Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE ASİSTANLIK EĞİTİMİ Dr. Ali KÜÇÜK Haseki EAH Radyoloji Asistanı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE ASİSTANLIK EĞİTİMİ Dr. Ali KÜÇÜK Haseki EAH Radyoloji Asistanı."— Sunum transkripti:

1 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE ASİSTANLIK EĞİTİMİ Dr. Ali KÜÇÜK Haseki EAH Radyoloji Asistanı

2 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı

3 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı

4 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı

5 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı  ‘Hekimler mecburi hizmetten sonra ne yapacak?’ TTB  ‘İstifa edip istedikleri ilde mesleklerini icra edebilirler veya aynı ilde sözleşmeli olarak çalışabilirler’ Dr. Recep Akdağ

6 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı  mehmet ali aydınlar bey gel, şişli etfal'i sana verelim. yer de gösterelim, orada devlete modern bir hastane yap. şişli etfal'i ister hastane yap, ister alışveriş merkezi yap. nasıl arzu edersen.

7 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı

8 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı

9 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı

10 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı

11 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı Sağlıkta Dönüşüm Türkiye Gerçekler  kbg=3.366$.  borç stoku=204 milyar$.  kırsal nüfus=25 milyon.  kayıtdışı istihdam=1/3.  işsizlik oranı=%15.  yoksul nüfus=10 milyon.  kbsh=150$.  sağlık güvencesiz nüfus=%32.  son 6 yıldaki ekonomik kriz sayısı=2.

12 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı Sağlıkta Dönüşümün Özeti  SSGSS SAĞLIK VERGİSİ GELİYOR VE KAMUSAL SAĞLIK HİZMETİ SUNUMU TERKEDİLİYOR  SAĞLIK HİZMETLERİ SERMAYE GRUPLARININ ELİNDE TEKELLEŞİYOR  HEKİM EMEĞİ UCUZLATILMAK İSTENİYOR  MESLEK ONURUMUZ VE DEĞERLERİMİZ EROZYONA UĞRUYOR  KADROLAŞMA VE RANT PAYLAŞIMI

13 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı Piyasa ve Sağlık  Piyasanın kuralları ile deontolojinin en temel ilkeleri, hastanın ihtiyaçları ile işletmenin çıkarları, hekim vicdanıyla rekabetin zorunlulukları arasında sıkıştırılmamız,  Performansa dayalı ücretlendirme ile hekim-hekim, hekim-diğer sağlık çalışanları ve hekim-hasta ilişkilerinin yıpratılması, ekip ruhunun yokedilmesi,  Eğitimin performansa feda edilmesi,  Sağlık ortamında şiddetin yaygınlaşması,  Hekimlerin gönüllü değil mecburi çalıştırılması demek,  Hekimler üzerindeki idari baskılar, soruşturmalar, cezalar, sürgünler, angarya çalıştırma demek,  Saygısız, sevgisiz, hürmetsiz, hakkaniyet duygusunun yittiği/yitirildiği bir sağlık ortamı demektir.

14 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı

15 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı

16 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı

17 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı

18 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı YARIN DİYE BİR ŞEY VAR bilirim yarın diye bir şey var çeliğin su katılmamış yanı ırmakların geçilecek, fırtınaların dinecek bir yanı var ömrümüzün belki bir gün gülecek …. ne dikenli teller olacak ne tanklar tüfekler ne tüberküloz kalacak ne lösemi ne işsizlik …. süt gibi duru ve ak ekmek gibi sıcak bizim de günlerimiz olacak …… (behçet aysan)

19 aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı teşekkürler…


"Aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE ASİSTANLIK EĞİTİMİ Dr. Ali KÜÇÜK Haseki EAH Radyoloji Asistanı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları