Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bugün neler öğreneceğiz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bugün neler öğreneceğiz?"— Sunum transkripti:

1 Bugün neler öğreneceğiz?
Ders : Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Sınıf : 4 Öğrenme Alanı : KUR’AN VE YORUMU Ünite : KUR’AN-I KERİM’İ TANIYALIM Süre : = 80 dakika Konular : 1- Son İlâhî Kitap Kur’an-ı Kerim Kazanımlar : Kur’an’ın, Allah tarafından insanlara gönderilen son ve evrensel bir kitap olduğunu bilir.

2

3

4 YÜCE KİTABIM Elimde Kur’an, Dilimde Kur’an, Benimle her an,
Yüce kitabım. Rabb’imin sözü Her şeyin özü, Uyarır bizi, Müjdeler verir, Çok sevindirir, Hakkı gösterir, Yaşar KANDEMİR

5 Yurt çapında düzenlenen “Güzel Kur’an Okuma Yarışması”nda önce
Kütahya birinciliğini, ardından da Balıkesir’de bölge ikinciliğini kazanan Kavaklı Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Gönül Karaarslan, ödül yağmuruna tutuluyor.

6 Her kim Kur'an bilmedi Sanki cihana gelmedi Derdine derman bulmadı İşlerine pişman ola.

7 BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
DERSE HAZIRLIK SORULARI “İlâhî Kitap” ne demektir? Kur’an- Kerim’i kim indirmiştir? Kur’an’ın indiriliş nedeni nedir? Kur’an’ın içerdiği konular hakkında neler biliyorsunuz? (Kur’an-ı Kerim’den hangi konularda bilgi ediniriz?)

8

9 ALLAH TARAFINDAN GÖNDERİLEN (İLÂHÎ) KİTAPLAR
Allah tarafından gönderilen kitaplara İlâhî Kitaplar denir. ALLAH TARAFINDAN GÖNDERİLEN (İLÂHÎ) KİTAPLAR KİTABIN ADI PEYGAMBERİN ADI Tevrat Mûsa (a.s) Zebur Davut (a.s) İncil İsâ (a.s) Kur'an-ı Kerim Hz.Muhammed (as)

10 “(Resulüm!) Kur’an-ı sana biz, evet biz indirdik.”
İnsan suresi, 23.ayet Bu ayetten, Kur’an ile ilgili hangi bilgiyi öğreniyoruz? “…(Bu Kur’an), Rablerinin izniyle insanları karanlıktan aydınlığa, yani … Allah’ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır.” Hac suresi, 16.ayet “İşte bu (Kur’an), kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın bir tek tanrı olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri iyice düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara (gönderilmiş) bir bildirir.” İbrahim suresi, 1. ayet Bu ayetleri dikkate aldığınızda Kur’an’ın indiriliş nedeniyle ilgili neler söyleyebilirsiniz?

11 Kur’an’ın indiriliş nedeni de insanlara yol göstermektir.
İslâm dininin amacı, insanı kendi istek ve iradesiyle dünyada ve ahirette mutluluğa ulaştırmaktır. Dinin bu amacını gerçekleştirici hükümler ise Kur’an-ı Kerim’de yer almaktadır. Kur’an’ın indiriliş nedeni de insanlara yol göstermektir.

12 Kur’an’ın içerdiği konular hakkında neler biliyorsunuz
Kur’an’ın içerdiği konular hakkında neler biliyorsunuz? (Kur’an-ı Kerim’den hangi konularda bilgi edinebiliriz?)

13 Kur’an-ı Kerim’de yer alan bilgiler;
1- İnanç esasları, 2- İbadetler, 3- Ahlâk ilkeleri, 4- Bazı varlıkların yaratılışı 5- Kıyamet ve ahiret hayatı vb. 6- Peygamber kıssaları ve geçmişte yaşanmış bazı olaylar

14 Biliyor musunuz? Kur’an-ı Kerim’de yer alan emir ve öğütlere uymanın Müslümanlar için bir ibadet ve gerekliliktir. “Kur’an’la konuşan doğruyu söyler, onun hükümlerine uyan sevap kazanır.” Hz.Muhammed

15 “Kur’an-ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız
“Kur’an-ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.” Hicr suresi, 9.ayet Yukarıdaki ayetin vermek istediği mesaj nedir?

16 N O T E D E L İ M Hz.Muhammed’e indirilmiştir. Vahiy
Yoluyla indirilmiştir. Cebrail aracılığıyla indirilmiştir. Son ilâhi kitaptır. Kur’an-ı Kerim Tüm insanlar için gönderilmiştir. 23 yılda tamamlanmıştır. Tüm zamanlar için geçerlidir. 610 yılında indirilmeye başlanmıştır. İlk ayetler Hira Mağarası’nda gelmiştir.

17 N O T E D E L İ M 600 sayfadır. 6666 ayettir. Kur’an-ı Kerim
Türkçe tercümesine meâl denir. 6666 ayettir. Kur’an-ı Kerim Kitap hâline Mushaf denir. 114 suredir. 30 cüzden oluşur. Aslı korunmuştur. Vahiy kâtipleri’nce yazıya aktarılmıştır. Hz.Osman döneminde çoğaltılmıştır. Hz.Ebu Bekir döneminde kitap haline getirilmiştir. Okunması ve uygulanması ibadettir.

18 DEĞERLENDİRME 1-İlk peygamber kimdir? 2-Son peygamber kimdir?
3-İlk ilâhî kitabın adı nedir? 4-Son ilâhî kitabın adı nedir?

19

20 SONRAKİ DERSE HAZIRLIK
1-Kur’an-ı Kerim’in Hz.Muhammed’e indirilişini araştırınız. EV ÖDEVİMİZİ YAZALIM


"Bugün neler öğreneceğiz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları