletinin Değerlerine göre
doğru mudur/yanlış mıdır? ( ) Hello! ( ) Merhaba! ( ) Bye! ( ) See you! ( ) Selâmünaleyküm! ( ) Naaber! ( ) Selâm millet! ( ) İyi günler!

5 DERS’İN İŞLENİŞİ Arkadaşlarınızla sokakta karşılaşınca nasıl selâmlaşıyorsunuz? (iki öğrenci tahtaya çıkarılarak selâmlaşma yaptırılacak.) Ne zaman selâm veririz? Listeleyiniz 1-………………………………………………… 2-………………………………………………… 3-………………………………………………… 4-………………………………………………… 5-…………………………………………………

6 “Siz mü’min olmadıkça cennete giremezsiniz
“Siz mü’min olmadıkça cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de mü’min olmazsınız. Yaptığınız takdirde aranızdaki sevgiyi artıracak bir şeyi size söyleyeyim mi? Aranızda selâmı yayınız.” Hz.Muhammed Peygamberimizin yukarıdaki hadiste verdiği mesaj nedir?

7 Yukarıdaki ayetten ne anlıyoruz?
“Bir selâm ile selâmlandığınız zaman, siz de ondan daha güzeli ile selâmlayın yahut aynı ile karşılık verin…” Nisâ suresi, 86.ayet Yukarıdaki ayetten ne anlıyoruz?

8 Dinimiz selâm vermeyi, verilen selâmı almayı niçin öğütlemiştir?
Arkadaşın sana selâm verdiğinde ne hissedersin? Selâmlaşmanın insanlar arasındaki sevgiyi nasıl artırır?

9 SELÂMLAŞMAK İNSANLARI BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRIR VE KAYNAŞTIRIR.

10 Kim? Kime? Selâm verir?

11 selâm vermesini emretmiştir.
C E V A P Peygamberimiz; küçüklerin büyüklere, gitmekte olanların oturmakta olanlara, binek üzerinde olanların yürüyenlere selâm vermesini emretmiştir.

12

13 İlâh ne demektir? Resul ne demektir? Tevhid ne demektir? Şehadet ne demektir?

14 İlâh : Tanrı Resul : Allah ile insanlar arasındaki elçi Tevhid : Allah’ın bir tek olması Şehadet : Tanıklık (şahitlik)

15 İ N C E L E Y E L İ M ilâh Yoktur. Allah’tan başka ibadet edilecek tek
tir/dür/dur. Allah ölümsüz kusursuz bilen Allah’tır. Her şeyi gören duyan

16 *Kelime-i tevhit: “La ilahe illallah Muhammedün Resülullah”
*Anlamı:-”Allah başka ilâh(tanrı) yoktur, Hz.Muhammed Allah’ın elçisidir.”

17 Kelime-iŞehadet: “-Eşhedü en la ilahe illallah
ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resülüh” Anlamı: Şahitlik (tanıklık) ederim ki, Allah’tan başka ilâh(tanrı) yoktur ve yine şahitlik (tanıklık) ederim ki Hz. Muhammed O’nun kulu ve elçisidir.

18 Kelime-i Tevhid ve Kelime-i Şahadet’i bilinçli bir şekilde ve inanarak söyleyen kimse müslüman sayılır. Çünkü bu sözler, Allah’ın varlığına ve birliğine, Hz.Muhammed’in Allah’ın elçisi olduğuna inanmayı ifade eder.

19 DEĞERLENDİRME 1-Selâmlaşmak insanlar arasındaki sevgiyi nasıl etkiler?
2-Kelime-i Tevhid’in anlamı nedir? 3-Kelime-i Şahadet’in anlamı nedir?

20 SONRAKİ DERSE HAZIRLIK
1-Çevrenizdeki dini sembollerin adlarını öğrenerek geliniz. EV ÖDEVİMİZİ YAZALIM


"Bugün neler öğreneceğiz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları