Disk Kota Yönetimi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Kullanıcı adı ve şifre için ö ğ renci bilgi.
TOPLU MAİL GÖNDERİM PROGRAMI ATOMIC MAIL SENDER KULLANIM KLAVUZU.
Arduino nedir ? Atmega 328P Microcontroller USB ile bilgisayara bağlanır. Basit bir kullanımı olup kullanıcı dostudur. C++ tabanlı Arduino yazılımı ile.
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı.
PROSHOW GOLD 7.0 Evaluation version. PROGRAMIN ÇALISMASI Program açılınca New Slide Show penceresi açılır.(Sol alt taraftaki " Show at startup" yazısının.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
DONANIM VE YAZILIM.
9. HAFTA 25 Nisan2016. Fonksiyon M-Dosyaları Fonksiyon dosyaları ilk satırda “function” kelimesi bulunan “.m” uzantısı bulunan dosyalardır. MATLAB içinde.
Grafik ve Animasyon-II FLASH CS5 Öğr.Gör. Onur BULUT.
HAZIRLAYANLAR ZELİHA OKÇU ÖZGÜL ERGÜL  Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Cambridge Journals Online 1584 yılında, University of Cambridge bünyesinde kurulmuş çok köklü bir yayınevidir. Cambridge Journals Online (CJO) paketi,
T.C. ERBAA KAYMAKAMLIĞI İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Hazırlayan Fatih BAL V.H.K.İ KBS-TKYS YIL SONU İŞLEMLERİ 1.
POWERPOİNT SEVİM ŞEVVAL ERDOĞMUŞ 6/C 118. POWERPO İ NT NASIL KULLANILIR? Microsoft PowerPoint, sunu hazrlama,slayt yapma ve düzenleme yazılımıdır. Bir.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri
KALİTE İZLEME VE DEĞERLENDİRME SÜRECİNDE OKUL MÜDÜRÜ KALİTE BİRİM SORUMLUSU MÜNFERİT BİRİMLERİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI.
APP INVENTOR Emre ANLAR.
WILEY InterScience.
GARSON/VALE ÇAĞRI SİSTEMLERİ KURULUM
EBSCOhost ile Arama Hatırlatmaları Oluşturma
Murat Değirmenci MaxiASP.com
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ
PARDUS 2011 İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU
NERO NEDİR NASIL KURULUR ?
DOSYA YÖNETİMİ MUSTAFA TEZCAN MART, 2017.
Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com.
Nuri KOCAİBİŞ Kimdir? tarihinde Konya’da dünyaya geldim. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaktayım.
LOGGER PRO ile GRAFİK ÇİZMEK
Vega Şefim Şezlong takip sistemi
XPEECH S Serisi CDR Kayıtları
Takım Döner Turnuva.
Pirelli Kurulum Eğitimi yapacağımız tarihi de yazalım.
Ayarlarını Değiştirme
WILEY InterScience.
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
OUTLOOK 2010 (E-POSTA YÖNETİM PROGRAMI)
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
WINDOWS 10.
E-BÜTÇE TENKİS OLUŞTURMA
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
My EBSCOhost Kişisel Klasörünün Kullanımı
Ofis Yazılımları – Veritabanı Programları
Bilgisayar I dersi 2 Ekim 2017.
Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com.
İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilişim Teknolojileri Araçlarında
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
UZEM KULLANIM KILAVUZU
E-DEVLET ANTRENÖR KURSU
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
e-Rapor – Yatağa Bağımlı Kişiler için Tek Hekim Raporu
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
EBSCOadmin Genel Bakış
Sunucu Bilgisayara Eğitim Yazılımı Yüklemek İçin;
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
TURNITIN programında tez tarama
EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
Görmüş olduğunuz görünti Up To Date veri tabanının mobil giriş sayfasıdır. Buraya kullanıcı adı ve şifenizi yazdıksan sonra log in kısmına tıklayarak giriş.
Dersi Planlama.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
iPad’e E-Kitap İndirme Kullanıcı Kılavuzu
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
7-Zip arşivinden nasıl dosya çıkarılır?
Sunum transkripti:

Disk Kota Yönetimi

Kotadan fazla dosya kopyalanmak istenildiğinde yetersiz disk alanı Bilgisayarınızda birden çok user varsa bu userlere hardiskler üzerinde ne kadar yükleme yapabileceğini disk kota yönetimi sayesinde yapabilirsiniz. Bir diske kota uyguladığınzda o kullanıcı koyduğunuz sınır kadar diske erişebilecektir. Kotadan fazla dosya kopyalanmak istenildiğinde yetersiz disk alanı ile karşılaşacaktır. Disk kota koymak için Bilgisayarıma tıklayın Kota koymak istediğiniz sürücüye sol klik yapın Kota sekmesini seçin

Bu ekranla karşılaşacaksınız. Kota yönetimini etkinleştir ve Kota sınırını aşan kullanıcılara disk alanı verme butonunu işaretliyoruz. Disk alanı sınırı ve uyarı düzeyi çıkıyor Disk sınırı bu userın ne kadar alan Kullanıcağını belirliyorsunuz. Uyarı düzeyi ise belli bir sınırı geçince Administrator hesabına uyarı vermesini sağlıyor.

Bu yaptığınız ayar bütün userlar için geçerlidir Bu yaptığınız ayar bütün userlar için geçerlidir. Eğer userlara tek tek ayar yapmak istiyorsanız Kota girişleri… Kısmına tıklatmanız gerekmektedir. Hazır yeri gelmişken onuda anlatalım. Buradan kullanıcının üstüne tıklayarak aynı şekilde tek tek ayar yapmak mümkün. Önemli bir hatırlatma yapalım.

Note1: Burada kullanıcıların görünür olabilmesi için en az bir kere oturum açmış olması gerekir. Note2: Bu ayarların diğer disklerdede etkin olabilmesi için kısa yoldan kota menüsünden al (EXPORT) diyerek dışarı çıkarıp diğer hardiskte ver (IMPORT) diyerek tanımlayabilirsiniz.

The End