Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doğumu Gençliği ve Evliliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doğumu Gençliği ve Evliliği"— Sunum transkripti:

1 Doğumu Gençliği ve Evliliği
Peygamberin Hayatı Doğumu Gençliği ve Evliliği

2 -Âmine! O doğduğu zaman adını Muhammed koy.
BİR NUR DOĞUYOR Mekke sessiz sakin bir gece geçiriyordu. Tarih 571 yılının Rebîülevvel ayının 12. gecesiydi. Âmine heyecan içinde yattığı yerden kalktı. Bir rüya görmüştü ve rüyada duyduğu ses kulaklarında çınlıyordu. -Âmine! O doğduğu zaman adını Muhammed koy.

3 Âmine gördüğü rüyayı kimseye anlatmadı
Nihayet mutlu an geldi. Âmine görülmemiş güzellikte bir oğlan çocuğu doğurdu. Bir haberci göndererek mutlu haberi dedesi Abdülmuttalip’e duyurdu. Abdülmuttalip hemen geldi ve Muhammed (sav)’i bağrına bastı.

4 Süt anne Mekke halkının zenginleri doğan çocukları o dönemlerde daha iyi beslenmeleri için sütannelere teslim ederlerdi. O yıl sütanneler yine Mekke’ye inmişti. Kimse dul ve fakir olan Âmine’nin yetim çocuğunu almak istemedi. Muhammed (sav) yetimdi, çünkü babası Abdullah o doğmadan iki ay önce vefat etmişti.

5 Muhammed (sav)’i Halime adında bir sütanne yanına aldı.
Halime buna hiç pişman olmadı. Çünkü Muhammed’le beraber evlerine bereket gelmişti. Muhammed (sav) sütkardeşi Şeyma ile sürekli koyunları otlatırdı.

6 Muhammed yetim kalıyor
Muhammed 6 yaşına girince annesinin yanına döndü. Annesiyle birlikte babasının mezarlığını ziyaretten dönerken annesi vefat etti. Annesini kaybeden Muhammed (sav)’i dedesi Abdulmuttalip yanına aldı.

7 Dedesi onu çok seviyor ve ona çok iyi davranıyordu.
Ama dedesi de bir gün hastalanıp yatağa düştü. Hastalandığı için Muhammed (sav)'e amcası Ebu Talib’in bakmasını istedi.

8 Amcasında Bundan böyle Muhammed Ebu Talib’in evinde yaşayacaktı.
Daha sonra Muhammed (sav) amcasıyla birlikte ticaret için başka şehirlere yolculuk yapmaya başladı. Böylece Muhammed (sav) ticaretle uğraşmaya karar verdi.

9 Tüccar Günler geçiyor Muhammed büyüyordu.
25 yaşına ulaştığında Muhammed’in güzel huyu bütün Mekke'de duyulmuştu. Zaten ona küçüklükten beri Muhammedü’l-Emin (güvenilir Muhammed) diyorlardı. Onun bu hali Hatice’nin dikkatini çekti ve nihayet Muhammed ile evlendiler.

10 Okuma Parçası Hatice

11 Hz. Peygamber’in sevgili eşi Hz. Hatice, Mekke’de doğdu.
Kureyş kabilesinin Esedoğulları soyuna mensuptur. Babası Huveylid, Kureyş’in ileri gelenlerindendi. Hz. Hatice, Müslüman olmadan önce iffet ve şerefiyle tanınmış saygın bir dul hanımdı. Bu yüzden kendisine, iffetli ve namuslu anlamına gelen “Tahire” lâkabı verilmişti.

12 Hz. Hatice, 40 yaşında iken Hz. Muhammed’le evlendi.
Böyle bir evlilik için Hz. Hatice’nin yeğeni aracılık etmişti. Hz. Hatice’nin yeğeni, bir defasında Hz. Muhammed ile birlikte ticaret amacıyla aynı kafilede yer almışlardı. Bu yolculuktan dönünce, o, Hz. Muhammed’in güvenilir, zeki ve kabiliyetli biri olduğunu Hatice’ye anlatmıştı.

13 Hz. Muhammed bu sıralarda 25 yaşlarında idi.
Başka tanıdıklarının da tavsiyesi üzerine Hz. Muhammed’e ticaret kervanlarında kendisine yardımcı olmasını teklif etti. Hz. Muhammed bu teklifi kabul edip, Hz. Hatice’nin kervanlarında çalışmaya başladı.

14 Çok kısa zamanda Hz. Muhammed başarısıyla, dürüstlüğüyle Hz
Çok kısa zamanda Hz. Muhammed başarısıyla, dürüstlüğüyle Hz. Hatice’nin güvenini kazanmıştı. Hz. Hatice, güzel ahlâkı ve davranışlarına hayran olduğu Hz. Muhammed’e evlenme teklif etti. Hz. Muhammed aldığı bu teklifi amcalarına götürdü. Amcası Ebu Talip, kardeşleri ile birlikte Hz. Muhammed’i de yanlarına alarak Hz. Hatice’nin evine gittiler. Ona talip oldular. Hz. Hatice’nin amcası Amr b. Esed bu evliliğe izin verdi. Bunun üzerine Hz. Muhammed, o sıralarda, 40 yaşlarında olan Hz. Hatice ile evlendi

15 Hz. Hatice, Hz. Muhammed’in örnek kişiliğinden çok etkilenmişti.
Bunun sonucunda Hz. Hatice onu hem sevmiş hem de önceden olduğu gibi servetinin idaresini ona bırakmıştır. Şeref ve asalet bakımından bir zirve olan Hz. Muhammed, Hz. Hatice gibi soylu bir kadınla evlenerek maddi bakımdan rahatlamıştı. Bütün Mekke halkı onlara gıpta ve saygıyla bakıyordu. Onların evliliği gerçek saygının ve samimiyetin simgesi olmuştu.

16 Hz. Muhammed’in Hatice’den dört kızı, iki oğlu oldu.
Kızları, Zeynep, Rukiyye, Ümmü Gülsüm ve Fatıma’dır. Hz. Peygamber’in soyu Fatıma’dan devam etti. Erkek çocuklarının adı, Kasım ve Abdullah’tır. Oğlunun Kasım olması dolayı da Hz. Muhammed’e Ebu’l-Kasım künyesi verilmiştir. Her ikisi de küçük yaşta ölmüştür.

17 Haticenin öyküsü daha sonra devam edecek
Şimdi Lütfen elinizdeki kimlik kartlarını doldurun

18 Alak Suresi İlk Beş Ayet

19 Oku… Yaratan Rabbının adıyla
O insanı (annesinin karnına tutunmuş bir) embriyodan yarattı. Oku… Çünkü Rabbin kerimdir İnsana kalemle öğretti İnsana Bilmediğini Öğretti


"Doğumu Gençliği ve Evliliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları