TAM GÜN YASASI VE ASİSTAN HEKİMLER DR.AYSUN ERBAHÇECİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Allianoi/Gördüklerimden utanıyorum :Tanıklığımdan utanıyorum!
Advertisements

İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
PAKET YASA TASARISI TARİHLİ İZMİR TABİP ODASI HUKUK BÜROSU
“ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN FİNANSAL SORUNLARI” DR. M. ORHUN ÇAMURDAN
Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı
Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşme 25 Şubat 2013-İstanbul Üniversitesi Balta Limanı Tesisleri Prof.Dr.Şükrü Hatun Kocaeli Üniversitesi.
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMININ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİNE ETKİLERİ
BİR UZMANLIK SEÇENEĞİ OLARAK AİLE HEKİMLİĞİ
Sağlıkta Dönüşüm Programı İle Değişen Çalışma Koşulları
ÜNİVERSİTEDE ÖZERKLİK VE ÖZGÜRLÜK
Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu.
HASTA HAKLARI UYGULAMALARI
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Taslağı Dr.İskender Sayek TTB Merkez Konseyi Üyesi TUEK 2008 Ankara.
Uzmanlık Öğrencisi Eğitimi “Strateji” M. Erdal GÜZELDEMİR
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Sayın Sağlık Bakanının katılımı ile yapılan Kocaeli İl Sağlık Koordinasyon Toplantısı- 26 Ocak 2014 Kocaeli Üniversitesi Ekibinin Görüş ve önerileri Prof.Dr.Sezer.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
TAM GÜN DEĞİL; ESNEK ÇALIŞMA DÜZENİ
Sağlık Alanında Güncel Gelişmeler ve Tıp Fakülteleri
Dr.A.Özdemir AKTAN İstanbul Tabip Odası Başkanı
Üniversite Hastanelerinin Finansal Yönetim Sorunları
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
İSİG Politikası ve Güvenlik Kültürü
Aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE ASİSTANLIK EĞİTİMİ Dr. Ali KÜÇÜK Haseki EAH Radyoloji Asistanı.
SAĞLIK HİZMETİNİN İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK UZMANLIK EĞİTİMİ gazanfer aksakoğlu.
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
ÜNİVERSİTE HASTANE İŞLETMECİLİĞİ - MARMARA ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Türk yükseköğretim sisteminin Bologna karnesinde yaşam boyu öğrenim Sorunlar ve çözüm önerileri Ayşe Soysal Boğaziçi Üniversitesi.
MESLEK ÖRGÜTLERİNİN TAM SÜREYE BAKIŞI Prof.Dr. Esin ŞENOL ATO-YÖNETİM KURULU Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji.
AİLE HEKİMLİĞİ ANABİLİM DALLARININ AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI VE EĞİTİMLERİNİN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERİ, GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ.
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
UZMANLIK EĞİTİMİ’nde ASİSTAN GÖRÜŞLERİ Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı 26 Ekim 2013 Adana.
Bilindiği gibi üniversite ve Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde uzmanlık eğitimi alan asistan hekimler, bu hastanelerdeki hizmet.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
Dünyada ve Türkiye’de Aile Hekimliği
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI VE UZMANLIK EĞİTİMİ
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
GRUP C4 IQ.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Stratejik Plan Formatı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
TIP FAKÜLTENDE DÖNER SERMAYE OLUŞUMU VE DAĞITIMI 2003.
Yüksek kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
HASTA HAKLARI ve SORUMLULUKLARI
.  ..  Proje  Hastalarımıza sağlık problemleriyle birlikte artan psikolojik destek ihtiyaçlarını karşılamak, kendilerini güvenilir bir ortamda.
TAM GÜN YASA TASARISI TIP FAKÜLTELERİNİN GÖRÜŞLERİ.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 9 Aralık 2015.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
TÜRKİYE SAĞLIK SİSTEMİ
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Türkiye Sağlık Reformları Tarihi
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
Özel Körfez Marmara Hastanesi
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
SUT fiyatlarının her yıl , ÜFE veya TÜFE oranında güncellenmesi,
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

TAM GÜN YASASI VE ASİSTAN HEKİMLER DR.AYSUN ERBAHÇECİ

 Tam gün eğitim almak istiyorum.  Tam gün eğitim vermek istiyorum

NEDEN TAM GÜN EĞİTİM  Eğitim için yeterli zaman  Usta çırak ilişkisinin kurulması için yeterli zaman  Bilimsel araştırma için tam gün odaklanma  Öğretim üyesinin bilgi ve birikiminin tam gün değerlendirilmesi  Doğru rol model !

Üniversite ve Eğitim Hastanelerinde Tam Süre Çalışmadan vazgeçilebilir miydi?

Peki Bugün Pratikte Neler Yaşıyoruz?  Uzmanlık Eğitimi için standart müfredat yok.  Eğitim verilen kurumların çeşitliliği, eğitimde eşitsizlik.  Eğitici kadroların yetersizliği,  Bilimsel araştırma faaliyetlerinin önemsenmemesi, kongrelere katılımın ilaç firmalarının desteğine bağlanması.

Peki Bugün Pratikte Neler Yaşıyoruz? Sağlıkta Dönüşüm Programı ‘ Performansa Dayalı Döner Sermaye’ Asistanlığı

Performansa Dayalı Döner Sermaye’’ ASİSTANLIĞI  Daha fazla poliklinik sayısı  Daha fazla nöbet  Eğitim faaliyetlerinin angarya olarak görülmesi  Başkasının adına poliklinik yapma  Kayıt ve kırtasiye angaryalarında artış  Hastayı müşteri olarak görme  Ekip çalışması yerine nefrete dayalı rekabet

 Yıllarca savsaklanmış tıpta uzmanlık tüzüğü ve mart 2007’de 1219 sayılı yasada yapılan değişiklikle, Sağlık Bakanlığı tıpta uzmanlık eğitimiyle İlgili düzenlemelerde tek yetkili.

 Yetersiz çalışma koşulları  Hastane idari kadroları, hasta ve hasta yakınları tarafından taciz, tehdit, baskı ve aşağılanma  Performansa dayalı “belirsiz”, emekliliğe yansımayan ücret ödemeleri.

Mesleki ve kişisel endişe artışı

Belirsizlik ve gelecek korkusu

Gelecek Korkusu!  Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın son perdesi  KamudaTAM GÜN çalışma zorunluluğu  Kamu Hastane Birlikleri Kanunu

Kamu Hastane Birlikleri  Kamu Hastaneleri işletmeleştiriliyor  Genel bütçe katkısı sadece gerektiğinde yapılacak yardım  Kamu hastanesi gelirini kendi elde eden ve harcamasının yapan, rekabet eden kuruma dönüştürülüyor  Çalışanların ücretleri hastane gelirinden karşılanıyor.

Kamu Hastane Birlikleri  Tek sorumlu Yönetim Kurulu  Yönetim Kurulunda Ticaret Odası temsilcisi var!  Eski tasarıda 657 ile çalışmaya devam hakkı veriliyor  Tam gün yasası ile birlikte zorunlu tam gün çalışma  Muhtemelen sözleşmeliye teşvik kabul etmeyene mevcut ücretle devam yada sürgün

AKP’nin TAM GÜN yasası neler getirecek?  Performansa göre verilen ücretle yetinilecek  Tam gün tazminatı verilmesi düşünülmüyor  Bu ücret emekliliğe yansımıyor  Üniversiteler ve eğitim hastanelerinde eğiticiler için ek eğitici tazminatı yok  Kamu Hastane Birliklerinde sözleşmeli çalışma

Özlük-ekonomik haklarda yeni bir iyileştirme ve güvence getirmeden tercih yapmaya zorlanma!

Kar Hedefli Sağlık Sistemi UCUZ İŞ GÜCÜ emeği ucuzlatılmış, rekabetçi sistemde birbirleri ile ücret ve mesleki anlamda rekabet eden hekimler sağlıkta dönüşüm programının hedeflediği hekim portresi.

KAR ODAKLI İŞLETMEDE TIP VE UZMANLIK EĞİTİMİ OLMAZ!  Eğitim ve araştırma ikinci planda  Nitelikli sağlık hizmeti için iyi yetişmiş hekim  Tıp eğitimi ve Uzmanlık eğitimi için Genel Bütçeden destek

TAM GÜN EĞİTİM ve GÜVENLİ GELECEK İSTİYORUZ  İşletmede değil Genel Bütçeden finanse edilen sağlık kurumlarında  Performans türü belirsiz-güvencesiz ücretlendirme yerine genel bütçede karşılığı olan ve emekliliğe yansıyan TAM GÜN tazminatı  Tıp Fakültelerinde ve Eğitim Hastanelerinde eğiticilere eğitici tazminatı  Sözleşmeli değil güvenceli çalışma: Toplu sözleşmeli-grevli sendika hakkı