Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
My EBSCOhost Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Advertisements

EBSCO Discovery Service
Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden Audiobooks
Arama sonuçlarını görüntüleyin ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama.
Support.ebsco.com EBSCOhost Tanıtımı Kullanım Kılavuzu.
Ulakbim Ulusal Veri Tabanları
Support.ebsco.com CINAHL Plus with Full Text Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu
EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu Erişim İndirme Özelliği.
METUnique Search ve Library Catalogue Search Tarayıcı Eklentisi Mozilla Firefox ve Google Chrome.
EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu Erişim Online Kullanım.
Support.ebsco.com Arama Geçmişi Özelliğini Kullanma Kullanma Klavuzu.
Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu.
Yeni Arayüz OvidSP Kullanım Kılavuzu
Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden eBooks Arama
Hiperkitap Kullanıcı Kılavuzu. Kütüphane web sayfanızda yer alan arama kutusunu kullanarak istediğiniz bir aramayı gerçekleştiriniz. Örneğin; fizik. Fizik.
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Başlangıç olarak informaworld™ Nasıl yeni bir informaworld™ hesabı açabilirim?Nasıl yeni bir informaworld™ hesabı açabilirim? Şifremi unutursam ne yapmalıyım?Şifremi.
Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com EBSCOadmin Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Veri Tabanları Genel Özellikler.
Support.ebsco.com EBSCOhost Android Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Kişisel Klasörler Kullanıcı Kılavuzu.
Adobe Digital Editions’a E-Kitap İndirme Kullanıcı Kılavuzu
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Tam Metin EBSCO Makaleleri.
Support.ebsco.com CINAHL Veri Tabanları Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service (Akademik Arama Motoru) Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama.
Support.ebsco.com EBSCOhost iPhone Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Audiobooks (Sesli Kitaplar)
Support.ebsco.com Arama Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Online Kullanım.
Support.ebsco.com Dergi Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzları.
Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Veri Tabanı Ekleme
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Erişim Tarihi Düzenleme
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)
Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Prof. Dr. Hamit ACEMOĞLU Tıp Eğitimi AD 2015
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
EBSCOadmin Genel Bakış
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
Research Starters ile Araştırmaya Başlarken
EBSCOhost Android Uygulaması
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
EBSCOhost ile Tam Metin Makaleler
Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış
EBSCOhost ile Dergi Hatırlatmaları Oluşturma
Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi
EBSCOhost ile E-Kitap Okuma
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
EBSCOhost Sonuç Listesi
EBSCOhost Konu Terimleri Sözlüğünde Tarama
Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama support.ebsco.com.
Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com.
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
EBSCO E-Kitaplarda Arama
EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)
EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama terimini girererek Go butonuna.
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Research Starters ile Araştırmaya Başlarken
ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama terimini girererek Go butonuna.
ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama terimini girererek Go butonuna.
Adobe Digital Editions’a E-Kitap İndirme Kullanıcı Kılavuzu
Sunum transkripti:

support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu

Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma gibi özellikleri öğrenebileceğiniz DynaMed temel arama kılavuzuna hoşgeldiniz. Ekranın sol üst köşesinde bulunan Home(Ana Sayfa) linkine tıklayarak DynaMed ana sayfasına dönebilirsiniz.

“Coronary artery disease” için temel arama yaparak başlayacağız. Arama kutusuna “coronary” yazdıktan sonra Search(Ara) butonuna tıklayınız. Ayrıca, DynaMed içinde alfabetik tarama yapmak için arama kutusunun altında yer alan harfleri kullanınız.

Sonuç sayfasında göreceğiniz Coronary artery disease (CAD) linkine tıklayarak başlık içeriğine erişebileceğiniz gibi farenizi başlık üzerine getirmek suretiyle, o başlığa ait alt konuların önizlemesini sağ tarafta listeleyebilirsiniz. Sonuç listesinin sağ üst köşesindeki simgeleri kullanarak, yazı boyutunu değiştirebilirsiniz.

Konu başlıklarının yanlarında yer alan + simgelerine tıklayarak o başlıklara ait alt konuları görebilirsiniz. Ya da doğrudan başlıklara tıklayarak, o başlıkların içeriğini görebilirsiniz.

Daha sonrasında seçtiğiniz başlık için alt konuların listelendiği ekranı görüntüleyebilirsiniz. Bu kaydın kalıcı linkini elde etmek için ekranın sağındaki sütunda, simgesinin altında yer alan simgeye tıklayınız. Bir kaydın içinde yer alan her bir bölümü görebilmek için, istenilen bölüme tıklayınız. Burada Treatment(Tedavi) bölümüne tıklayacağız.

Tüm tedavi bilgileri ve alt konu başlıkları görüntülenecektir. Treatment(Tedavi) bölümünün alt başlıklarını görüntülememek için ise tekrar Treatment(Tedavi) üzerine tıklayınız. Eğer yönetici modülü ile aktif hale getirilmiş ise, aramanız için Continuing Medical Education Credit(Sürekli Tıp Eğitimi Puanı) elde edebilirsiniz. Bu başlık için Sürekli Tıp Eğitimi Al(Get CME for this Topic) linkine tıklayınız ve karşınıza gelen formu doldurup Submit(Onayla) butonuna tıklayınız.

İçerik bilgisinin sağ üst köşesinde yer alan Search Within Text(Metin içinde Ara) bölümüne terimlerinizi girip büyüteçe tıklayarak, herhangi bir başlık metni içinde arama yapabilirsiniz. Metin içinde arama teriminizin geçtiği bölümler sarı ile işaretlenecektir. Başlık güncellendiğinde bilgi almak üzere bir uyarı da oluşturabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sağ sütunda yer alan Alert(Uyarı) simgesine tıklamak. Uyarı sıklığını seçtikten ve adresinizi girdikten sonra Create Alert(Uyarı Oluştur) butonuna tıklayınız.

Eğer kurumunuz diğer EBSCO tam metin tıp veri tabanlarına da abone ise ve gerekli ayarlar yapıldı ise, DynaMed sonuç listesinin sağ tarafında o veri tabanlarında yer alan kayıtları görebilirsiniz. Başlığa tıklayarak diğer EBSCO veri tabanlarında yer alan kayıtları okuyabilirsiniz.

Başlık DynaMed içinde görüntülenir. Result List(Sonuç Listesi) linkine tıklayarak, arama sonuçlarınıza geri dönebilirsiniz.

DynaMed başlıkları hergün güncellenir. En son güncellemeleri görmek için üst araç çubuğunda yer alan Recent Updates(Son Güncellemeler) linkine tıklayınız.

Güncellemeler, en güncel kayıt en üstte olacak şekilde sıralanır. Güncellemenin doğasını belirtmek amacıyla, her başlık bir güncelleme sebebi listeler. Güncellenen başlığa erişmek için başlık adına tıklayınız.

Güncellemeler uzmanlık alanlarına göre filtrelenebilir. Limit by Category(Kategoriye göre Daralt) açılır menüsünden bir uzmanlık seçiniz. Son güncellemeler listesini uygulama değiştiren güncellemelere indirgemek için Practice Changing Updates Only(Sadece Uygulama Değiştiren Güncellemeler) kutusunu işaretleyiniz. DynaMed’in uygulama değiştiren makaleleri, bir klinisyenin uygulama yöntemlerini ya da kararlarını değiştirmesini sağlayabilir.

DynaMed 1,000’den fazla ilaç başlığı da barındırmaktadır. Örnek olarak Omeprazole için arama yapınız. Sonuç listesindeki Omeprazole başlığına tıklayınız. Daha önce gösterildiği şekilde, farenizi başlık üzerine getirerek, sağ sütunda alt başlıkların önizlemesini görebilirsiniz.

İlaç kaydı içindeki herhangi bir konu başlığının detayını listelemek için ilgili başlığa tıklayınız. Sonuç listesinin üst kısmında bulunan Expand All(Tümünü Genişlet) ya da Collapse All(Tümünü Daralt) linklerini kullanarak tüm bölümleri genişletebilirsiniz ya da daraltabilirsiniz. Eğer ilaç başlığına dair bir uyarı var ise, başlık görüntülendiğinde, uyarı otomatik olarak açık gelecektir.

DynaMed başlıklarını kategorilere göre de tarayabilirsiniz. DynaMed kategorilerini listelemek için Browse Categories(Kategorileri Tarayın) linkine tıklayınız. Herhangi bir kategori için alt başlıkları listelemek istediğinizde ise, o kategoriye tıklayınız.

Seçtiğiniz kategoriye ait başlıklar görüntülenecektir. + simgesine tıklayarak alt başlıkları listeleyebilirsiniz.

Eğer yönetici modülünden Search Other Services(Diğer Servislerde Ara) özelliği aktif hale getirilmiş ise diğer servis ve web sayfalarına doğrudan DynaMed anasayfası üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

İstediğiniz zaman Help(Yardım) linkine tıklayarak yardım sistemindeki tüm başlıkları online olarak görebilirsiniz.