Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.ebsco.com METUnique Search ve Library Catalogue Search Tarayıcı Eklentisi Mozilla Firefox ve Google Chrome.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.ebsco.com METUnique Search ve Library Catalogue Search Tarayıcı Eklentisi Mozilla Firefox ve Google Chrome."— Sunum transkripti:

1 www.ebsco.com METUnique Search ve Library Catalogue Search Tarayıcı Eklentisi Mozilla Firefox ve Google Chrome

2 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi ODTÜ için oluşturulmuş linki tarayıcınızda açınız Mozilla Firefox’ta açılması gereken link: http://libx.org/releases/ff/libx2-latest.xpi?edition=FB53A764 http://libx.org/releases/ff/libx2-latest.xpi?edition=FB53A764 Eklentinin indirildiğine dair bir ibare göreceksiniz.

3 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi ‘‘Install Now’’ butonuna tıklayarak eklentiyi tarayıcınıza yükleyiniz.

4 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi ‘‘Restart Now’’ ile tarayıcınızı yeniden başlatınız.

5 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi Böylece eklentiniz yüklenmiş olacaktır ve sağ üst köşede ODTÜ logosu belirecektir. Logoya tıkladığınızda ise karşınıza bir arama kutusu gelecektir.

6 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi Eklentinin açılması için tek yapmanız gereken sağ üst köşedeki ODTÜ logosuna tıklamaktır. Bu sayede tarayıcınızda hangi web sayfası açık olursa olsun, kütüphanenizdeki tüm kaynaklarda ya da kütüphane kataloğunuzda anında arama yapabilirsiniz.

7 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi Seçili olarak gelen servis, kütüphane kaynaklarınızın tamamında aynı anda arama yapmanızı sağlayan METUnique Search akademik arama motorudur. Arama teriminizi girerek sonuç listesini görüntüleyebilirsiniz.

8 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi METUnique Search akademik arama motoruna ek olarak, sadece kütüphane kataloğunuzda da arama yapabilirsiniz. Bunun için, ‘Search’ ibaresinin yanında yer alan ok işaretine tıkladıktan sonra ‘Library Catalogue Search’ seçeneğine tıklayınız. Arama kutusu, kütüphane kataloğunuzda arama yapmak üzere düzenlenmiş olacaktır.

9 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi Aynı zamanda, alan seçimi yaparak kayıtların sadece ilgili alanlarında arama yapabilirsiniz.

10 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi İstediğiniz alanı seçip aramanızı yaparak kütüphane kataloğunuzdan gelen sonuçları görebilirsiniz.

11 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi ‘Links’ bölümünden önemli bağlantılara geçiş yapabilirsiniz.

12 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi ‘Preferences’ linki üzerinden çeşitli ayarlamalar yaparak, eklentinizi tercihlerinize göre düzenleyebilirsiniz. ‘Context Menu’ sekmesi altında bulunan tüm kutuları işaretlemenizi tavsiye ederiz. Bu sayede yararlanabileceğiniz pratik özellik sayısını arttırma şansına sahip olabilirsiniz.

13 www.ebsco.com Mozilla Firefox Eklentisi Bu kutuları işaretlediğinizde, hangi web sayfasında olursanız olun, işaretlediğiniz terim ya da terimlerin anında aranmasını sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken işaretlediğiniz kısma sağ tıklayarak arama yapmak ve istediğiniz servisi seçmek.

14 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi LibX uygulamasını ‘chrome web store’ üzerinden indirerek kütüphanenizdeki tüm kaynaklarda ya da kütüphane kataloğunuzda arama yapmak üzere bir eklenti oluşturabilirsiniz. Chrome Web Store erişim adresi: https://chrome.google.com/webstore/category/apps LibX için arama yapınız ve bu ücretsiz uygulamayı indiriniz.

15 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi Ekranın sağ üst kısmında eklentinin yüklendiğini belirten bir ibare belirecektir.

16 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi Ekranın sağ üst kısmındaki simgeye tıklayarak ‘Middle East Technical University’ için arama yapınız.

17 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi Üniversitenize özel eklentiyi yükleyiniz.

18 www.ebsco.com Google Chrome Extension Böylece eklentiniz yüklenmiş olacaktır ve sağ üst köşede ODTÜ logosu belirecektir. Logoya tıkladığınızda ise karşınıza bir arama kutusu gelecektir.

19 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi Eklentiniz yüklendikten sonra tek yapmanız gereken sağ üst köşedeki ODTÜ logosuna tıklamaktır. Bu sayede tarayıcınızda hangi web sayfası açık olursa olsun, kütüphanenizdeki tüm kaynaklarda ya da kütüphane kataloğunuzda anında arama yapabilirsiniz.

20 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi Seçili olarak gelen ekran, kütüphane kaynaklarınızın tamamında aynı anda arama yapmanızı sağlayan METUnique Search akademik arama motorudur. Arama teriminizi girerek sonuç listesini görüntüleyebilirsiniz.

21 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi METUnique Search akademik arama motoruna ek olarak, sadece kütüphane kataloğunuzda da arama yapabilirsiniz. Bunun için, ‘Search’ ibaresinin yanında yer alan ok işaretine tıkladıktan sonra ‘Library Catalogue Search’ seçeneğine tıklayınız. Arama kutusu, kütüphane kataloğunuzda arama yapmak üzere düzenlenmiş olacaktır.

22 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi Aynı zamanda, alan seçimi yaparak kayıtların sadece ilgili alanlarında arama yapabilirsiniz.

23 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi İstediğiniz alanı seçip aramanızı yaparak kütüphane kataloğunuzdan gelen sonuçları görebilirsiniz.

24 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi ‘Links’ bölümünden önemli bağlantılara geçiş yapabilirsiniz.

25 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi ‘Preferences’ linki üzerinden çeşitli ayarlamalar yaparak, eklentinizi tercihlerinize göre düzenleyebilirsiniz. ‘Context Menu’ sekmesi altında bulunan tüm kutuları işaretlemenizi tavsiye ederiz. Bu sayede yararlanabileceğiniz pratik özellik sayısını arttırma şansına sahip olabilirsiniz.

26 www.ebsco.com Google Chrome Eklentisi Bu kutuları işaretlediğinizde, hangi web sayfasında olursanız olun, işaretlediğiniz terim ya da terimlerin anında aranmasını sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken işaretlediğiniz kısma sağ tıklayarak arama yapmak ve istediğiniz servisi seçmek.

27 www.ebsco.com TEŞEKKÜRLER!


"Www.ebsco.com METUnique Search ve Library Catalogue Search Tarayıcı Eklentisi Mozilla Firefox ve Google Chrome." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları