Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

2 Programa Kabul ve Kayıt Şartları
SUNUM AKIŞI Tarihçe Misyon Vizyon Çalışma Alanları Anabilim Dalları Programa Kabul ve Kayıt Şartları

3 Tarihçe Milli Eğitim Bakanlığı’nın teklif yazıları üzerine, tarih ve 2809 sayılı Kanunun Ek 30’uncu maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca tarihinde kararlaştırılmış olup, kuruluş kararı tarihli sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kuruluşu ile birlikte Sağlık Yönetimi Bölümü açılmıştır. Sağlık Yönetimi bölümü, eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır.

4 Misyon Daha verimli ve etkili sağlık hizmeti sunmak için, bilim ve teknolojiye dayalı çağdaş yaklaşım ve yöntemlerle eğitilmiş, meslek alanında yetkin, evrensel ve kültürel değerlere saygılı, bağımsız ve analitik düşünebilen üstün nitelikli sağlık yöneticileri yetiştirmek, ürettikleri hizmetler ve teknolojiyi toplum yararına sunmaktır.

5 Vizyon Türkiye sağlık sisteminin gelişimine güçlü ve yapıcı etkide bulunan, öğretim ve bilimsel araştırmalarla gelişmeyi teşvik eden, çağdaş bilgiler doğrultusunda eğitim ve öğretim süreçlerini yenileyebilen ve aynı zamanda bilimsel araştırmalarla akademik kimliğini ön planda tutan bir birim olmaktır.

6 Çalışma Alanları Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı Yönetim Birimleri (Teftiş Kurulu, vd.), Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yönetim Birimleri (İl Sağlık Müdürlükleri, vd.), Kamu Hastane Birlikleri, Kamu ve Özel Sektör Hastaneleri, Tıp Merkezleri, Sağlık Sigortası Kuruluşları, İlaç ve Tıbbi Cihaz Üreten Endüstri Kuruluşları, Sağlık Hizmeti Sunan Özel ve Gönüllü Kuruluşlar, Sağlık Eğitimi Veren Akademik Birimler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Sağlık Kurumları, Poliklinik, Evde Bakım Merkezi, Diyaliz Merkezi vb. sağlık kurumlarıdır.

7 Anabilim Dalları Hastane İşletmeciliği
Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Sağlık Ekonomisi Sağlık Politikası Sağlık Sistemleri Yönetimi

8 Programa Kabul ve Kayıt Şartları
Sağlık Yönetimi Bölümü için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen ilk aşama olan Yükseköğretim Geçiş Sınavından (YGS) başarılı olup, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavından (LYS) TM-1 puan türüne göre yerleştirilen öğrencilerin bölüme kabul ve kayıtları yapılmaktadır. 


"KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları