Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com."— Sunum transkripti:

1 Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com

2 DynaMed Plus™, hekimlerin klinik sorularına cevap almak için kullandıkları bir klinik danışma aracıdır. İçerik, kanıtları sentezleyen ve objektif analizler sağlayan dünya standartlarında bir hekim ve araştırmacı takımınca hazırlanır. Bu kılavuzda, DynaMed Plus ile nasıl arama yapılacağına ek olarak başlıkları görüntülemeyi ve en son güncellemeleri inceleyeceğiz.

3 Arama terimlerinizi arama kutusuna girmeye başlayınız
Arama terimlerinizi arama kutusuna girmeye başlayınız. Siz yazdıkça DynaMed Plus, terimleriniz ile eşleşen aramaları ve başlıkları gösterir. Go To (Git) bölümünden seçim yaparak doğrudan bir DynaMed Plus başlığına geçiş yapabilirsiniz ya da Search For (Ara) bölümünden seçim yaparak, o terim için bir sonuç listesi görebilirsiniz. Search (Ara) butonunu kullanarak istediğiniz terim için arama yapabilirsiniz.

4 Bir DynaMed Plus başlığı ile arama terimleriniz arasında tam eşleşme varsa, o başlık sonuç listesinin en üstünde gösterilir. Başlığa ait bölümlerin bağlantılarına tıklayarak istediğiniz bölüme geçiş yapabilirsiniz.

5 Arama teriminiz ile bağlantılı tüm sonuçları, görselleri ya da hesaplayıcıları görmek için yukarıdaki sekmeleri kullanınız. En ilgili görseller ve hesaplayıcılar sonuçlar sekmesinde listelenir.

6 Bir DynaMed Plus başlığının son güncelleme detayları, üst kısımdaki the latest updates to the [+] işaretine tıklayarak görüntülenebilir. Güncellenmiş içeriğe dair detayları görmek için View Update (Güncellemeyi Görüntüle) bağlantısına tıklayınız.

7 Search Within Text (Metin İçerisinde Ara) alanına bir terim girerek ve büyüteç işaretine tıklayarak, bir başlık içerisinde arama yapabilirsiniz. Teriminizin geçtiği her yer sarı ile işaretlenir. Arama özelliğini kapatmak ve sarı işaretleri kaldırmak için X simgesine tıklayınız.

8 Başlık içerisinde her bölümü ayrı ayrı görüntülemek için soldaki sütundan istediğiniz bölüme tıklayınız. Bu örnek için Treatment (Tedavi) bölümüne tıklayınız.

9 Tedavi bilgisinin tamamı ve alt bölümleri gösterilecektir
Tedavi bilgisinin tamamı ve alt bölümleri gösterilecektir. Tedaviye dair bölümleri kapatmak için tekrar Treatment’a tıklayınız. Bir hastalık ya da ilaç özeti içerisinde gezinirken okumakta olduğunuz bölüm solda gri ile işaretlendiği gibi özetin üst kısmında da belirtilir.

10 Bir DynaMed Plus başlığı güncellendiğinde bilgilendirilmek için Follow (Takip Et) seçeneğine tıklayınız, e-posta adresinizi giriniz, bir hatırlatma sıklığı seçiniz ve submit (gönder) butonuna tıklayınız.

11 Print (Yazdır) seçeneğine tıklayınız, yazdırmak istediğiniz bölümleri işaretleyiniz ve submit (gönder) butonuna tıklayınız. Seçtiğiniz içerik tarayıcınızın yazdırma kutusu ile yeni bir pencerede gösterilecektir.

12 Eğer yöneticiniz tarafından aktif hale getirildiyse, aramalarınız için ‘‘sürekli tıp eğitimi’’ puanı alabilirsiniz. CME seçeneğine tıklayınız, açılan formu doldurunuz Submit (Gönder) butonuna tıklayınız.

13 DynaMed Plus başlığı her gün güncellenir
DynaMed Plus başlığı her gün güncellenir. En son güncellemeler ana sayfadan görülebilir. Güncellenen bir başlığı görmek için o başlığın bağlantısına tıklayınız. DynaMed Plus içeriğine dair tüm güncellemeleri listelemek için View All (Tümünü Gör) bağlantısına tıklayınız.

14 Güncellemeleri uzmanlık alanı bazında sınırlandırmak için Limit by Category (Kategoriye Göre Daralt) açılır menüsüne tıklayınız ve bir uzmanlık alanı seçiniz. 

15 Practice Changing Updates Only (Sadece Uygulama Değiştiren Güncellemeler) işaret kutusuna tıklayarak son güncellemeler arasından sadece uygulama değiştirenleri listeleyebilirsiniz. DynaMed Plus’a eklenen uygulama değiştiren güncelleme makaleleri, bir hekimin klinik uygulamalarını ya da tıbbi kararlarını değiştirmesi konusunda yönlendirebilir. Tüm başlıklarda ya da sadece belirli bir kategoriye ait başlıklarda değişiklik olduğunda bilgilendirilmek için Follow (Takip Et) butonuna tıklayınız.

16 DynaMed Plus, iPhone, iPad ve Android cihazlardan mobil uygulama ile de kullanılabilmektedir. Kendinize bir yetkilendirme e-postası göndermek için Mobile Use (Mobil Kullanım) bağlantısına tıklayınız ve uygulamayı indirmek ve yüklemek için e-postadaki yönergeleri takip ediniz.

17 DynaMed Plus editör takımına geri bildirimde bulunmak için ekranın sağ üstündeki Feedback (Geri Bildirim) bağlantısına tıklayınız. Genel yorum ve sorularınızı yönlendirebileceğiniz gibi özel bir DynaMed Plus başlığına dair yorumlarınızı da iletebilirsiniz.

18 Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım linkine tıklayınız.

19 Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye:


"Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları